Boca | een klein beetje vakantie en een hoop culinair geluk

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Restaurant Boca op de Picardie in Venlo staat een jaar na de opening stevig als een huis. De eigenaren Filipe en Maud verrassen met Portugese gerechten in een vers, modern jasje. Echt een plek om helemaal bij te komen, ‘even’ op vakantie in eigen land!

Portugese lekkernijen bij Restaurant Boca in Venlo

Filipe zijn roots liggen in Portugal en dat zie je direct terug op het menu. Fijn, want als er één keuken is die wel wat meer in de spotlights mag staan, dan is het wat mij betreft de keuken van de Portugezen wel. Bij Boca heus niet alleen maar Bacalhau en Pastéis de Belem, maar verfrissende variaties op deze rijke en gevarieerde keuken.

Boca proberen? | Op 9 juli is er weer een WijnSpijs Wandeling in Venlo, klik hier voor alle details!

Nét als op vakantie begin je met ‘couvert voor twee’, bestaand uit tomatensalsa, sardientjes (❤️), paté en olijven. Daarna een uitgebreid aanbod van schelpen, inktvissen, schaaldieren (bijvoorbeeld de dieprode carabineiros). Gevolgd door Cataplana en meer gerechten waarvan het water je in de mond loopt. Ook de vleeseter kan rustig aanschuiven; vers gesneden hammetjes, Picanha (staartstuk – trouwens geweldig op je BBQ) of een kippetje Piri Piri.

Gekke druivensoorten scoren

Op de uitgebreide wijnkaart prijken alleen maar Portugese wijnen. Klinkt logisch, maar op andere wijnkaarten is het vaak lang zoeken naar deze leuke wijnen. Ik word er in elk geval blij door verrast. Alle kleuren en soorten zijn vertegenwoordigd en de prijzen zijn zeer schappelijk. Veel wijnen tussen de twintig en dertig Euro met hier en daar een uitschieters naar boven. Huiswijnen vanaf 4,50 per glas. Mocht je het – net als ik – een sport vinden om gekke druivensoorten te proberen, dan kun je hier even flink scoren.

Vooraf een glas Encruzado met Malvasia, Bical en Cerceal Branco, bij de schelpjes een boeiende Loureiro uit Minho. Afsluiten met een Portugees kaasplankje en een pittige, volfruitige blend van Grand Noir, Aragonez en Trincadeira. Huppeta! Geen reden om zenuwachtig te worden van deze onbekende druiven. De wijnkaart geeft duidelijk en helder weer wat voor soort wijn je kunt verwachten en waar die dan goed bij zou kunnen passen.

#portugese #rode #wijn #portugees #restaurant #boca #venlo

Een bericht gedeeld door Restaurant Boca Venlo (@restaurant_boca_venlo) op

#beautiful #wines #portugal @restaurant_boca_venlo @chocapalha_becas

Een bericht gedeeld door Restaurant Boca Venlo (@restaurant_boca_venlo) op

#zwaardvis #restaurant_boca_venlo #portuguese #restaurant #venlo

Een bericht gedeeld door Restaurant Boca Venlo (@restaurant_boca_venlo) op

My kind of food 🍤 #langoustines #boca #portugese #hobby #datenight #siesig

Een bericht gedeeld door CHARLOTTE (@charbastiaens) op

Chefs Table

Heb je geen zin om te kiezen en wil je je laten verrassen? Probeer een plekje aan de Chefs Table te bemachtigen voor een spectaculair kijkje aan/in de keuken.

Boca doet ook mee aan de WijnSpijs Wandeling op 9 juli, hét leukste uitje op zondag! Ga mee!

Restaurant Boca is geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 17:30 uur. Maar gelukkig zijn er in Venlo ook genoeg leuke restaurants te vinden voor de maandagen en dinsdagen!

Restaurant Boca
Picardie 6
5911 BW Venlo
077 351 2876

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?