Een nieuwe maand! En dat betekent een spettervers Beste WijnSpijs Restaurant Van De Maand. In deze maand liepen er maar liefst 1.804(!) wandelaars mee met de WijnSpijs Wandeling in de steden Arnhem (waar alweer een kersverse leuke nieuwe wandeling voor je klaar staat. Tip!), Alkmaar,  Zaltbommel, Harlingen, Assen, Wijk bij Duurstede en Gouda. Maar de winnaar komt uit de hoofdstad Amsterdam!

Ook een keer meelopen in Amsterdam? Er staan meerdere toffe Bier & WijnSpijs Wandelingen in de agenda! Klik hier voor alle info en kaarten.

Restaurant C uit Amsterdam

Voor restaurant C is het woord hotspot inmiddels echt een maatje te klein. Het restaurant van Michiel van Eerde – bekend van het rondtrekkende popup concept BAUT –  is dan ook ontstaan vanuit de behoefte aan een vaste plek. En dat is gelukt. Restaurant C in is niet meer weg te denken uit Oosterpark.

Open Keuken

Een van de eye catchers van C is de keuken. Midden in de zaak en helemaal open. Volgens restaurant C is de keuken hét kloppend hart van hun restaurant. Je kunt dus meegenieten van alle culinaire acties die de keukenbrigade verricht én je kunt zelfs aan de keukenbar eten. NICE!

Maar ook om het elegante interieur kun je niet heen. Overal zijn verschillende hoekjes gecreëerd. Liever een wat meer aandacht voor je tafelgenoot, in plaats van voor die culinaire show bij de keukenbar? Probeer een van de veelgevraagde fluwelen ronde banken te boeken!

C voor Celsius

De naam C staat voor Celsius. Want hier ontdekt hoe belangrijk verschillende temperaturen voor gerechten zijn. Eén en hetzelfde product kan veranderen van smaak en textuur bij bereiding op een andere temperatuur. Het gaat bij C niet om het product zelf, maar juist om de manier van bereiding krijgt de hoofdrol.

Kies voor rauwe en koude bereidingen uit de temperatuurzone ‘0 graden’, bijvoorbeeld Michiel’s beroemde steak tartaar. Dan volgen ‘lage temperaturen’, gerechten tussen de 40 – 80 graden. Om na stomen en koken uit te komen op 200 graden Celsius, alles van de grill, plancha en tempura. Het is weer eens wat anders. Alle gerechten zijn van ongeveer hetzelfde formaat en heel geschikt om te delen.

open keuken en bar restaurant C

C voor Cocktail

De cocktail is al tijden bezig aan een keiharde comeback en ook dat hebben ze bij restaurant C goed begrepen. Want C staat ook voor cocktail. Hier maken ze er een culinaire ervaring van, want er is een bijzondere samenwerking tussen keuken en bar, waar fantastisch wordt samengewerkt om tot verrassende smaken en spannende foodpairings te komen! Aanrader.

C staat ook voor Chianti

Want dat is wat de sommelier serveerde tijdens de afgelopen WijnSpijs Wandeling! Op zondag 25 maart wandelden er honderden wandelaars door Oosterpark. En die waren laaiend enthousiast over restaurant C. ‘Wat een geweldige ervaring. Bediening zeer professioneel, vriendelijk en betrokken. Uitstekende uitleg over werkwijze, gerecht en de wijn. We hebben de chef een welgemeend compliment gemaakt. Hier gaan we zeker nog een keer eten!

Het gerecht en de combi vielen in de smaak. ‘Kalfswang met een crème van knolselderij, vinaigrette van sherry en sjalotten, met een crumble van ganzenlever.’ Martijn koos er een Italiaanse Chianti bij. Deze Toscaanse Sangiovese staat bekend om zijn bijzondere aroma’s, bijvoorbeeld tomaat, en combineert door zijn hoge zuurgraad heel mooi met de lever en vinaigrette. Een fijne combinatie!

Probeer het lekker zelf!

Probeer restaurant C zelf! Bijvoorbeeld tijdens je zelf samengestelde WijnSpijs Wandeling in Amsterdam.  Reserveer ons Walking Dinner hier! De leukste manier van uit eten en te boeken op een moment dat het jou uitkomt!

Meedoen met een Wijn- of BierSpijs Wandeling in Amsterdam? Klik dan hier voor de agenda!

Restaurant C
Wibautstraat 125
Amsterdam
020 – 210 3011