Deze hotspot wil je zeker niet missen | Restaurant C Amsterdam

Irene Woltinge
Irene Woltinge

Restaurant C Amsterdam

Terwijl jij met dit prachtige weer langs het water of in een parkje aan het chillen bent, mogen wij op bezoek bij Restaurant C. Het Beste WijnSpijs Restaurant Van Maart © moet natuurlijk uitgebreid getest worden. We starten de avond op het zonovergoten terras, wat dik verdiend in de Misset Terras Top 100 is beland.

Cocktail combinaties

Vanavond maken wij kennis met C ‘s beroemde ‘Cocktail Connection’. Want hier zijn ze, zoals wij allang wisten, niet alleen heel goed in wijn spijs combinaties, bij C hebben ze het combineren van cocktails en gerechten tot een verrukkelijke kunst verheven.

De eerste Cocktail Connection van vanavond is onze amuse. Gebrande dorade op een crostini van zuurdesem met tomaten relish, gecombineerd met de cocktail Med-Summer C. Dit perfecte aperitief op deze zwoele avond is gemaakt van Gin Mare, aardbeien gazpacho en een schuim van basilicum en buratta. Buratta? Hoor ik dat goed? Ja! Belachelijk mooie combi.

Restaurant C Amsterdam
Restaurant C Amsterdam

C staat voor Celsius

Na de amuse mogen we naar binnen. Wow, wat een mooie zaak! De open keuken, midden in de zaak, is omringt door een gezellige en stoere bar. Natuurlijk kiezen wij een plekje aan deze bar. Kunnen we stiekem meekijken met de chefs.

Restaurant C Amsterdam
Restaurant C Amsterdam

Sommelier en restaurantmanager Martijn van Steijn (onthoud die naam!) verschijnt al snel bij ons. Hij legt uit waar ‘C’ voor staat (Celsius) en hoe je dat terugziet op de menukaart. Het menu is ingedeeld in vier temperatuurzones van -20 ºC tot 200 ºC. In ons verrassingsmenu zijn de verschillende zones allemaal gebruikt door de chefs. Martijn serveert er prachtige en spot on wijnen bij. Wat worden we hier blij van!

Mijn favoriet? Het gerecht gemaakt op 100 ºC. Kokkels en scheermessen, bereid als escabeche met aardappel, gerookte beurre blanc en Zeeuwse zeewieren. We krijgen er een prachtige Gruner Veltliner uit Oostenrijk bij, zo lekker!

Restaurant C Amsterdam
Restaurant C Amsterdam
Restaurant C Amsterdam

De lekkerste dessert-connections

Als dessert krijgen we een mousse van witte chocolade en Champagne, yoghurt bereidt met stikstof, aardbeigel en basilicumsorbet voorgeschoteld, een feestje op ons bord! Deze gang wordt weer, net als de amuse, gecombineerd met een cocktail. Ik vind het perfect bij het dessert passen. De cocktail-combinaties worden bedacht door Milos Stanisic. Ga zeker even bij hem aan de bar zitten, wanneer je de toffe verhalen over gekozen combi’s en de cocktails zelf wilt horen!

Restaurant C Amsterdam

Wat ik het allerleukste vind aan deze avond? Eigenlijk de totale beleving. Aan alles is gedacht, alle details kloppen. Van kledingkeuze van de bediening, tot aan het interieur van het toilet en goedgekozen originele wijn-spijs combinaties.

Ook een keertje eten bij restaurant C? Hier vind je alle informatie om te reserveren!

 

📸 Nathalie Muti

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?