Het spits afbijten, voor velen een uitdaging. Niet voor restaurant Gallizia in Amsterdam.

Ze breken het ijs in januari als Beste Restaurant Van De Maand. Met een geweldige Nero d’Avola ‘Oro’ en over(n)heerlijke ‘melanzane alla parmigiana’  heeft Gallizia de WijnSpijs Wandelaars weten te overtuigen van haar kwaliteiten. 

Gallizia Amsterdam

Een heerlijk culinaire ervaring bij Bar Gallizia

Eerlijk, het oprechte Italiaanse leven en een warm familiegevoel, dat is de impressie die je krijgt als je Gallizia op de Javastraat bezoekt.

De ambiance van fijne keukentafelgesprekken, waarbij de uurtjes voorbij vliegen, en een neusje voor de beste Italiaanse streekproducten. Dit zorgt voor een geweldige combinatie tussen sfeer en verfijnde smaken.

Gallizia is een echt familiebedrijf, wat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een restaurant waar de buurt graag samenkomt. Gallizia Senior importeerde al langer heerlijke wijnen en ingrediënten. Gewapend met de wijnkennis en hoge kwaliteit producten heeft kroost Tom het stokje overgenomen. Hij presenteert in Gallizia zijn manier van Dolce Vita aan levensgenieters

De puntjes staan op de i. 

De scores


Gallizia Scores

Wat werd er geserveerd?

Een van de lievelingsgerechten van de chef, en we snappen waarom!  Een vegetarisch gerecht van laagjes kruidige aubergine met tomatensaus en tomaat uit de oven.

Een gerecht dat perfect samengaat met de fruitige Siliciaanse Nero D’Avola ‘Oro’. 

De geweldige combinatie van zout, zoet en een klein bittertje zorgden voor een kleurrijk palet aan smaken! Deze combinatie is niet zomaar gekozen, legt Rogier Bos, vinoloog van Gallizia, ons uit: 

Onder het mom van 'what grow's together, goes together' kon bij dit Siciliaanse gerecht, natuurlijk alleen maar een Siciliaanse wijn gedronken worden

Rogier Bos - Vinoloog Gallizia

Italië in huis

Van plan een bezoekje te brengen aan de bruisende familieonderneming? Hieronder een paar highlights van de menukaart! 

Bistecca met gekarameliseerde sjalotten, voor de carnivoren onder ons die snakken naar iets mals en sappigs. Niet gek genoeg voor je? Dan is de carpaccio van zwaardvis het gerecht voor jou!

Wil je jouw menu compleet maken met een echte Italiaanse dolce? Geniet dan van huisgemaakte cannolli! 

Is het tijd om naar huis te gaan, maar heb je nog niet alles geproefd? Alle wijnen en delicatessen kun je ook meenemen voor thuis. Zo ook de heerlijke Nero d’Avola ‘Oro’. De aangrenzende winkel verkoopt geïmporteerde Italiaanse levensmiddelen, die ook in het restaurant gebruikt worden. En dat tegen een zacht prijsje. Als je er toch bent, zou ik zeker even binnenwandelen! Genoeg keuze voor elke foodie! 

Ontdek Gallizia tijdens jouw persoonlijke Walking Dinner Probeer het hier!

Contact

Gallizia Amsterdam
Adres: Javastraat 67, Amsterdam
Telefoon: 020 370 6204
E-mail: ciao@gallizia.nl