Beste restaurant van de maand december | Ledeboer in Almelo

WijnSpijs
WijnSpijs

Het beste WijnSpijs restaurant van december is Ledeboer in Almelo. 

Unieke locatie en prachtige wijnspijs combinatie. 

Lees snel wat er werd geserveerd. En hoe jij de winnende wijn ook in huis kunt halen. 

Ledeboer in Almelo

Culinair genieten bij Ledeboer

Bij Ledeboer vind je authentieke sfeer in een modern jasje. Het restaurant was tot 1994 een statig en chique bankgebouw. Veel oude elementen, zoals de kluizen, zijn hier nog te vinden. Unieke setting voor een mooi én relaxed diner. 

Chef Rick werkt zoveel mogelijk samen met producenten en leveranciers uit Twente. Je kan er terecht voor een ‘meesterlijk’ kopje koffie, een lekker speciaalbiertje of kwaliteitswijnen. 

Flesje mee naar huis nemen kan ook. Er is zelfs een wijnshop. Je allermooiste wijnen kun je beneden opslaan in de oude kluis. Wie gebruikt maakt van deze wijnkluisjes, krijgt toegang tot allerlei mooie privileges, zoals bijzondere wijnproeverijen.   

 

Erkend door WijnSpijs, Twente Culinair, Lekker500 & Guide Michelin

 

De kwaliteit van Ledeboer is niet alleen de WijnSpijs Wandelaars opgevallen.

In 2018 is Ledeboer al toegetreden tot de toprestaurants van Twente, Twente Culinair, en zijn ze opgenomen in de Lekker500. Bovendien werd Ledeboer, slechts een half jaar na de opening, al een Bib Gourmand toegekend. Naast WijnSpijs restaurant van de maand dus ook een keurmerk van Michelin voor goed eten, voor een aantrekkelijke prijs. 

 

Klassiek geschoold, topingrediënten en een relaxte setting 

 

Rick Blanken heeft bewezen dat culinaire kwaliteit en een relaxte sfeer samengaan. Rick is een klassieke chef, die niet niet van fratsen houdt. Gewoon heel lekker eten dus. En dan onder het credo, ‘wat je van dichtbij haalt is lekker’! 

 

De scores

Spijs

Wijn

Combinatie

4.4/5
4.4/5
4.4/5

Wat werd er geserveerd?

Chefkok Rick Blanken heeft enorm zijn best gedaan en bereidde een heerlijk gerecht voor de wandelaars. Op het bord varkenswang, krokant, witte ui en eekhoorntjesbrood. 

Dit gerecht werd gecombineerd met de Duitse versie van een rode Bourgogne. De Spatburgunder, zo wordt Pinot Noir genoemd in Duitsland, van Reicharsrat von Buhl is niet alleen een waanzinnige wijn, ook de combinatie met de varkenswang is om te smullen. 

Deze wijn is net iets ronder en ruimer dan zijn Franse broer. De wijn uit wijnregio Pfalz is ook licht gekoeld heel erg lekker. En, dan combineert hij ook met tonijn, salades (met bietjes, paddenstoelen!) of gevogelte. Veelzijdige wijn dus, die je graag un huis haalt. 

Ook WijnSpijs Wandelaars waren erg blij met de combinatie. De wijnspijs combinatie van Ledeboer scoorde hier maar een 8,82. 

Waarom deze wijnspijs combinatie?

Ik wilde iets anders doen dan de rest. Ik wilde met dit gerecht verrassen, wat los maken.Wij serveerden varkenswang met onder andere bloemkoolmousse. In combinatie met deze bijzondere spatburgunder was dit een top combi.- Chef Rick Blanken

Geen Grand Cafe meer

Ledeboer is nu Grand Cafe af. Dit inmiddels luxe restaurant wil nog meer kwaliteit gaan bieden. Grotere schoenen om te vullen! Deze zomer wordt de keuken daarom flink onder handen genomen.

Niet alleen groter, maar ook een “open” keuken. Zo kun je straks letterlijk een kijkje in de keuken nemen. Reserveer dus een chefs table bij Rick, en stel de chef al je keukenvragen. 

Ontdek Almelo en deze hotspot tijdens onze WijnSpijs Wandeling!

Contact

Ledeboer Almelo 
Adres: Wierdensestraat 2, Almelo
Telefoon: 0546 745 781
E-mail: ledeboer-almelo.nl

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?