In september hebben er weer een heleboel mensen genoten van de lekkerste WijnSpijs combinaties. De stemmen van alle WijnSpijs wandelaars zijn geteld. Dit is het beste restaurant van de maand!

MooR is het Beste WijnSpijs Restaurant van september!

Deelnemers van de WijnSpijs Wandeling kunnen in de WijnSpijs App de elk bezocht restaurants beoordelen op de geserveerde wijn, spijs, combinatie en sfeer.

Het restaurant dat het beste scoort wordt het Beste WijnSpijs Restaurant Van De Maand; in september is restaurant MooR in Oisterwijk de allerbeste! In dit artikel maak je kennis met de eigenaren van MooR en kom je erachter welke combinatie zo hoog scoort onder de wandelaars.

De scores

Scores MooR

"Ik denk dat het belangrijkste is, dat we met pure smaken werken."

Bart, MooR Oisterwijk

De winnende wijn-spijs combinatie

Wijn spijs combinatie

Dit is de winnende combinatie. Wat een plaatje hè? Gestoomde kabeljauw met ravioli van cèpes, saus van cèpes, knolselderij en verse tuinerwten.

De pure en delicate smaak van de gestoomde kabeljauw in combinatie met de aardse en volle tonen van de cèpes heeft alle deelnemers verrast.

Cèpes wordt ook wel eekhoorntjesbrood of porcini genoemd; de koning van de paddenstoelen! Zo’n mooi ingrediënt blijft niet onopgemerkt! 

Ook meelopen met een WijnSpijs Wandeling? Bekijk de agenda

Chardonnay

De chardonnay druif wordt over de hele wereld aangeplant. Deze veelzijdige druif groeit goed in elk soort klimaat.

De chardonnay die bij de gestoomde kabeljauw werd geserveerd komt uit Puglia, bij de hak van de Italië. In dit warme gebied worden de druiven voorzien van veel zon en dus goed rijp, wat ook terug te proeven is in de wijn.

Met de chardonnay druiven kun je elke wijnstijl maken. Van de bubbels in Champagne, tot dikke houtgelagerde witte wijnen uit Amerika.

De chardonnay die bij MooR werd geserveerd is loepzuiver, fris en heerlijk fruitig. Deze zuivere en delicate smaken passen perfect bij de kabeljauw en kunnen zich toch mooi meten met het eekhoorntjesbrood. Een interessante combinatie! 

Chardonnay druif

"Ik houd zelf niet echt van die romige dikke chardonnays, maar deze chardonnay uit Puglia was echt fantastisch, vooral in combinatie met het gerechtje."

Eva | WijnSpijs wandelaar

Restaurant MooR in Oisterwijk

Restaurant MooR ligt in het pittoreske centrum van Oisterwijk, ongeveer 200 meter van het Centraal Station.

Eigenaar Bart runt het restaurant samen met Cees, die verantwoordelijk is voor de keuken. Samen met gastheer Gijs en sommelier Claudia zorgen zij voor onvergetelijke ervaringen voor hun gasten.

MooR is een plek voor echte fijnproevers. Je kunt kiezen voor een set-menu, maar de menukaart is ook erg leuk om van te kiezen. Veel lokale producten en spannende combinaties.

Ook op de wijnkaart veel unieke wijnen en bijzondere druiven. Je ziet direct dat hier mensen staan te werken met een heleboel passie voor hun vak. Dan is het altijd fijn om te mogen aanschuiven. 

Restaurant MooR
De Lind 47A
5061HT Oisterwijk
0248454919