Restaurant van de Maand februari: Buiten Gouda

WijnSpijs
WijnSpijs

En zoals bij elke maand, kan er maar één de winnaar zijn. Buiten eten + drinken uit Gouda heeft de WijnSpijs-wandelaars zo overtuigd, dat er rapportcijfers uit de enquΓͺte kwamen waar Bill Gates jaloers op is. Eigenaar en chef AndrΓ© Hemerik is apetrots dat zijn zaak Restaurant van de Maand februari is. Zijn geheim?

β€œJe moet de smaakpapillen van de wandelaars wel prikkelen, maar niet teisteren.”

Wat schiet je als eerst te binnen als je terugdenkt aan de afgelopen WijnSpijs Wandeling?
AndrΓ©: β€œDe gezelligheid. Je ziet alleen maar blije gezichten binnenkomen. Wij ontvangen de mensen sowieso met een glimlach, maar zulke vrolijke mensen maken ons werk nog leuker. Ze zijn nieuwsgierig, willen culinair uitgedaagd worden.”

Met welk gerecht hebben jullie de wandelaars voor je gewonnen?
AndrΓ©: β€œEen in zijn geheel gegaarde sukade en Γ  la minute gebakken diamanthaas van Iers Hereford rund, met een eigen jus en pastinaakpuree. Precies de manier van koken die bij ons past; comfort food van dieren die het goede leven hebben gekend. Buiten eten + drinken bestaat sinds 1994 en ik heb al die tijd al op deze manier gekookt. Inmiddels is het biologisch, eerlijk koken een modeverschijnsel en passen veel chefs zich daar op aan. Ik redeneer zo: als je als eerste een weg inslaat, word je niet ingehaald. Ik heb dierbare contacten met plaatselijke boeren, vissers en jagers. Daar ben ik trots op en dat laat ik zien.”

En welke wijn maakte de smaakcombinatie compleet?
AndrΓ©: β€œEen rode wijn, de Possesioni van de familie Alighieri uit Veneto, ItaliΓ«. Gemaakt van de druiven Sangiovese, Corvina en Molinara.”

Hoe zijn jullie op de wijn- en spijscombinatie gekomen?
AndrΓ©: β€œProeven! Mijn wijnleverancier heeft een aantal flessen op laten sturen en wij zijn gaan proeven. Twee collega’s en ik hebben een wijnbrevet, en met zijn drieΓ«n verzorgen we de wijnen en stellen we de kaart samen. Voor de combinatie van het rund met de Possesioni zijn we ervan uitgegaan dat mensen er om 12 uur β€˜s middags mee moeten kunnen ontbijten, maar dat er ook gasten zijn die het pas om 17 uur voorgeschoteld krijgen. We hebben gezocht naar een gemiddelde; niet te zwaar, niet te lichtvoetig.”

Kregen jullie al tijdens de Wandeling reacties?
AndrΓ©: β€œBest veel, en allemaal positief! Op het laatst hadden we twee groepen zitten die allebei heel enthousiast waren. Dat vind ik heel leuk om te horen. Het is bij ons altijd een strijd wie er tijdens een WijnSpijs Wandeling mag werken. Het is de vierde keer dat we meedoen en zowel ons personeel als de wandelaars zijn altijd ontzettend enthousiast.”

Nog een gouden tip voor deelnemende restaurants?
AndrΓ©: β€œLaat zien wie je bent en doe het op je eigen manier. Als eetcafΓ© moet je niet ineens je personeel fluwelen handschoentjes aantrekken, dat klopt niet. Gasten voelen of jij als restaurant doet waar je goed in bent.”

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt.Β We brengen de wijnen bij je thuis.Β 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?