En dan is het alweer bijna tijd voor asperges, aardbeien en je allereerste glas rosé in de zon, op het terras. Maar eerst blikken we nog even terug op februari. Want welk restaurant was het beste tijdens de WijnSpijs Wandelingen in de tweede maand van 2017?
Er waren WijnSpijs Wandelingen in Rotterdam, Eindhoven, Dordrecht, UtrechtDen Bosch en Enkhuizen. 38 restaurants, in zes steden, ontvingen meer dan 1700 wandelaars!

Enkhuizen heeft het allerbeste restaurant | Die Drie Haringhe

Compleet nieuw in de agenda van WijnSpijs is de wandeling van Enkhuizen niet, maar de eigenaar van Die Drie Haringhe doet deze 5 februari wel voor het eerst mee. Dit restaurant heeft een zekere reputatie hoog te houden in het gebied rondom het IJsselmeer. Want zelfs bij Noord Hollandse lekkerbekken die niet uit Enkhuizen komen, doet de naam een belletje rinkelen. Die Drie Haringhe staat in de Michelingids, in de Lekker500, met 14 punten in de Gault&Millaugids, en is nu dus door de WijnSpijs Wandelaars uitgeroepen tot het ‘Allerbeste WijnSpijs Restaurant Van Februari’.

De allerbeste WijnSpijs combinatie van februari

De sympathieke Ben en Iedje van Eggink van Die Drie Haringhe, serveren een mooi stukje griet, met een romige venkelrisotto, saffraanbotersaus en een prachtige glas Saumur (Loire) Chenin Blanc. Écht een heel fijn gerecht vonden wij! Maar ook de andere wandelaars zijn enthousiast! ‘Heerlijk, de uitblinker van de dag! Fijne service en prima wijn en spijs!‘ Dat Ben en zijn team (met in de keuken chef Frank Struik en Jarco Sijm) hun best hadden gedaan bleef niet onopgemerkt! ‘Hier was echt wat extra’s gedaan om de gasten te laten kennismaken met het restaurant.

Die Drie Haringhe

Prachtige plek aan de haven

De ambiance en ligging van het restaurant zorgen voor de laatste punten voor de overwinning. Die Drie Haringhe gevestigd in een voormalige VOC opslag, ligt namelijk perfect in de binnenhaven van Enkhuizen. De binnentuin is een topplekje voor een zomers diner lijkt ons. Maar wij zijn er dus in februari. We zitten binnen, en dat is geen straf. De inrichting is klassiek en tot in de puntjes verzorgd. Fijne stoelen, ruime tafelopstelling en de mooie oude details van het pand krijgen de aandacht die ze verdienen. Linnen op tafel en een op de Franse keuken geïnspireerde menukaart. Elk seizoen wisselt het menu en alle gerechten – niet alleen vis, zoals de naam misschien doet vermoeden – zijn natuurlijk dagvers. Ook de wijnen zijn klassiek. Tijd om de eigenaren van dit toprestaurant eens te ondervragen!

Hey Ben!

Eigenaar Ben Eggink – 65 jaar, uit Enkhuizen – aan het woord:

Wat is jouw rol in Die Drie Haringhe? 

Sinds de start van ons restaurant in 1980 heb ik als chef in de keuken gewerkt en onze naam opgebouwd. Nu sta ik sinds ongeveer 10 jaar met veel plezier op de vloer als gastheer.

Zo, jullie bestaan al 37 jaar!

Klopt, en we hebben in februari voor het eerst meegedaan met de WijnSpijs Wandeling: een leuke manier voor de consument om kennis te maken met diverse restaurants. En om te kunnen proeven van misschien onbekende wijnen.

Waar ga je zelf graag eten in je regio? 

Een favoriet eetadres is Bistronomie ’t Parkje in Bergen. Zij hebben een eigenzinnige en stijlvol interieur. Goede wijnkaart en leuk lunchmenu.

En wat eet je het liefste thuis, op een doordeweekse dag?

Op een normale doordeweekse avond eet ik het liefst stamppot andijvie met een gehaktbal. Sowieso hou ik niet van teveel frutsels op het bord. De smaak lijdt eronder.

Hebben jullie nog wijntips voor de wandelaars? 

Als wij een wijn zou mogen meenemen naar een onbewoond eiland dan zou het er een van Antinori zijn. Verder hebben we niet echt een favoriete supermarktwijn, maar van onze gasten horen wij dat ze erg gecharmeerd zijn van de Pinot Noir van Deen Supermarkt.

Die Drie Haringhe 
Dijk 28, Enkhuizen
0228 – 318610