De leukste hotspots van Wageningen. Welke mag je niet missen?

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Echte Wageningers hoeven we niet te vertellen dat het hier heerlijk eten en drinken is. Ga je binnenkort de boemel op richting deze knusse studentenstad, dan helpen wij je vast een beetje op weg. Tijdens een culinair dagje Wageningen mag je deze leuke plekken niet overslaan. Wij hebben de beste en leukste restaurants in Wageningen op een rijtje gezet.

De leukste hotspots van Wageningen

Wijnbar Petit Louis

Voel je helemaal Fransoos bij Petit Louis. Heerlijke klassiekers als Tartelette au Chèvre, Paleron de Veau en Plateau de Fromage wachten allemaal op een bijpassend glas wijn. En laten ze hier nu ook een dikke en originele wijnkaart hebben! De huisgemaakte bitterballen van eend moet je zeker bestellen. Op dinsdagen dicht, maar verder ben je elke dag al welkom vanaf 10:30 uur.

Restaurant-Wageningen-

foto facebook Petit Louis

Petit Louis 
Bevrijdingsstraat 3-5
Wageningen

Brasserie Drinks and Bites

Het duo wat hier de scepter zwaait maakt er elk maandmenu een feestje van. Je kunt heerlijk relaxen want bij elke van de vijf gangen komt een passende wijn. Tenzij je natuurlijk liever van de kaart kiest. Dat mag ook. Voor de wijn moet je dan wel even uit je luie stoel komen. Je mag zelf in de wijnkast komen neuzen. Dat laat ik mij geen twee keer zeggen.

drinks and bites wageningen restaurant

foto facebook Drinks & Bites

Brasserie Drinks & Bites
Markt 9
Wageningen

Ontdek de leukst hotspots tijdens onze culinaire evenementen in deze stad. Kaarten en info, klik hier!

The Green Kitchen

Alhoewel ik absoluut niet vegetarisch eet, kook ik wel steeds vaker zonder vlees of vis. Gezond en beter voor het milieu. En het kan zó lekker zijn! Mocht je inspiratie nodig hebben of gewoon zin hebben in heel erg lekker en kleurrijk eten, dan moet je hier naar toe. Stiekem heb je niet eens in de gaten dat je in een geheel vegetarische tent zit te eten, want alles is even gebalanceerd, mooi en smaakvol. Weinig tijd? Meal in a box, een take out box bomvol vitamientjes, is een uitkomst.

Restaurant-Wageningen-

foto facebook The Green Kitchen

The Green Kitchen
Junusstraat 47
Wageningen

Diels

Bij Diels staat een heel enthousiast team ontzettend zijn best te doen. En dat merk je als gast. Alles is tot in details uitgedacht. Op het menu is voor iedereen wat lekkers te vinden, met leuke acties en hier en een hippe touch daar. Het publiek is divers en ontspannen. Goedlachse studenten passen moeiteloos naast fijnproevers en goedgevulde borrels gaan gladjes over in een driegangendiner. Heerlijk.

Restaurant-Wageningen-

foto facebook Diels

Diels
Vijzelstraat 2
Wageningen

Het leukste culinaire uitje van Nederland is er nu ook in Wageningen. Op … geniet je maar liefst 6 keer van de lekkerste wijn en spijs combinaties. Klik hier om er bij te zijn!

My Asia

Dit is by far de beste Thai van Wageningen en omstreken. Inspiratie wordt jaarlijks opgedaan in Thailand en dan gaat er meteen ook een karrenvracht aan verse ingrediënten mee terug naar Nederland. Alle bordjes worden prachtig opgemaakt, de smaken zijn authentiek en vaak beter dan in Thailand zelf. De kaart wisselt regelmatig en ook het combineren van wijn en spijs verstaan ze hier uitstekend, veel Elzas op de wijnkaart.

Restaurant-Wageningen-

foto facebook My Asia

My Asia 
Hoogstraat 9
Wageningen

Colors World Food

Bij Colors World Food op de markt eet je uit alle windstreken. Internationale keukens geserveerd in kleine porties om te delen, of voor jezelf. Van ‘Aussi Salad’ met barramundi tot ‘All American Dessert’ met red velvet cake en cheesecake ijs. Een mini wereldreis!

Restaurant-Wageningen-

foto facebook Colors World Food

Colors World Food
Markt 15
Wageningen

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?