Op zoek naar een heerlijk rode kool recept? Zoek niet verder.

Deze klassieke gestoofde rode kool met appel is aangemaakt met kruidige smaakmakers als kaneel, kruidnagel en steranijs! Voeg hier nog eens een klein beetje aardbeienjam aan toe en je krijgt een super smaakvolle rode kool met een licht zoetje en een mooie glans.

Een feest op iedere tafel.

Rode kool met kaneel en steranijs

0 from 0 votes
Course: BijgerechtCuisine: Hollands
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

40

minutes

Dit rode kool recept combineert het beste van twee werelden. Het stoven en lekker zacht maken van de rode kool uit de Nederlandse keuken en de kruidige smaken van de specerijen uit de Oosterse keuken.

Ingrediënten

  • 1 grote rode kool (+/- 700 gram)

  • 2 appels

  • 1 klontje (plataardige) boter

  • 1 glas rode wijn

  • 4 kruidnagels

  • 2 pijpjes kaneel

  • 4 stuks steranijs (meer als ze al behoorlijk oud en ingedroogd zijn)

  • 2 el aardbeien jam

Bereiding

  • Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd het met een groot mes in 4 kwarten. Verwijder de dikke hoofdnerven en snijd verder in hele dunne sliertjes.
  • Snijd van 1 appel een klein rond schijfje met schil. Schil de rest van de appel(s) en verwijder het klokhuis. Snijd de schilde stukken appel in blokjes. Druk in de achtergebleven schijf appel de 4 kruidnagels zodat ze goed vastzitten.
  • Stoof de rode kool en de gesneden appel aan in de boter op hoof vuur. Voeg na een paar minuten het glas rode wijn, de schijf appel, kaneel en steranijs toe.
  • Stoof het geheel op laag vuur, onder een deksel, voor 30-35 minuten tot dat de rode kool zacht is. Breng het vuur dan naar hoog, voeg de aardbeienjam toe en breng op smaak met peper en zout. Roer het geheel goed door elkaar en kook in tot de gewenste dikte.

Tips

  • Deze gestoofde rode kool is koud ook heel lekker is op zichzelf staand, of verder verwerkt in bijvoorbeeld een heerlijke couscous salade met stukjes walnoot.
  • Je kunt de bereide rode kool in een goed afgesloten bakje tot wel drie dagen bewaren in de koelkast, en tot wel 3 maanden in de diepvries.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.


🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten