Romige tomatensoep is voor mij echt jeugdsentiment. De heerlijke combinatie van zoete tomaten, romige mascarpone en tortellini zorgt ervoor dat deze soep nog vaker op tafel komt dan klassieke tomatensoep of de pittige tomaten-paprikasoep.

Ik maak standaard lekker veel en neem restjes romige tomatensoep graag mee naar kantoor, of ik vries ze in voor een supersnelle en voedzaam diner.

Romige tomatensoep met mascarpone en tortellini

0 from 0 votes
Recipe by Sigrid de Best Course: soep, voorgerecht
kom

2

Personen
Bereidingstijd

40

minutes

Deze romige tomatensoep maak ik extra vullend door de pasta, maar je kunt die ook weglaten of bijvoorbeeld gehaktballetjes bij voegen. Misschien heb je nog een restjes groenten in de koelkast liggen? Bleekselderij, wortel of bladgroenten als spinazie zijn ook allemaal een heerlijke toevoeging.

Ingrediënten

  • 2 2 el olijfolie

  • 1 1 grote witte ui

  • 1 snuf 1 zout

  • 2 2 teentjes knoflook

  • 1 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden

  • 600 gr 600  trostomaten aan tak (ook wel 6 middelgrote exemplaren)

  • 100 gram 100 gedroogde spinazie-ricotta tortellini

  • 1 bosje 1 basilicum

  • 1 halve 1 courgette

  • 100 gram 100 mascarpone

Bereiding

  • Snijd de ui in kleine stukjes. Voeg de olijfolie toe aan een soeppan en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de ui toe met een snuf zout en en bak zachtjes op laag vuur aan.
  • Kneus ondertussen de knoflook door er met de platte kant van je mes stevig op te drukken. Verwijder vervolgens de velletjes (die nu makkelijk los laten) en snijd fijn. Voeg samen met de gedroogde kruiden toe aan de ui.
  • Kook de tortellini ondertussen volgens de instructies op de verpakking. Snij de courgette in kleine blokjes en bak in een aparte pan op hoge temperatuur goed aan.
  • Snijd de tomaten in grove stukken en voeg toe aan de uien. Roer alles goed door, doe de deksel op de pan en verlaag de temperatuur. Kook 8-10 minuten tot de tomaten zacht zijn en hun vocht hebben losgelaten. 
  • Tijd voor de staafmixer. Pureer de soep naar wens. Heb je graag wat meer stukjes, mix het dan niet te lang. Ga je voor een compleet gladde tomatensoep mix dan wat langer. Voeg eventueel heet water toe als je de tomatensoep te dik vind.
  • Voeg zowel de mascarpone als de gebakken courgette toe aan de tomatensoep en roer goed. Schep de soep op en verdeel de tortellini over de kommen. Lekker met verse basilicum!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten