Je leest het goed, we gaan echte Surinaamse roti maken, dus niet de tata-variant. Wat is het verschil? Bij echte Surinaamse roti worden alle componenten apart bereid en dus niet alles in één pan met een overdaad aan saus.
Nee, vandaag doen we het zoals het hoort. Wil jij weten hoe je echte Surinaamse Roti maakt? Lees snel verder voor het recept! Of bekijk onze andere Surinaamse recepten hier.
Met Surinaamse sambal geef je roti meer pit
Bij roti kip, hoort die heerlijke pikante en aardse smaak van Madam Jeanettepeper. Lees snel verder als je wilt weten hoe je zelf de lekkerste Surinaamse sambal kan maken.
Ingrediënten:
- 500 gram Madame Jeanettepeper (Andjumapeper of een combinatie kan ook)
- 1 theelepel komijn
- 1 eetlepel suiker
- 12 teentjes knoflook
- ½ ui
- 1 limoen
- 200 ml zonnebloemolie
Zo maak je Surinaamse sambal
- Doe de pepers (zonder de steeltjes) met de knoflook en ui in een keukenmachine en maak er een gladde massa van.
- Zet een pan op het vuur met de zonnebloemolie. As de olie goed heet is doe je de gemalen pepers met de rest van de ingrediënten in de pan. Laat het mengsel een halfuurtje lekker pruttelen, terwijl je het af en toe omschept.
- Doe de sambal in een gesteriliseerd potje.
Geen roti kruiden in huis? Zo maak je zelf masala!
Arva Masala is dus de beste optie voor je roti, maar je kunt natuurlijk ook je eigen masala maken.
Ingrediënten:
- 500 gram Madame Jeanettepeper (Andjumapeper of een combinatie kan ook)
- 1 theelepel komijn
- 1 eetlepel suiker
- 12 teentjes knoflook
- ½ ui
- 1 limoen
- 200 ml zonnebloemolie
zo maak je zelf Masala
- Doe de pepers (zonder de steeltjes) met de knoflook en ui in een keukenmachine en maak er een gladde massa van.
- Zet een pan op het vuur met de zonnebloemolie. As de olie goed heet is doe je de gemalen pepers met de rest van de ingrediënten in de pan. Laat het mengsel een halfuurtje lekker pruttelen, terwijl je het af en toe omschept.
- Doe de sambal in een gesteriliseerd potje.