Delfshaven is gezelliger dan ooit. Dit bruisende stukje Rotterdam is waar veel creatieve geesten, maar vooral culinair gelijkstemden elkaar gevonden hebben. Van het Lloydkwartier tot de Westzeedijk. En van sterrenchef tot hippe bruine kroeg. In Rotterdam is lekker eten heel gewoon. Deze restaurants in Rotterdam zijn niet te missen!

FG Bistro

De bistro van François Geurds.  Je zou denken dat de rekening hier enorm oploopt. Maar dat valt toch een partij mee! De patron wil hier juist op een heel betaalbaar niveau koken. Dat betekent aanschuiven zonder sparen en genieten van handgesneden steak tartare, escargots en meer Parijse bistro klassiekers. Nom nom!

FG bistro

FG Bistro
Lloydstraat 204
010-747 01 50

Frits

Bij Frits – voorheen Fritschy – ga je avondvullend uit eten. Acht heerlijke gangen maar liefst.  Sit back & relax, want Frits gaat het allemaal voor je regelen. Heerlijk! Frits vertelt graag een uitgebreid verhaal aan tafel (over wat er nu weer op je bord ligt bijvoorbeeld), maar kan ook goed zijn mond houden als je er even geen behoefte aan hebt. Gastheerschap noem ik dat. Ja, op een avondje Frits kan een mens zich wekenlang verheugen! En dat dat voor een fijne prijs is, willen we niet onvermeld laten.

restaurant Frits

Frits 
Piet Heynsplein 25, Rotterdam
010-477 30 25

Rauwdouwer

Deze inspirerende plek zorgt – naast een heerlijke lunch of vrolijk diner – dat je even helemaal opvrolijkt! De Rauwdouwer kookt origineel en seizoensgebonden. Wij gaan (te) vaak, want de kaart wisselt supervaak. En wil je de tafel waar je aan eet mee naar huis nemen? Dat kan ook! Want alles is te koop! Kijk voordat je deze kant op gaat even naar de openingstijden, want ook die zijn creatief 😉

restaurant rauwdouwer

Rauwdouwer 
Westzeedijk 381 J, Rotterdam
06-53 24 28 12

Stroom

Als ze ergens de conceptstore uithangen is het hier. Een (zeer goede) bakkerij, een gezellige lunchroom, een urban dakterras, een luxe werkplek, een hippe brasserie en een verswinkel. Dus cool Rotterdam kan al die lekkere spulletjes ook nog mee naar huis nemen. En kom je niet uit Rotterdam? Dan kan je hier blijven slapen. Wat dit is ook een hotel. Allemaal in een voormalige energiefabriek! In de brasserie trouwens geen gegoochel, maar stoer eten gemaakt van verse spullen. En vergeet in de zomer dat dakterras niet mensen!

restaurant stroom
Restaurant Stroom

Stroom 
Lloydstraat 1, Rotterdam
010-221 40 60

De Machinist

In deze voormalige school voor machinisten, komt nu heel Delfshaven bijeen. Ongedwongen. Voor een visje. Een filmpje of om te lachen tijdens comedy night. Wij als rasechte Niet-Rotterdammers voelen ons hier zeer thuis. Zo thuis, dat we eigenlijk altijd het ‘Rotterdamse Tafeltje Vol’ bestellen. Een soort proeverij van de keuken, die overigens alleen met biologische producten werkt. Altijd goed. Er staat trouwens ook genoeg op de kaart voor de vleeseters en vegetariërs.

Restaurant de machinist

De Machinist
Willem Buytewechstraat 45, Rotterdam
010-477 57 00

Verhip

Zit in het toffe Lloydkwartier – in het oude haven gebied – en is de hele dag open. De kaart wisselt bijna dagelijks en over goed eten wordt heel normaal gedaan. In de sfeer van een bruin cafe, wordt hier gekookt met de seizoenen en tapt men een fijn biertje. Kijk maar uit. Het zou zomaar je stamkroeg kunnen worden!  

restaurant verhip terras

Verhip
St. Jobsweg 21, Rotterdam
010-476 68 69


Foodguide | Uitjes voor foodies in Rotterdam

Rotterdam bruist met de gezelligste horeca gelegenheden. De leukste uitjes om van de stads kookkunsten te genieten hebben we hier staan! Hebben we iets gemist? Of weet je van een fantastisch food festival af in Rotterdam? Laat het ons weten!

Wijnspijs Wandeling Rotterdam | Pays d’Oc IGP 

De WijnSpijs Wandelingen worden al jaren in Rotterdam met succes gehouden. De 6 leukste restaurants, en de 6 lekkerste wijnspijs combinaties. De aankomende editie mag je niet missen! Die is in samenwerking met Pays d’Oc IGP. Op deze zondag middag zul je de allerfijnste wijnen uit dé Pays d’Oc IGP ‘Collection 2019 proeven. Dit is een terugkerende erelijst van topwijnen. Hier blijf je op de hoogte van de WijnSpijs Wandelingen in Rotterdam! [UITVERKOCHT]

Waar | Rotterdam
Wanneer | 24 november [hier kun je op de hoogte blijven van de volgende]
Tijden | 12:00 – 17:00

Walking Dinner Rotterdam

Kun je niet kiezen uit deze top restaurants? Bezoek er meteen 3 of 4 met een Walking Dinner! Je kiest zelf hoeveel gangen en welke restaurants je bezoekt. De chefs koken de lekkerste gerechten terwijl jullie genieten van de stad en de gezelligheid! Hier kun je reserveren.

Waar | Rotterdam
Wanneer | Elke avond
Tijden | vanaf 18:00

Surprise Dinner Rotterdam

Voor de avonturiers onder ons hebben we het Suprise Dinner! Op deze avond heb je de WijnSpijs Wandeling diner-versie. Ontdek met je eigen gezelschap 3 van de leukste restaurants van de stad, die fantastisch voor jullie gaan koken. Koop hier kaartjes voor de aankomende Suprise Dinners! 

Waar | Rotterdam
Wanneer | Donderdagavond
Tijden | vanaf 18:00

Bekijk en bewaar alle food-, en wijnfestivals van Nederland in deze überhandige foodfestival agenda 2019 als je een dagje uit gaat!