Delfshaven is gezelliger dan ooit. Dit bruisende stukje Rotterdam is waar veel creatieve geesten, maar vooral culinair gelijkstemden elkaar gevonden hebben. Van het Lloydkwartier tot de Westzeedijk. En van sterrenchef tot hippe bruine kroeg. In Rotterdam is lekker eten heel gewoon. 

FG Bistro | Betaalbaar Sjiek

De bistro van François Geurds.  Je zou denken dat de rekening hier enorm oploopt. Maar dat valt toch een partij mee! De patron wil hier juist op een heel betaalbaar niveau koken. Dat betekent aanschuiven zonder sparen en genieten van handgesneden steak tartare, escargots en meer Parijse bistro klassiekers. Nom nom!

fg-bistro-rotterdamFG Bistro
Lloydstraat 204
010 7470150

Frits | Écht uit eten

Bij Frits – voorheen Fritschy – ga je avondvullend uit eten. Acht heerlijke gangen maar liefst.  Sit back & relax, want Frits gaat het allemaal voor je regelen. Heerlijk! Frits vertelt graag een uitgebreid verhaal aan tafel (over wat er nu weer op je bord ligt bijvoorbeeld), maar kan ook goed zijn mond houden als je er even geen behoefte aan hebt. Gastheerschap noem ik dat. Ja, op een avondje Frits kan een mens zich wekenlang verheugen! En dat dat voor een fijne prijs is, willen we niet onvermeld laten.

fritsFrits 
Piet Heynsplein 25, Rotterdam
010 4773025

Dol op uit eten gaan? Én dol op Rotterdam, Wijn en Spijs? Deze 6 toppers bezoek je allemaal tijdens de WijnSpijs Wandeling op 4 december! Klik hier voor meer info! 

Rauwdouwer | Creatieve Broedplaats

Deze inspirerende plek zorgt – naast een heerlijke lunch of vrolijk diner – dat je even helemaal opvrolijkt! De Rauwdouwer kookt origineel en seizoensgebonden. Wij gaan (te) vaak, want de kaart wisselt supervaak. En wil je de tafel waar je aan eet mee naar huis nemen? Dat kan ook! Want alles is te koop! Kijk voordat je deze kant op gaat even naar de openingstijden, want ook die zijn creatief 😉

rauwdouwer-rotterdamRauwdouwer
Westzeedijk 381 J, Rotterdam
06 53242812

Stroom | Hotel restaurant

Als ze ergens de conceptstore uithangen is het hier. Een (zeer goede) bakkerij, een gezellige lunchroom, een urban dakterras, een luxe werkplek, een hippe brasserie en een verswinkel. Dus cool Rotterdam kan al die lekkere spulletjes ook nog mee naar huis nemen. En kom je niet uit Rotterdam? Dan kan je hier blijven slapen. Wat dit is ook een hotel. Allemaal in een voormalige energiefabriek! In de brasserie trouwens geen gegoochel, maar stoer eten gemaakt van verse spullen. En vergeet in de zomer dat dakterras niet mensen!

stroom-rotterdam-3Stroom 
Lloydstraat 1, Rotterdam
010 2214060

De Machinist

In deze voormalige school voor machinisten, komt nu heel Delfshaven bijeen. Ongedwongen. Voor een visje. Een filmpje of om te lachen tijdens comedy night. Wij als rasechte Niet-Rotterdammers voelen ons hier zeer thuis. Zo thuis, dat we eigenlijk altijd het ‘Rotterdamse Tafeltje Vol’ bestellen. Een soort proeverij van de keuken, die overigens alleen met biologische producten werkt. Altijd goed. Er staat trouwens ook genoeg op de kaart voor de vleeseters en vegetariërs.

cafe-restaurant-de-machinist-1De Machinist
Willem Buytewechstraat 45, Rotterdam
010 4775700

Verhip

Zit in het toffe Lloydkwartier – in het oude haven gebied – en is de hele dag open. De kaart wisselt bijna dagelijks en over goed eten wordt heel normaal gedaan. In de sfeer van een bruin cafe, wordt hier gekookt met de seizoenen en tapt men een fijn biertje. Kijk maar uit. Het zou zomaar je stamkroeg kunnen worden!  verhip-rotterdam

Verhip
St. Jobsweg 21, Rotterdam
010 4766869

Kun je niet kiezen? Bezoek 3 of 4 restaurants op één avond! Reserveer hier jouw Walking Dinner!