Rotterdam Highlights

Tessa Schippers
Tessa Schippers

Welkom in Rotterdam

Het is zover! Jouw WijnSpijs Wandeling gaat straks beginnen.

Vandaag ontdek je verschillende restaurants, van bistro tot chique eetcafe, van fine dining tot klassieke wijnlokaal. Eén ding hebben ze gemeen, en dat is ‘de liefde voor lekkers’. 

Met dit overzichtje krijgt je culinaire beleving ook een cultureel tintje. Geniet van je wandeling en mis niks van deze prachtige stad! 

Ben je er klaar voor? 

Veel plezier vandaag en laat ons weten wat je vindt in de app!
Je vindt ons ook op Facebook en op Instagram. Deel je leukste foto’s met ons met de  #wijnspijswandeling

Of houd die telefoon lekker in je zak. 

Markthal

Sinds 2014 kun je bij de Markthal, 7 dagen per week, terecht voor allerlei delicatessen. Uniek aan deze markthal is de combinatie met woningen. In het gebouw zitten appartementen, winkelruimtes en horecagelegenheden gezellig bij elkaar.

Je vindt hier onder andere Jamie’s Italian, maar ook Rotterdamse zaken zoals Bram Ladage. 

De binnenkant van de markthal is bekleed met een gigantisch kunstwerk van de Nederlandse kunstenaar Arno Coenen, het ontwerp van het gebouw komt van architect Winy Maas. 

Tijdens de bouw van de Markthal, zijn er voorwerpen gevonden uit de middeleeuwen. Neem de trap naar beneden om de vondsten te bekijken. Hoe dieper je gaat, hoe ouder de objecten zijn!

Erasmusbrug

Een van Rotterdamse meest bekende bouwwerken is de Erasmusbrug, het symbool van de stad. De brug loopt van het centrum over de Nieuwe Maas naar de Kop van Zuid.

De brug heeft wel wat weg van een zwaan en wordt daarom ook regelmatig ‘De Zwaan’  genoemd. Het is ontworpen door architect Ben van Berkel, de bouw begon in 1992 en de brug was eindelijk af in 1996. De brug is 800 meter lang en het hoogste punt ligt op 139 meter!

Het is een aanrader om de brug te bezoeken in het donker, je hebt dan een prachtig zicht op de stad. Heel sfeervol met de verlichte gebouwen in de stad!

Rotterdammertjes

Het Rotterdammertje is hét snoepgoed van Rotterdam. De snoepjes hebben de vorm van een bouwsteen en staan dan ook voor de bouwstenen van de stad. Olaf Ouwerkerk heeft het snoepje bedacht.

De Rotterdammertjes smaken naar sinaasappel, kaneel en menthol. Deze smaken verwijzen naar de fruitoverslaghaven, de specerijenhandel en de stad zelf. Er zijn verschillende verpakkingen met op de voorkant Hotel New York, hotel ss Rotterdam, de Euromast en de Erasmusbrug.

De snoepjes zijn onder andere verkrijgbaar bij de Euromast, de Markthal of bij het kantoor van Spido! Je komt langs Spido, als je restaurant Prachtig bezoekt.

Kapsalon

Je kent vast het gerecht ‘Kapsalon’ wel, maar wist je ook dat dit gerecht is bedacht in Rotterdam? Het gerecht is ontstaan bij shoarmazaak El Aviva aan de Schiedamseweg in Delfshaven. 

Een klant, van de kapsalon verderop, kwam altijd patat met shoarma eten. Later werd hier ook gesmolten kaas aan toegevoegd. De kapsalon was geboren! Vaak worden er nog knoflooksaus, sambal, ui, tomaat, komkommer toegevoegd. 

Tegenwoordig wordt de kapsalon vaak geserveerd met kebab in plaats van shoarma. Je haalt het natuurlijk bij El Aviva, of een andere shoarmazaak in de buurt.

Meer weten over deze hoogstaande snack? Klik hier!

Euromast

De skyline van Rotterdam is indrukwekkend! En vanaf welk punt kun je de stad nu beter bekijken dan vanaf de Euromast? Een bezoekje aan dit hoge bouwwerk kan niet ontbreken bij een dagje Rotterdam.

Het kraaiennest ligt op 100 meter hoogte. Hier vind je een hotelsuite, vergaderzalen, een horecagelegenheid – en je kunt vanaf dit punt abseilen!

Vanaf het kraaiennest kun je de attractie Euroscoop bezoeken, hiermee ga je tot wel 185 meter hoogte, en heb je een panoramisch uitzicht over de stad.

De Euroscoop is geopend tot 21:45 uur en het platform tot 22:00 uur. Een spectaculaire manier om je WijnSpijs Wandeling mee af te sluiten!

Goed om te weten!

Nog even alles op een rij over jouw WijnSpijs Wandeling?

Klik hier!

Heb je de app nog niet gedownload? Download hem dan hier voor Apple en hier voor Android!

Jouw feedback is super waardevol voor ons! Hiermee kunnen wij onze producten verbeteren en nog beter op jouw wensen afstemmen!
Laat je mening hier achter.

Tips

  • Deel je ticket (in de WijnSpijs app) met je medewandelaars. Zo heeft iedereen direct de route en een geldig ticket bij zich.
  • Drink genoeg water tussendoor! Wijn is fijn, maar zonder genoeg water geeft het venijn. 😉
  • Toch een flinke kater opgelopen? Lees dit artikel!

Heel veel plezier namens het WijnSpijs team!

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!