Roze Koeken | Pink Sensation

4 from 2 votes
Course: CakejesCuisine: Hollands
Portie

12

Cakejes
Bereidingstijd

45

minutes

Deze roze lekkernij mag absoluut niet ontbreken in het Funky Vegan Bakboek. 

“Ik was vroeger echt verslaafd aan roze koeken. Van die chemische, die je in de supermarkt koopt. Ik at zo een pak leeg. Het ‘veganizen’ van deze schatjes was dus een must!” 

Aldus Emma.

Ingrediënten

  • Cakejes
  • Ei vervanger + water ter vervanging van 3 eieren

  • 150 gram 150 vegan boter

  • 150 gram 150 witte basterdsuiker

  • 150 gram 150 bloem

  • Snuf zout

  • Glazuur
  • 200 gram 200 poedersuiker

  • 4 el 4 limonadesiroop, framboos

  • Extra
  • Cupcakeblik voor 12 cakejes

  • Eventueel 12 papieren cupcakevormpjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Vet het cupcakebakblik in. Indien je de papieren vormpjes gebruikt: plaats deze in de vorm, invetten is dan niet nodig.
  • Roer de egg replacer met het water in een klein kommetje tot een papje.
  • Mix in een ruime kom de boter met de suiker.
  • Meng het egg-replacerpapje door het botermengsel.
  • Voeg als laatste de bloem en het zout aan het mengsel toe en roer tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag over de 12 vormpjes.
  • Bak ongeveer 20 minuten, tot de cakejes goudbruin zijn.
  • Laat de cakejes volledig afkoelen.
  • Maak het roze glazuur door de poedersuiker en limonadesiroop te mengen.
  • Bestrijk de cakejes met het glazuur en laat de roze laagjes hard worden.

Tips

  • Roze is natuurlijk de kleur van het jeugdsentiment, waar deze koeken voor staan. Echter kun je glazuur in allerlei kleuren maken. Probeer het eens met groene limonadesiroop, of met sinaasappelsap.
  • Bestrooi de koeken na het glazuren met snoepdecoraties, zoals hartjes of pareltjes!
  • Vul de koeken met aardbeienjam. Dit doe je door eerst een eetlepel beslag in de vormpjes te doen, gevolgd door een theelepel jam, in het midden. Top het af met nog een eetlepel beslag.
  • Liever zin in iets hartigs? Probeer dan deze vegan kaas balletjes.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Het Funky Vegan Bakboek van Emma Herngreen

Emma Herngreen heeft twee passies: bakken en vinyl verzamelen. Ze is een echte zoetekauw en houdt van zondig lekkere taarten, cakes, toetjes en verwenkoffies, maar dan alleen met plantaardige ingrediënten. Emma laat in het Funky vegan bakboek zien dat je, óók als je veganistisch wilt eten je heerlijk kunt genieten van allerlei baksels, zonder dat het ook nog raw of suikervrij moet zijn.

Elk hoofdstuk is gebaseerd op een specifieke muzikale stemming. Singing the blues bevat troostvoer als breakup brownies en comfort caramels. Voor een Poppy mood zijn er roze koeken en sugar bunny worteltaart. Find your soul geeft recepten voor de weg naar je hart met witte chocolademousse, een red velvet taart en een kersenkruimeltaart. En ook het hartige genot vergeet Emma niet met Spice it up with a little funk: knoflookbroodjes, miniquiches en ‘kaas’ balletjes. Elk hoofdstuk eindigt met een korte playlist om te draaien tijdens het bakken of het genieten.

Lees hier meer over het Funky Vegan Bakboek!

Funky vegan bakboek

Funky Vegan Bakboek

  • Auteur | Emma Herngreen
  • Uitgever | Spectrum
  • ISBN | 9789000364558
  • Omvang | 168 pagina's
  • Prijs | € 20,99

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten