Er bestaan heel wat varianten op de welbekende Salade Niçoise. Het is dan ook een erg geliefd slaatje!
Maar de echte uit de Niçoise keuken heeft een paar strenge regels. Waar de versies wereldwijd beledigende aardappels en sperziebonen bevatten, is dit hier echt een no-go. Zoals in ‘Provence’ gezegd, “Een salade niçoise moet een uiting zijn van de Zuid-Franse zomer: knapperig, kleurrijk, aanwezig en vers.”
Lees snel verder voor het recept!
Provence van Alex Jackson
De Provençaalse keuken is niet voor niets zo geliefd. Het staat bekend om zijn heerlijke zonnige invloeden die je meteen terug brengen naar de zomer. Bovenstaand salade niçoise recept bewijst dat. Het recept komt uit het kookboek van Alex Jackson, ‘Provence’. Daar smul je van de kleurrijkste gerechten van deze topchef.
Ben jij ook zo gefascineerd door het de Zuid-Franse keuken, of ben je simpelweg dol op zomers eten? Dan is dit boek puur genieten.
Provence
- Auteur | Alex Jackson
- Uitgever | Good Cook B.V.
- Omvang | 256 pagina’s
- ISBN | 9789461432186
- Prijs | € 25,95