Netflix voor foodies | Salt Fat Acid Heat 

WijnSpijs
WijnSpijs

Nieuw op Netflix Salt Fat Acid Heat.  Samin Nosrat – die je herkent aan haar volle bos zwarte krullen is de enthousiaste, goedlachse presentator van dit foodfestijn op je favoriete streamingapp.

De serie bestaat uit 4 delen. In elk deel komt een ander basiselement van koken naar voren. Zout, ver, zuur en hitte zorgen er volgens Samin voor dat je gerechten onvergetelijk worden. Maar waarom eigenlijk?

Netflix voor foodies | Salt Fat Acid Heat

Nosrat is een geweldige gids waar het plezier in eten vanaf spat. Ze neemt je in de eerste aflevering mee naar Italië. Waar ze de geschiedenis van de beste olijfolie van Italië onder de loep neemt. Samen met een Nonna maakt ze échte pesto, en eet ze huilend een stuk Parmezaan gemaakt van de melk van rode koeien. ‘I’m just gonna live here, eat cheese and butter, untill I die.’

Maak je Netflix avond compleet met échte chocolademelk 

Wat maakt deze serie anders dan alle andere kookprogramma’s? Samin wil je geen restaurants laten zien, die je toch nooit gaat bezoeken. Of gerechten koken die je zelf onmogelijk na kan maken. Omdat je er te exotische ingrediënten voor nodig hebt. Deze vrouw wil dat je de basiselementen begrijpt, zodat je die zelf toe kan passen op je eigen kookkunsten. Ze maakt je een betere kok!

Er is ook een kookboek

De serie combineert humor met informatie en prachtige beelden van voedsel.  Deze veelzijdigheid maakt Salt Fat Acid Heat deels documentaire, deels reisprogramma en deels kookprogramma. De serie is gebaseerd op het gelijknamige kookboek.

Liever lezen in plaats van series kijken? Klik hier voor het gelijknamige boek van Samin. 

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?