Recept | Saté Ayam, sappige saté van kippendijen

WijnSpijs
WijnSpijs

Hier in Nederland zijn we er gek op, saté! Wij kennen deze stokjes kip, met een grote hoeveelheid pindasaus en stokbrood. Of afgehaald bij de chinees met een bak rijst. Echter zijn deze anders zoals de echte saté die je in Indonesië krijgt. Hieronder vind je een recept uit het kookboek Blauw voor Indonesische (kip)saté. 

Zo maak je echte Indonesische Saté Ayam

12 stokjes | mild | rijsttafel

sate ayam

Voor de marinade

  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 2 sjalotjes
  • 2 knoflookteentjes
  • 0,5 rode lombok (spaanse peper)
  • 25 g gula djawa (palmsuiker)
  • sap van 0,5 limoen
  • 2 el dikke kecap ABC
  • 4 el plantaardige olie
  • snufje zout

En verder

400 g kippendijfilet zonder vel
12 satéprikkers

Bekijk ook saté babi madu 🐖 & saté udang 🦐

Aan de slag!

Hak de sereh fijn. Snijd de sjalotjes, knoflook en lombok in grove stukken. Hak de gula djawa fijn. Maal de ereh, sjalotjes, knoflook, lombok, gula djawa en het limoensap in een keukenmachine of blender tot een pasta. Meng met de kecap, olie en het zout.

Snijd de kip in stukjes van 2 bij 2 cm, en meng de stukjes met de marinade. Dek de kip af en laat in de koelkast minimaal 1 uur marineren. Week ondertussen de satéprikkers in water, zodat ze niet verbranden tijdens het roosteren.

Rijg steeds 3 tot 4 stukjes kip aan een stokje. Rooster de satés op de barbecue, in een grillpan of in de oven op grillstand tot de kip gaar is. Draai ze tussendoor steeds een slagje om.
Smakelijk!

 

 

 

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!