Hier in Nederland zijn we er gek op, saté! Wij kennen deze stokjes kip, met een grote hoeveelheid pindasaus en stokbrood. Of afgehaald bij de chinees met een bak rijst. Echter zijn deze anders zoals de echte saté die je in Indonesië krijgt. Hieronder vind je een recept uit het kookboek Blauw voor Indonesische (kip)saté. 

Zo maak je echte Indonesische Saté Ayam

0 van 0 Beoordelingen
Gerecht: RijsttafelKeuken: Indonesisch
Portie

12

Stokjes
Bereidingstijd

30

minuten

Ingrediënten

  • Voor de marinade
  • 1 stengel sereh (citroengras)

  • 2 sjalotjes

  • 2 knoflookteentjes

  • 1/2 rode lombok (spaanse peper)

  • 25 g gula djawa (palmsuiker)

  • sap van 0,5 limoen

  • 2 el dikke kecap ABC

  • 4 el plantaardige olie

  • snufje zout

  • En verder
  • 400 g kippendijfilet zonder vel

  • 12 satéprikkers

Bereiding

  • Hak de sereh fijn. Snijd de sjalotjes, knoflook en lombok in grove stukken. Hak de gula djawa fijn. Maal de ereh, sjalotjes, knoflook, lombok, gula djawa en het limoensap in een keukenmachine of blender tot een pasta. Meng met de kecap, olie en het zout.
  • Snijd de kip in stukjes van 2 bij 2 cm, en meng de stukjes met de marinade. Dek de kip af en laat in de koelkast minimaal 1 uur marineren. Week ondertussen de satéprikkers in water, zodat ze niet verbranden tijdens het roosteren.
  • Rijg steeds 3 tot 4 stukjes kip aan een stokje. Rooster de satés op de barbecue, in een grillpan of in de oven op grillstand tot de kip gaar is. Draai ze tussendoor steeds een slagje om.
    Smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak

🍉 Ingredienten