Indonesische Saté Ayam
Course: RijsttafelCuisine: Indonesisch
Portie
12
StokjesBereidingstijd
30
minutesHier in Nederland zijn we er gek op, saté! Wij kennen deze stokjes kip, met een grote hoeveelheid pindasaus en stokbrood. Of afgehaald bij de chinees met een bak rijst. Echter zijn deze anders zoals de echte saté die je in Indonesië krijgt. Hieronder vind je een recept uit het kookboek Blauw voor Indonesische (kip)saté.
Ingrediënten
- Voor de marinade
1 stengel sereh (citroengras)
2 sjalotjes
2 knoflookteentjes
1/2 rode lombok (spaanse peper)
25 gram gula djawa (palmsuiker)
1/2 limoen, sap
2 el dikke kecap ABC
4 el plantaardige olie
Snufje zout
- En verder
400 gram kippendijfilet zonder vel
12 satéprikkers
Bereiding
- Hak de sereh fijn. Snijd de sjalotjes, knoflook en lombok in grove stukken. Hak de gula djawa fijn. Maal de sereh, sjalotjes, knoflook, lombok, gula djawa en het limoensap in een keukenmachine of blender tot een pasta. Meng met de kecap, olie en het zout.
- Snijd de kip in stukjes van 2 bij 2 cm, en meng de stukjes met de marinade. Dek de kip af en laat in de koelkast minimaal 1 uur marineren. Week ondertussen de satéprikkers in water, zodat ze niet verbranden tijdens het roosteren.
- Rijg steeds 3 tot 4 stukjes kip aan een stokje. Rooster de satés op de barbecue, in een grillpan of in de oven op grillstand tot de kip gaar is. Draai ze tussendoor steeds een slagje om.
Smakelijk!
Tips
- Fan van saté? Bekijk ook deze saté babi madu!
Heb je dit recept gemaakt?
Tag @wijnspijs op Instagram.
Blauw van Meta van den Bomen
Blauw
- Auteur | Meta van den Boomen
- Uitgever | Terra
- Fotografie | Sarah Distel
- Omvang | 240 pagina's
- ISBN | 9789089897756
- Prijs | € 26,99