Het saucijzenbroodje is altijd, maar dan ook altijd een daverend succes. Bij het ontbijt, de brunch, de lunch, tussendoor en bij de borrel. Het bladerdeeghapje brengt ongeveer net zoveel blijdschap als alle feestdagen bij elkaar. Maar wat is het best bewaarde geheim van dit saucijzenbroodje?
Het is echt zo eenvoudig om te maken. Dát vertelt de bakker je vast niet. Wij gelukkig wel; lees hier het lekkerste recept voor zelfgemaakte saucijzenbroodjes. Maak trouwens rustig een dubbel recept en vries de afgebakken broodjes in voor onverwachte visite, of een katerige zondag.
Hoe bewaar je zelfgemaakte saucijzenbroodjes?
Als je saucijzenbroodjes wil bewaren, is het belangrijk dat je ze eerst hebt gebakken. Zo blijft het gehakt langer goed. Nog belangrijker: bladerdeeg kun je maar één keer invriezen en ontdooien. Als je de broodjes eenmaal hebt gebakken, kun je ze op kamertemperatuur ongeveer 3 tot 4 dagen prima bewaren in een afgesloten bak, met zo min mogelijk lucht. Ga je voor een langere periode? Vries ze dan in, als het even kan luchtdicht. De broodjes blijven op deze manier tot wel 2 maanden goed!
Kun je saucijzenbroodjes invriezen?
Je kunt deze gebakken saucijzenbroodjes ook bewaren in de vriezer. Zo blijven ze wel 3 maanden goed. Bak ze na het ontdooien op 180 graden af in de oven. Binnen zo'n 10 minuten zijn ze weer lekker warm.
De ongebakken saucijzenbroodjes kun je niet invriezen, omdat het verse bladerdeeg maar één keer in te vriezen is.