Seedlip: alcoholvrije 'gin'

Het gonsde al langer over deze alcoholvrije ‘gin’ in de wandelgangen en afgelopen borrel hebben we dan eindelijk een flesje in handen van Seedlip.

Deze eerste gedistilleerde non alcoholische spirit – want het mag eigenlijk geen gin genoemd worden – werd in 2015 gelanceerd en mag inmiddels verschillende Michelinsterrenzaken en award winning bartenders tot fans rekenen. Eens kijken what the fuss is all about! 

Mix it up!

De voor de hand liggende mix is om de doorzichtige drank te mengen met een premium tonic, dus dat doen we. En bizar maar waar. Dit komt heel erg in de buurt van de real deal! Het drankje is interessant, volwassen en verrassend compleet.

Zowel qua geur, smaak, mondgevoel en balans; op alle punten scoort de Seedlip een dikke voldoende. Het enige wat het gebrek aan alcohol verraad is het uitblijven van de branderige kick achter de keel en in de slokdarm.

Seedlip drankje
Seedlip drankje
Seedlip drankje

Bij het weglaten van de tonic mist de Seedlip wat structuur, dus mixen is wel een must. En dat kan ook zonder tonic. Seedlip lanceerde zelf de eerste NOgroni tijdens de World’s Best Bar Awards 2017. En bij verschillende bartenders behoort de spirit inmiddels tot hun standaard uitrusting.

Het gezicht achter Seedlip

Uitvinder en distillateur Ben Branson deed er twee jaar over om de perfecte batch te creëren. Branson, voorheen al werkzaam in de drankindustrie, werkte samen met kwekers, distilleerders en historici om zijn doel te bereiken. Ook putte hij veel inspiratie uit het 300-jarige boerenerfgoed van zijn familie, wat je terug ziet in de smaak van de Seedlip Garden 108.

Ben van Seedlip
Ben Brandson - uitvinder van Seedlip

Hoe hebben ze dat geflikt?

De ‘gin’ wordt gemaakt door een speciaal ontwikkelde maceratietechniek, gedistilleerd in een koperen ketel en het filtratieproces van elk ingrediënt wordt duurt zes weken. Wat Seedlip helemaal je go to drankje maakt wanneer je zwanger, met de auto of gewoon even niet wil drinken maakt, is dat het compleet zonder calorieën, suiker, zoetstof en kunstmatige toevoegingen is. Knap gedaan maakt hoor Ben!

Seedlip kopen

Je koopt een fles Seedlip vanaf € 29,95 bij onder andere Librije’s Winkel, Directly From en avondwinkel Sterk Amsterdam. Het lijkt ons het perfecte gezonde cadeau voor je zwangere vriendinnen en absoluut een heel volwaardig alternatief voor de mensen die gewoon wat minder willen drinken. Wij zijn fan!