Follow Friday | Simone’s Kitchen | Simone van den Berg

Elke week een andere foodie of wijnlover in het zonnetje in onze minirubriek! Follow Friday gaat over leuke mensen met een passie voor de mooie en lekkere dingen in het leven.

Instagrammers die het waard zijn om te volgen, door hun toffe feed, (wijn)reizen, restauranttips of grappige en persoonlijke stories. Deze week: Simone van Simone's Kitchen!

Follow Friday | Simone's Kitchen | Simone van den Berg

 

Mini interview

Healthy, happy & delicious. Met deze drie woorden kan je de foodblog van Simone (simoneskitchen.nl) beschrijven. Simone schrijft hier namelijk over gezondheid, haar reistips en lekker eten. En ze weet waar ze over schrijft, want naast blogger is ze health coach én foodfotograaf. Dat betekent ook een Instagram feed om van te smullen. De ideale combinatie!

Simone's Kitchen bestaat nu al een hele poos: 13 jaar! Sinds 6 jaar is haar blog ook in het Nederlands te lezen (naast Engels: insimoneskitchen.com).

In dit interview vertelt Simone meer over de dingen die het leven leuker maken!

Simone in actie

Naam | Simone van den Berg | simoneskitchen.nl
Instagram account | @simoneskitchen

Wanneer is jouw liefde voor eten ontstaan?
De liefde voor lekker eten heb ik zeker niet van huis uit meegekregen. Mijn moeder had een grondige hekel aan koken dus het duurde wel een tijdje voor ik leerde dat koken superleuk is. Dat gebeurde in de periode dat ik in de verpleging zat en begin twintig was. Een collegaatje daar was gek op koken en zo is het bij mij begonnen.

Wat zou je nog graag willen bereiken met je blog?
Poeh, dat is een goede vraag. Ik heb niet echt doelen denk ik. Ik blog vooral omdat ik het leuk vind en dat vind ik dan ook het allerbelangrijkste. Ik vind het leuk om mensen te inspireren lekkere en gezonde maaltijden te maken en te laten zien dat het echt niet altijd heel ingewikkeld hoeft te zijn.

Jouw favoriete healthy food is?
Poké bowl denk ik wel. Dat is een beetje ons standaard “fastfood” als we een drukke dag hebben gehad. Ik maak het altijd met bloemkoolrijst en mijn favoriete versie is met avocado, mango en gerookte zalm. Dit is een variant op dit recept.

Ook wij zijn dol op poké bowls! Hier vind je drie recepten om thuis te maken.

Waar zou je gaan eten als je de loterij zou winnen?
Oh, op zoveel plekken! Maar ik ben heel benieuwd naar de nieuwe Noma in Kopenhagen. We waren twee jaar geleden in Kopenhagen, maar toen was Noma net dicht. Er schijnt nu een nieuwe versie te zijn waar ik dan wel heel benieuwd naar ben.

Welk recept in ons WijnSpijs Magazine zou je wel eens willen proberen?
Als fan van Masterchef Australië zou ik die souvlaki van George Colombaris wel eens willen uitproberen!

Wat is jouw favoriete food of wijn-quote?
Die is van Michael Pollan “ Eat real food, everyday, mostly plants.”

​Wat zou je elke dag wel kunnen eten?
Hmm, niks eigenlijk… Ik hou vooral van de afwisseling. En dan is elke dag hetzelfde eten eigenlijk een beetje gek.

Jouw favoriete wijntje is?
Ik hou vooral van rode wijn en onze favoriet is wel Merlot. Al zijn daar natuurlijk ook heel veel soorten van, maar echt merkentrouw zijn we niet. Ik ben geen grote wijnkenner, dus we gaan vaak voor ‘bekend’ en dan wordt het vaak een Merlot van een van onze favoriete merken.

Een Merlot is altijd goed! Dit wil jij weten over de druivensoort Merlot. 🍇

Wat is lekkerste wijn-spijs combinatie ooit gegeten?
Als we uitgebreid uit eten gaan doen we altijd een wijnarrangement erbij en dat vind ik altijd zo’n openbaring! Hoe de smaak van de wijn totaal kan veranderen in combinatie met een gerecht. Maar welke nou de lekkerste ooit is geweest dat durf ik echt niet meer te zeggen. Recentelijk zijn we uit eten geweest bij Bougainville in Amsterdam en de wijn-spijs combinaties daar waren top!

Ontdek ook geweldige wijn-spijs combinaties in toprestaurants tijdens onze WijnSpijs Wandelingen!

📸 Klik hier om de prachtige Instagramfoto's van Simone's Kitchen te zien!

Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email