Tiramisu is een prachtige klassieker. Een van de populairste kerstdesserts. Niet gek, want het kan bijna niet misgaan.
Voor wie iets te vaak het klassieke tiramisu recept heeft gegeten of gemaakt (Kan dat? ), is deze alternatieve tiramisu een uitkomst! Dit tiramisu recept is namelijk met sinaasappel en Grand Marnier!Β

Klinkt tiramisu intimiderend? Maak je geen zorgen, dit recept komt uit ‘Niet roken maar koken‘. Daarin staan simpele recepten, die nog super lekker zijn en je rustig op elk etentje kunt serveren. Iedereen kan deze tiramisu maken!
Tip | Zoek je nog meer inspiratie voor diner? Hier hebben we de mooiste feestelijke desserts voor je op een rijtje gezet!
Alternatieve tiramisu met sinaasappel en Grand Marnier
Dessert | 8 personenΒ
Bereiding | 30 minuten + 1 uur in de ijskast
IngrediΓ«nten
- 3 eieren
- 4 el suiker
- 400 g mascarpone
- 1,5 dl slagroom
- 4 el Grand Marnier
- 5 perssinaasappels
- 300 g lange vingers
Aan de slag!
Scheid het eiwit van de eidooiers. Bewaar allebei in een apart kommetje.Β
Klop de eidooiers met 3 eetlepels suiker tot een schuimige massa. Meng de mascarpone hier goed doorheen. Klop de slagroom stijf en roer deze samen met 3 eetlepels Grand Marnier door het mascarponemengsel.
Klop de eiwitten stijf en voeg dan een eetlepel suiker toe. Klop nog 1 minuut en schep de stijve eiwitten door het mascarponemengsel.Β
Rasp 3 sinaasappels en pers er 4 uit. Meng het sap en rasp met een eetlepel Grand Marnier. Haal de lange vingers hier een voor een doorheen en leg de helft ervan naast elkaar in de schaal. Verdeel hier de helft van de mascarponecreme over. Leg de rest van de met sap doordrenkte lange vingers hierop en eindig met een laagje creme.Β Laat dit een uur opstijven in de ijskast.Β
Schil de laatste sinaasappel en snijd deze in flinterdunne schijven. Versier hiermee de tiramisu.
Wijntip
Natuurlijk is Grand Marnier een goeie optie bij dit tiramisu recept. Deze dessertwijn past er ook goed bij.Β
De edelzoete tokajiΒ wordt gemaakt van HΓ‘rslevelΓΌ druiven in de Hongaarse Tokaj wijnregio.Β
De druiven worden laat geoogst en leveren een geurige zoete wijn met aroma’s van appel, meloen en perzik.Β

Koken voor dummies
Ben je geen ster in de keuken, maar wil je wel een paar lekkere gerechtjes op tafel wil zetten? Dit kookboek is er eentje voor jou!Β
Het boek bestaat uit 14 diners met echte foolproof recepten. Het kan (bijna) niet mis gaan! De dinerklassiekers staan erin, net als de meeste valkuilen. Ook handige tips, zodat ook jij een perfecte gastvrouw/heer wordt.Β
Het boek is geschreven door de bekende longartsen Pauline en Wanda. De opbrengsten van dit boek gaan dan ook naar de Stichting Rookpreventie Jeugd!
Koop ‘Niet roken maar koken’ hier op bol.com
Niet roken maar koken
Auteur | Pauline Dekker & Wanda de Kanter
Uitgever |Β Lemniscaat
Omvang | 152 paginaβs
ISBN |Β 9789047711933
Prijs |Β β¬19,95
