Tiramisu met sinaasappel en Grand Marnier [recept]

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Tiramisu is een prachtige klassieker. Een van de populairste kerstdesserts. Niet gek, want het kan bijna niet misgaan.

Voor wie iets te vaak het klassieke tiramisu recept heeft gegeten of gemaakt (Kan dat? ), is deze alternatieve tiramisu een uitkomst! Dit tiramisu recept is namelijk met sinaasappel en Grand Marnier! 

Alternative tiramisu

Klinkt tiramisu intimiderend? Maak je geen zorgen, dit recept komt uit ‘Niet roken maar koken‘. Daarin staan simpele recepten, die nog super lekker zijn en je rustig op elk etentje kunt serveren. Iedereen kan deze tiramisu maken!

Tip | Zoek je nog meer inspiratie voor diner? Hier hebben we de mooiste feestelijke desserts voor je op een rijtje gezet! 

Alternatieve tiramisu met sinaasappel en Grand Marnier

Dessert | 8 personen 
Bereiding | 30 minuten + 1 uur in de ijskast

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 4 el suiker
  • 400 g mascarpone
  • 1,5 dl slagroom
  • 4 el Grand Marnier
  • 5 perssinaasappels
  • 300 g lange vingers

Aan de slag!

Scheid het eiwit van de eidooiers. Bewaar allebei in een apart kommetje. 
Klop de eidooiers met 3 eetlepels suiker tot een schuimige massa. Meng de mascarpone hier goed doorheen. Klop de slagroom stijf en roer deze samen met 3 eetlepels Grand Marnier door het mascarponemengsel.

Klop de eiwitten stijf en voeg dan een eetlepel suiker toe. Klop nog 1 minuut en schep de stijve eiwitten door het mascarponemengsel. 

Rasp 3 sinaasappels en pers er 4 uit. Meng het sap en rasp met een eetlepel Grand Marnier. Haal de lange vingers hier een voor een doorheen en leg de helft ervan naast elkaar in de schaal. Verdeel hier de helft van de mascarponecreme over. Leg de rest van de met sap doordrenkte lange vingers hierop en eindig met een laagje creme. Laat dit een uur opstijven in de ijskast. 

Schil de laatste sinaasappel en snijd deze in flinterdunne schijven. Versier hiermee de tiramisu.

Wijntip

Natuurlijk is Grand Marnier een goeie optie bij dit tiramisu recept. Deze dessertwijn past er ook goed bij. 

De edelzoete tokaji  wordt gemaakt van Hárslevelü druiven in de Hongaarse Tokaj wijnregio. 

De druiven worden laat geoogst en leveren een geurige zoete wijn met aroma’s van appel, meloen en perzik. 

Koken voor dummies

Ben je geen ster in de keuken, maar wil je wel een paar lekkere gerechtjes op tafel wil zetten? Dit kookboek is er eentje voor jou! 

Het boek bestaat uit 14 diners met echte foolproof recepten. Het kan (bijna) niet mis gaan! De dinerklassiekers staan erin, net als de meeste valkuilen. Ook handige tips, zodat ook jij een perfecte gastvrouw/heer wordt. 

Het boek is geschreven door de bekende longartsen Pauline en Wanda. De opbrengsten van dit boek gaan dan ook naar de Stichting Rookpreventie Jeugd!

Koop ‘Niet roken maar koken’ hier op bol.com

Niet roken maar koken

Auteur | Pauline Dekker & Wanda de Kanter

Uitgever | Lemniscaat

Omvang | 152 pagina’s

ISBN | 9789047711933

Prijs | €19,95

Geef je mening!
recipe image
Recept
Alternatieve tiramisu
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Koken
Totaal
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?