Tiramisu is een prachtige klassieker. Een van de populairste kerstdesserts. Niet gek, want het kan bijna niet misgaan.

Voor wie iets te vaak het klassieke tiramisu recept heeft gegeten of gemaakt (kan dat?), is deze alternatieve tiramisu een uitkomst! Dit tiramisu recept is namelijk met sinaasappel en Grand Marnier! 

Tiramisu met sinaasappel en Grand Marnier

4 from 2 votes
Course: DessertCuisine: Italiaans
Portie

8

Personen
Bereidingstijd

1

hour 

30

minutes

Klinkt tiramisu intimiderend? Maak je geen zorgen, dit recept komt uit ‘Niet roken maar koken‘. Daarin staan simpele recepten, die nog super lekker zijn en je rustig op elk etentje kunt serveren. Iedereen kan deze sinaasappel tiramisu maken!

Ingrediënten

  • 3 3 eieren

  • 4 el 4 suiker

  • 400 gram 400 mascarpone

  • 1,5 dl 1,5 slagroom

  • 4 el 4 Grand Marnier

  • 5 5 perssinaasappels

  • 300 gram 300 lange vingers

Bereiding

  • Scheid het eiwit van de eidooiers. Bewaar allebei in een apart kommetje. 
  • Klop de eidooiers met 3 eetlepels suiker tot een schuimige massa. Meng de mascarpone hier goed doorheen. Klop de slagroom stijf en roer deze samen met 3 eetlepels Grand Marnier door het mascarponemengsel.
  • Klop de eiwitten stijf en voeg dan een eetlepel suiker toe. Klop nog 1 minuut en schep de stijve eiwitten door het mascarponemengsel. 
  • Rasp 3 sinaasappels en pers er 4 uit. Meng het sap en rasp met een eetlepel Grand Marnier. Haal de lange vingers hier een voor een doorheen en leg de helft ervan naast elkaar in de schaal. Verdeel hier de helft van de mascarponecreme over. Leg de rest van de met sap doordrenkte lange vingers hierop en eindig met een laagje creme. Laat dit een uur opstijven in de ijskast. 
  • Schil de laatste sinaasappel en snijd deze in flinterdunne schijven. Versier hiermee de tiramisu.

Tips

  • Wijntip: Natuurlijk is Grand Marnier een goeie optie bij dit tiramisu recept. Deze dessertwijn past er ook goed bij. De edelzoete tokaji wordt gemaakt van Hárslevelü druiven in de Hongaarse Tokaj wijnregio. De druiven worden laat geoogst en leveren een geurige zoete wijn met aroma’s van appel, meloen en perzik. 
  • Zoek je nog meer inspiratie voor diner? Hier hebben we de mooiste feestelijke desserts voor je op een rijtje gezet! 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

'Niet roken maar koken' van Pauline en Wanda

Ben je geen ster in de keuken, maar wil je wel een paar lekkere gerechtjes op tafel wil zetten? Dit kookboek is er eentje voor jou! 

Het boek bestaat uit 14 diners met echte foolproof recepten. Het kan (bijna) niet mis gaan! De dinerklassiekers staan erin, net als de meeste valkuilen. Ook handige tips, zodat ook jij een perfecte gastvrouw/heer wordt. 

Het boek is geschreven door de bekende longartsen Pauline en Wanda. De opbrengsten van dit boek gaan dan ook naar de Stichting Rookpreventie Jeugd!

Niet roken maar koken kookboek

Niet roken maar koken

  • Auteur | Pauline Dekker & Wanda de Kanter
  • Uitgever | Lemniscaat
  • Omvang | 152 pagina’s
  • ISBN | 9789047711933
  • Prijs | €19,95

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten