Romige, zoete slagroom is de ultieme guilty pleasure. Schandalig lekker bij een stuk zelfgemaakte appeltaart, of als toefje op een kop warme chocolademelk. Maar waarom kiezen voor slagroom uit een spuitbus? Zelf slagroom maken is veel lekkerder!

Vanaf nu klop je dat romige genot gewoon zelf en laat je dat smakeloze spul uit uit blik links liggen, tijd om zelf slagroom te maken!

Slagroom

3 from 9 votes
Course: NagerechtCuisine: Engels
Portie

2

Personen

Met slechts 3  ingrediënten en 5 minuutjes van je tijd stelt slagroom maken weinig voor. Je hoeft dus niet te kiezen voor de makkelijke weg, want dat ís zelf slagroom maken! De keuze is aan jou: ga je voor smakeloos of kies je voor superlekker?

Ingrediënten

  • 200 ml 200 slagroom

  • 1 el 1 poedersuiker

  • 1 snufje 1 zout

  • 1 tl 1 vanillesuiker of vanille-extract (optioneel)

zo maak je slagroom!

  • Giet de room in een schaal of beslagkom. Je kunt de room het best zo koud mogelijk kloppen. Begin dus meteen zodra je de room uit de koelkast hebt gehaald. Koel de schaal of beslagkom vooraf voor het beste resultaat.
  • Voeg de poedersuiker toe en klop de room luchtig en stijf met een keukenmixer. Je kunt slagroom ook met een garde stijf kloppen. Dit duurt wel wat langer.
    Zodra je ziet dat de slagroom dikker begint te worden moet je opletten, want als je te lang klopt krijg je klontjes.
  • Voeg een snufje zout aan de slagroom toe voor extra smaak. Gebruik een lepel of vork om het zout goed door de slagroom te roeren.
  • Voeg eventueel een beetje vanille-extract toe om de slagroom wat smaak te geven. Je slagroom is nu klaar! Zet de slagroom in de koelkast, dan blijft het stijf en kun je hem zeker 2 dagen bewaren.slagroom garde

variatieTips

  • Klop voor slagroom met extra smaak de slagroom stijf en voeg dan je smaakmaker toe. Denk hierbij aan: koffiepoeder, cacao, citroen zeste, bessenjam of gezouten karamel. Gebruik hiervoor geen vloeistoffen, want dan gaat de slagroom schiften.
  • Voor extra stevige slagroom voeg je wat mascarpone aan de slagroom toe. Reken ongeveer 40 gram mascarpone per 100 gram room.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten