Op zondagmiddag wandel je van restaurant naar restaurant om overal een heerlijke wijn-spijs combinatie te proeven. Met je eigen gezelschap, op je eigen tempo. Denk hier een lekker voorjaarszonnetje bij… Dan is dat je perfecte middag uit toch? 

We nemen je mee langs de populairste wandelingen van dit moment. Je krijgt een greep uit de spannendste wijn-spijs combinaties. Normaal blijft dit geheim tot de dag zelf, maar jij mag vast meekijken! Het allerleukste? Jij kunt ze ook nog eens komen proeven!

Al overtuigd? Kijk hier om mee te wandelen en te proeven van al deze combi’s!

Hazelnoot met vanille

Op 24 maart is het tijd voor een culinair feestje in Nijmegen Oost! Hier krijg je onder andere kabeljauw met een vinaigrette van hazelnoot en vanille, postelein en een poeder van kappertjes. Dit wordt gecombineerd met een San Vincenzo Bianco. Een zuivere en levendige wijn. Een beetje bitter, maar fris in de afdronk. Klinkt dat goed of klinkt dat geweldig?

Op de vegetarische tour in Hilversum

Ook vegetarische gerechten zijn heerlijk! Om dit te bewijzen, zijn twee van de zes gerechten 31 maart vegetarisch. Je mag onder andere een heerlijke risotto met truffel en een 63°C eidooier proeven. In combinatie met een Feudi Bizantini Passofino Pecorino uit Italië, wordt dit zeker genieten! Daarnaast krijg je natuurlijk ook prachtige vis en vlees gerechten voorgeschoteld.

Benieuwd wat er allemaal fout ging tijdens de allereerste WijnSpijs Wandeling?

Gegrilde watermeloen

Op 7 april kun je kiezen uit maar liefst 5 (!) wandelingen. Genoeg spannende gerechten om het over te hebben dus! Van zalmfilet met ham en sinaasappel, kalfswang, kalfstong en zelfs gegrilde watermeloen. Niets is te gek! Dè manier om nieuwe smaken te ontdekken. Wie weet proef je jouw nieuwe favoriet wel!

Meewandelen op 7 april? Dat kan in Oisterwijk, Utrecht, Zwolle, langs het Paterswoldsemeer en in Alphen aan den Rijn!

Scandinavische bonbons

In Scheveningen nemen de restaurants je op 14 april mee naar Scandinavië. Altijd lekker zo’n uitstapje. Je krijgt namelijk een bonbon van Scandinavische graved lax! Natuurlijk moet dit gecombineerd worden met een stukje Scheveningen, dus krijg je er gewoon een Kingcrab bij. Welke wijn erbij geserveerd wordt? Dat houden we nog even geheim. Wat we wel kunnen vertellen, is dat het heel bijzonder wordt. Welke wijn zou jij erbij combineren? Laat het weten in de reacties op Facebook!

Nieuwsgierig?

Eén van deze gerechten proberen? Of benieuwd wat de andere WijnSpijs Wandelingen te bieden hebben? Check dan snel onze agenda wanneer we bij jou in de buurt zijn!

WijnSpijs agenda