Preview | Dit staat er op het menu tijdens de WijnSpijs Wandeling

Kun je een geheim bewaren?

Normaal gesproken blijven de wijn-spijs combinaties van de WijnSpijs Wandeling een verrassing tot het allerlaatste moment. Maar om je alvast lekker te maken, lichten we vast een tipje van de sluier.

We nemen je mee langs de populairste wandelingen du moment. Kijk mee wat voor lokaal lekkers en spetterende combinaties je kunt verwachten tijdens de WijnSpijs Wandelingen!

➡️ Liever naar de agenda?

Magisch Maastricht | 19 mei

In Maastricht staat een heel bijzonder menu voor je klaar. De chefs en sommeliers laten zich van hun allerbeste kant zien.

Je krijgt hier onder andere ‘Terrine van biologische hoender met lauwwarme oesterzwam en Aceto Balsamico‘ – en wat dacht je van ‘Makreel van de BBQ met chorizo olie, arroz negro en basilicum creme & Ferreri cataratto‘. Een heerlijke Italiaan uit Sicilië en een gerechtje van de BBQ. Het water loopt je vast al in de mond.

Verder komt langs, ‘Zachtgegaard buikspek met vadouvanbouillon in combinatie met lichtgekoelde la Colombette‘. En ‘lamsschouder met asperges en pinot noir‘.

Dit culinaire feestje staat gepland voor 19 mei. Er zijn nog enkele kaartjes verkrijgbaar.

Lekker Leiden | 12 mei

Zoals we allang weten, word je in Leiden altijd verwend. Deze stad staat bekend om het hoge niveau waarop de keukenteams opereren. Wij zijn dan ook helemaal klaar voor 12 mei.

De wandeling voert je door de prachtige binnenstad van Leiden, langs 6 restaurants en op het menu staat onder meer, ‘Zeewolf met Parmaham‘, of ‘Terrine van zalm en Hollandse asperges & Pinot Blanc uit de Elzas‘. Yum! Ook ons favoriete wijnland Portugal is vertegenwoordigd. Bij een van de stops krijg je ‘gekarameliseerd buikspek met uiencompote en chips van truffelaardappel‘.

Mocht je nog meewillen, wees dan snel! We zijn bijna uitverkocht voor dit pareltje.

Grandioos Groningen | 19 mei

Er gaat niets boven Groningen, helemaal als je het menu bekijkt voor de aanstaande WijnSpijs Wandeling op 19 mei. Je kunt het ontbijt haast wel overslaan, want hier gaan 7 chefs keihard hun best doen om je van je sokken te blazen.

Ook hier natuurlijk asperges. Deze keer ‘Asperges kwartelei en gerookte Hollandaise‘ of ‘in eigen rijpingskast gerijpte runderlende, met Koreaanse bulgogi, kimchi, hoisin en mandarijn’. Maar ook ‘gepekelde zeebaars, venkel, dille, knoflookschuim en aardappel tuille’.

Zoveel lekkers om te benoemen. ‘Zalm met avocado en Bergamot citroen‘, of ‘Heilbot met dashi, asperge, rammenas en cracker van zwarte sesam‘, waar kijk jij het meest naar uit?

Kaarten zijn nog te koop.

Goes is goed | 19 mei

The Best of Goes komt samen in de culinaire wandeling op 19 mei. En wat wordt er weer lekker gekookt. Om je vast even lekker te maken op het menu vind je onder meer.

  • Varkenswang met strandkrab, kaffir en knolselderij
  • Makreel met wortel, sperzieboontjes en passievruchten
  • Slow cooked ranch bacon

Je wandelt op 19 mei langs onder meer Kale & de Bril, De Kluizenaer en Hector. Ga jij ook mee?

Zalig Zandvoort | 26 mei

Eind mei is er ook een waanzinnige strandwandeling voor je geregeld. Op het strand van Zandvoort wordt geweldig gekookt en dat ga je op 26 mei ontdekken, als je een kaartje kunt bemachtigen.

De chefs van onder andere Ajuma, Nautique en Bernie’s Beachclub gaan hun best voor je doen. We zagen al langskomen, ‘poké bowl met asian salmon‘ en ‘lamsrack met asperges, zeevenkel en knolcreme‘.

Wat ons betreft alleen nog even 🤞 voor een zonnetje – en niets staat meer in de weg van een fantastische middag. Kaarten koop je hier.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Speciaal voor jou.

KokenKoken

Voeg je koptekst hier toe

Wat eten we vandaag?
1001 recepten voor elke dag