Sneek | Friese stad met culinaire toppers [Cityguide]

Als je aan Sneek denkt, dan denk je aan de Sneekweek. Op de eerste zaterdag in augustus start dan op het Sneekermeer één van de grootste zeilwedstrijden op Europees binnenwater. Een groots spektakel met meer dan 700 boten. Het is dan de hele week een groot feest in het centrum van de stad.

Naast dit festijn heeft de stad natuurlijk nog veel meer te bieden. Er zijn diverse musea en monumenten en er is een gezellig en gevarieerd winkelcentrum. Sneek is ook rijk aan terrassen, cafés en restaurants. Je kunt hier culinair verrast worden door verschillende topzaken. Niet bekend in deze stad?

Wij zetten de leukste restaurants van Sneek voor je op een rij in deze cityguide!

Loop de WijnSpijs Wandeling in Sneek en ontdek de culinaire hotspots!
Sneek monument

De Koperen Kees

In deze gezellige brasserie laat het enthousiaste team iedere bezoeker kennismaken met bijzondere smaken in combinatie met spannende wijnen. Er staan meer dan 40 (!) wijnen op de kaart, een feestje voor de kieskeurige wijnliefhebber! De eigenaren, Atsje Schilstra en Leo de Ree, hebben beide jarenlange ervaring op het vlak van horeca en ondernemen en leiden vol overtuiging deze toegankelijke zaak op hoog niveau. Dus wil je bij de borrel oesters, een kaasplankje of bitterballen, ze hebben het allemaal!

Aan de Gracht

Centraal gelegen én aan de gezelligste gracht in Sneek, vindt je Restaurant Aan de Gracht. Je kunt jezelf hier op allerlei fronten culinair laten verwennen. De dag beginnen met koffie en gebak, lunchen, borrelen of dineren: het team verzorgd het allemaal met liefde. Er is voor ieder wat wils, want het aanbod van verschillende bieren, wijnen, gerechten en hapjes is groot. Verder organiseert Aan de Gracht in samenwerking met CineSneek regelmatig leuke acties, zodat je in de middag of avond een bioscoopfilm kan combineren met een lunch, borrel of diner. Het motto van Aan de Gracht is: "Geniet en laat ons op je passen", dat komt hier zeker goed.

Het Proeflokaal

In het 150-jarige Gerechtshof is Het Proeflokaal gevestigd. De perfecte plaats voor sfeermakers en fijnproevers om heerlijk te genieten! Ook kinderen zijn van harte welkom bij Het Proeflokaal. Elke zaterdagmiddag wordt hier een Kids Middag van 12:00 tot 17:00 georganiseerd waar de kinderen vermaakt worden met leuke activiteiten. De ouders genieten ondertussen van hun welverdiende lunch, borrel of koffie met lekkers. In de avond verzorgd het team van deze zaak een heerlijk diner voor een vaste prijs, waarbij je onbeperkt kan genieten. Laat je zintuigen prikkelen en geniet van wereldse gerechten.

Het Proeflokaal
Marktstraat 27 
8601 CS Sneek
0515 - 700 294

De Walrus

In het hart van de Sneeker binnenstad vind je De Walrus. Bij dit Grand-Café krijg je bij het lekkere eten en drinken gratis een prachtig uitzicht over het centrum van Sneek. Een perfecte plek dus om een dagje Sneek mee te beginnen of te eindigen. Mocht je langer van het uitzicht willen genieten, dan biedt De Walrus verschillende arrangementen aan. Ook voor grotere groepen. Borrelen, dineren of lunchen: het is hier allemaal mogelijk.

De Walrus
Leeuwenburg 11
8601 CG Sneek
0515 - 438 100

Onder de Linden

Dit familiebedrijf is al meer dan 60 jaar een begrip in Sneek. Het is een eigentijdse zaak die is gevestigd in een monumentaal pand in het hartje van de stad. Een heerlijke lunch of diner staat voor je klaar. Maar ook voor een lekker kopje koffie met gebak, een borrel of een high wine zit je hier goed.

Markt23

Markt23 brengt genot in goed gezelschap. In het hart van de zaak staat de keuken, zodat je ziet hoe alle gerechten vers worden bereid. Dat is al een beleving op zich. De keuken werkt met streekproducten en hebben liefde en passie voor het vak.  De mensen die hier samenkomen, delen allemaal het zelfde: "heerlijk eten en drinken". Dus wanneer je hier ook van houdt is dit de plek voor jou!

Markt23
Marktstraat 23
8601 CS Sneek
0515 - 202 030


Wil jij een voorproefje van al deze restaurants? Loop dan mee met de WijnSpijs Wandeling op 30 juni.


Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email