Uit het Gouden Kookboek 2019, een origineel een hedendaags recept voor soto soep van Vanja van der Leeden. Van dit soto soep recept krijg je een nostalgisch kippensoep gevoel! Lees snel verder voor het recept!

Soto soep uit Indorock

0 van 0 Beoordelingen
Gerecht: HoofdgerechtKeuken: Indonesisch
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

30

minuten

In plaats van rijst, komt dit troostende soto soep recept in deze versie met balletjes van rijst, waardoor je het nostalgische Hollandsche kippensoep-gevoel er gratis bij krijgt. Het beste van twee werelden dus, deze soep. 

Ook in het kader van restjes opmaken, is dit soto soep met rijstballen een fijne suggestie.

Ingrediënten

  • Rijstballetjes
  • 300 gram gekookte rijst (een restje van de vorige dag)

  • 1 el kokosmelk

  • Snuf nootmuskaat

  • 1/2 tl korianderzaad, geplet in de vijzel

  • 1/2 tl zout

  • 2 el gebakken sjalotjes

  • Bladselderij, gehakt (of een restje andere kruiden)

  • 50 gram Hollandse garnalen (of een restje kip of vis)

  • 1 ei

  • 4 - 5 el bloem

  • Vulling
  • 150 gram rijstnoedels

  • 1 el zonnebloemolie

  • 150 gram peultjes

  • 1 liter sotobouillon (of kant-en-klare kippenbouillon)

  • 150 gram doperwtjes

  • Restje groene kruiden

  • Gebakken sjalotjes

  • 1 limoen

AAn de slag!

  • Maal de gekookte rijst met de overige ingrediënten voor de rijstballetjes in de keukenmachine tot een pasta. Draai er balletjes van ter grootte van een kleine pingpongbal.
  • Kook de rijstnoedels gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en meng met een scheutje zonnebloemolie. Haal de peultjes af.
  • Breng de sotobouillon aan de kook en gaar de rijstballetjes een minuut of 4 tot 5 – ze komen bovendrijven als ze klaar zijn. Voeg de peultjes en de doperwtjes toe en kook ze een paar minuten mee.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Indorock van Vanja van der Leeden

Het kookboek Indorock herdefinieert de Indonesische keuken en steekt ‘m in een nieuwe jas. Verwacht geen ingewikkelde fusion, maar verrassende nieuwe combinaties met het vertrouwde comfortfood.

Vanja van der Leeden speelt met verschillende smaken en specerijen en fotograaf Remko Kraaijeveld zet dit prachtig op de foto. Indorock laat zien dat de Indonesische keuken ook eigentijds kan zijn.

Indorock kookboek

Indorock

  • Auteur | Vanja van der Leeden 
  • Fotograaf | Remko Kraaijeveld
  • Uitgever | Nijgh & van Ditman
  • Omvang | 328 pagina’s
  • ISBN | 9789038806761
  • Prijs | € 34,99 

🍴Gang

🍾 Gelegenheid

 •  •  •

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten