Recept | Spaanse Mosselen

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Spaans
Portie

2

Personen
Bereidingstijd

20

minutes

Ingrediënten

  • 1 kg 1 mosselen

  • 200 gram 200 tomatenblokjes

  • 150 gram 150 chorizo

  • 2 2 teentjes knoflook

  • Halve ui

  • Scheutje wijn

  • Peper uit de molen

  • Platte peterselie

  • Olie

Werkwijze

  • Was en sorteer de mosselen. Snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaat in blokjes. Hak de peterselie en snijd de chorizo in blokjes van 1 x 1 cm.
  • Zet een hapjespan op het vuur met een beetje olie. Fruit de chorizo, ui en knoflook zachtjes op een middelhoog vuur.
  • Zet het vuur hoog. Doe mosselen in de pan met tomatenblokjes, een scheutje wijn en gemalen peper. Doe het deksel op de pan. Kook de mosselen voor ongeveer 4 minuten (de meeste mosselen moeten nu al een beetje openstaan). Schep alles om en laat het nog een klein minuutje koken met het deksel erop. Zet het vuur uit, strooi de peterselie erover en schep alles nog eens om.

Tips

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten