Recept | Spaanse Mosselen
Course: HoofdgerechtCuisine: Spaans
Portie
2
PersonenBereidingstijd
20
minutesIngrediënten
1 kg mosselen
200 gram tomatenblokjes
150 gram chorizo
2 teentjes knoflook
Halve ui
Scheutje wijn
Peper uit de molen
Platte peterselie
Olie
Werkwijze
- Was en sorteer de mosselen. Snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaat in blokjes. Hak de peterselie en snijd de chorizo in blokjes van 1 x 1 cm.
- Zet een hapjespan op het vuur met een beetje olie. Fruit de chorizo, ui en knoflook zachtjes op een middelhoog vuur.
- Zet het vuur hoog. Doe mosselen in de pan met tomatenblokjes, een scheutje wijn en gemalen peper. Doe het deksel op de pan. Kook de mosselen voor ongeveer 4 minuten (de meeste mosselen moeten nu al een beetje openstaan). Schep alles om en laat het nog een klein minuutje koken met het deksel erop. Zet het vuur uit, strooi de peterselie erover en schep alles nog eens om.
Tips
- Meer weten over mosselen koken als een echte topchef? Hier vind je het basisrecept voor mosselen koken van Sergio Herman.
Heb je dit recept gemaakt?
Tag @wijnspijs op Instagram.