Deze Spaanse traybake is echt Spaans eten, maar dan op een totaal andere en makkelijke manier.

Combineer de klassieke ingrediënten uit de Spaanse keuken, gooi ze in de oven, ga lekker chillen en... klaar!

Traybake chilikip met maïs, zwarte bonen & feta

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: SpaansDifficulty: Makkelijk
Porties

4

personen
Voorbereiden

15

minutes
Oven

1

uur

Deze traybake bevat verschillende smaken en texturen. De bonen romig van structuur, de frisse zuren van limoen, de chipotle kip een beetje pittig smaakje en de chorizo lekker vet en zout. Dat gaat ontzettend goed samen met elkaar!

Ingrediënten

  • 1 rode ui, in vieren

  • 3 tenen knoflook, ongepeld

  • 4 maïskolven

  • 8 scharrelkippendijen

  • 150 gram chorizo, in grove stukken

  • 3 tl chipotle-chilivlokken

  • 1 tl zeezout

  • 2 tl korianderpoeder

  • 2 el olijfolie

  • Handvol verser koriander, fijngesneden

  • Salsa
  • 1 blikje van 400 gram zwarte bonen, afgespoeld, uitgelekt

  • 2 el extra vergine olijfolie

  • 100 gram feta, verkruimeld

  • 2 geraspte schil en sap van biologische limoenen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  • Doe de ui, knoflook, mais, kip en chorizo in een braadslede die zo groot is dat alles er in een enkele laag in past (misschien moet je er twee gebruiken). Voeg de chilivlokken, het zeezout, korianderpoeder en de olijfolie toe en wrijf deze in de kip en mais.
  • Zet de braadslede 1 uur in de oven tot de kip goudbruin en gaar is.
  • Roer intussen in een kom de zwarte bonen, extra vergine olijfolie, feta, geraspte limoenschil en het limoensap door elkaar en zet weg. Verdeel het bonenmengsel over de gare kip, bestrooi met koriander en dien heet op.

Tips

  • Van alles kan als bakplaat dienen: ovenschalen, braadpannen, bakvormen, braadsledes of de bakplaat uit je oven!
  • Bekijk al de traybakes in het WijnSpijs Magazine!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

De Wereldse Bakplaat van Rumini Iyer

Dit receptenboek staat vol met traybakes die geïnspireerd zijn door keuken over de hele wereld. Reis in het boek mee met Rukmini Iyer en ontdek 75 kleurrijke, nieuwe traybake recepten in 'De Wereldse Bakplaat'

De Wereldse Bakplaat Receptenboek

Titel kookboek

  • Auteur | Rukmini Iyer
  • Fotografie | David Loftus
  • Uitgever | Becht
  • Omvang | 240 pagina's
  • ISBN | 9789023016557
  • Prijs | €21,99

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten