Spaghetti bolognese is een van de meest iconische en lekkerste gerechten uit de Italiaanse keuken. In Nederland dan. En de rest van de wereld. Maar niet in Italië. Spaghetti en bolognese saus - of tenminste wat wij bolognese noemen - worden daar absoluut niet samen gegeten. Grote no-no!
Gelukkig zijn regels er om gebroken te worden, En dus vind je hier het traditionele ‘Nederlandse’ recept voor Spaghetti bolognese. En hier een vegan pasta bolognese.
Lees snel verder voor het recept!
Wat zit er in de traditionele Italiaanse spaghetti bolognese?
De officiële Italiaanse naam is ragù alla bolognese. Die eet je met tagliatelle, fettucini en heel misschien met pappardelle, maar nooit met spaghetti! Wat er ook officieel in de saus moet zitten is; kalfsgehakt, varkensgehakt, pancetta, wortel, ui, bleekselderij, runderbouillon, rode wijn, tomatenpuree, en melk.
Verboden is er, behalve spaghetti, nog een boel. Knoflook, champignons, courgette en paprika zijn in de Italiaanse Bolognese absoluut verboden, aldus de Academia Italiana della Cucina.