Pasta carbonara is een veelgemaakt pasta recept uit de Italiaanse keuken. Logisch ook, het is een supersnel (namelijk ongeveer zo lang als je pasta moet koken) – en heel erg bevredigend gerecht.
Zeker wanneer je na een lange dag met veel trek en een beetje moe thuis komt, is dit een topper om te maken. Heerlijke smeuïge saus van kaas en ei, met zout en knapperige spekjes.
Lees snel verder voor het recept!
Spaghetti carbonara maken met 5 ingrediënten
De ingrediëntenlijst van pasta of spaghetti carbonara is kort en krachtig, zoals de beste Italiaanse recepten. Je hebt maar 5 ingrediënten nodig! Let wel op de kwaliteit en je kooktechniek, dan wordt dit vast je nieuwe favoriete pasta.
Wat heb je nodig?
- Guanciale, pancetta, of ander gerookt spek: neem een stuk met lekker veel vet, daar zit de smaak. Guanciale haal je bij de betere delicatessezaak. De kwaliteit van het stukje spek maakt of breekt je saus. De Exellent Pancetta van de AH werkt ook top.
- Pecorino romano of parmezaan: en harde Italiaanse die van oorsprong uit Sardinië komt. Deze schapenkaas wordt gewassen met zeewater en heeft daardoor een zilte smaak. Mocht je nog Parmezaan in huis hebben, dan kan dat natuurlijk ook prima.
- Vers eitjes: samen met het kookvocht en de kaas wordt ei de saus van de pasta carbonara. Er komt dus geen room aan te pas. Wees niet bang voor rauw ei. Door de hitte van de pasta en het kookvocht wordt het ei helemaal gaar.
- Pasta: onder het recept voor pasta carbonara lees je tips & tricks over pasta maken. Voor nu zouden we vast willen meegeven dat gedroogde spaghetti het lekkerst is bij carbonara. Investeer in een mooie pasta!
- Hele zwarte peper: hiermee onderscheid je jouw geweldige pasta carbonara boven die medium versie van je buurman. Gebruik hele zwarte peperkorrels. Maal die in een vijzel en zeef het geheel in een fijne zeef. Bezuinig niet op hoeveelheden. Dat zwarte peper zo lekker kon zijn!