Spareribs mogen niet ontbreken op de BBQ. Maar of je ze nu een beetje een bite geeft tijdens het bakken of ze net zo lang gaart tot je ze van het botje schudt: het blijft een vak apart.

Met de 3-2-1 methode uit het boek ‘Let’s make BBQ great again’ worden ze in ieder geval zo lekker, dat je je vingers er bij op eet. Lees snel verder voor het recept!

Spareribs Marinade | Original Basterd Style 

0 van 0 Beoordelingen
Gerecht: HoofdgerechtKeuken: Amerikaans
Portie

4

Personen
Gaartijd

5

hours 

De rub in dit recept (a.k.a. de spareribs marinade) en de bbq-saus zorgen voor het extraatje dat deze spareribs onweerstaanbaar maakt!

Voor de spareribs

  • 1,5 kg spareribs, bestel online de lekkerste

  • Olijfolie, om in te smeren

  • 100 ml appelsap

  • Voor de spareribs marinade / rub
  • 2 el paprikapoeder

  • 40 g lichtbruine suiker

  • 3 el chipotlepoeder

  • 40 g versgemalen zwarte peper

  • 3 el zout

  • 2 el knoflookpoeder

  • 1 tl cayennepeper

  • 2 el salie

  • 2 el korianderpoeder

  • 2 el komijnpoeder

  • 2 tl maïszetmeel

  • Voor de BBQ-saus
  • 2 el olijfolie

  • 1 gele ui, gesnipperd

  • 3 cm verse gember, in blokje

  • zout en versgemalen peper, naar smaak

  • 3 teentjes knoflook, geperst

  • 300 gr ananas, in stukjes

  • 3 chipotlepepers in adobosaus

  • 1 blik tomatenblokjes (à 400 gr)

  • 450 ml ananassap

  • 1 el worchestersaus

  • 50 ml rietsuikersiroop

  • 50 ml cognac

  • 40 ml appelciderazijn

  • 2 el fijngehakte verse koriander

  • 1/2 tl kaneel

  • 1/2 tl pimentpoeder

  • 1/4 tl kruidnagelpoeder

  • Verder heb je nodig:
  • Ribrekje

  • Plate setter

  • Aluminiumfolie

  • Keukenmachine

Fire it up!

  • Zet de barbecue aan en zorg dat deze 105-120 °C is.
  • Meng voor de spareribs marinade alle ingrediënten in een kom.
  • Verwijder het overtollige vet van de ribben. Smeer elk stuk in met olijfolie en kruid ze met de rub. Leg de spare ribs in een ribrekje op het rooster boven de plate setter van The Basterd. Sluit de deksel en laat de spareribs 2 tot 2,5 uur garen.
  • Maak een stevig pakketje van aluminiumfolie. Leg hierin de spareribs en overgiet ze met de appelsap. Sluit het pakketje en gaar nog eens 1,5 uur.
  • Bak intussen voor de BBQ-saus de ui en gember in wat olie. Breng op smaak met wat zout en zwarte peper en roer de knoflook erdoorheen als de ui en gember bruin beginnen te worden. Voeg na 30 to 45 seconden de ananas, chipotlepepers, tomatenblokjes en het ananassap toe en laat afkoelen.
  • Voeg de worchestersaus, rietsuikersiroop, cognac, appelciderazijn, koriander, kaneel, pimentpoeder en kruidnagelpoeder toe en laat 30 minuten sudderen onder af en toe roeren. Mix de saus in een keukenmachine tot een glad geheel.
  • Haal de spareribs uit het foliepakketje. Verhoog de temperatuur van The Basterd naar 150 °C en leg de spareribs terug op het rooster van The Basterd. Smeer ze in met de saus en laat nog 1 uur garen.
  • Genieten maar!
  • Spare ribs rekje

Tips

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Dit sparerib recept komt uit Let’s make BBQ great again. Jeroen Wesselink geeft naast praktische informatie over de barbecue (The Basterd), ook 90 recepten die passen bij verrassende momenten die er echt toe doen.

Lets-Make-BBQ-Great-Again

Let's Make BBQ Great Again

Auteur | Jeroen Wesselink
Uitgever | 200° Fahrenheit
Omvang |
256 pagina’s
EAN | 978 9082 882 803
Prijs | € 24,95

🍾 Gelegenheid

 •  •  •

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten