
Som Tum | Zo maak je populaire Thaise papajasalade [recept]
Som Tum is een superlekkere en frisse Thaise papaja salade. Het is makkelijk zelf te maken. Weinig calorieën en een echte smaakexplosie. Wat wil je nog meer!
Som Tum is een superlekkere en frisse Thaise papaja salade. Het is makkelijk zelf te maken. Weinig calorieën en een echte smaakexplosie. Wat wil je nog meer!
Tamagoyaki is dé Japanse snack! Lekker op sushi en heerlijk als snack. Hoe je deze Japanse omelet maakt lees je hier!
Sappige kip uit de oven met Marokkaanse specerijen & ingelegde citroen, krijg je al trek? Heerlijk van smaak en ook nog gezond!
Pasta maken op een authentieke manier, zoals alleen Italiaanse nonna’s die maken. Met dit recept, kun jij het ook!
Zelf groentebouillon maken is een heel bevredigend en mindfull klusje. Je verwerkt dingen die je normaal gesproken zou weggooien tot een fantastisch eindproduct.
In het kookboek SUPERVEG geeft Brooks een ode aan 25 supergroenten. Een van die groenten is tomaat. Klik hier voor het heerlijke recept.
De Japanse keuken is ontzettend veelzijdig, maar Stevan Paul helpt je hierbij. Maak bijvoorbeeld eens deze Chirashi Sushi uit zijn kookboek Mijn Japanse Keuken!
Falafel maken lijkt veel werk, maar wanneer je ze een keer zelf gemaakt hebt doe je nooit meer anders. Deze gefrituurde kikkererwtenballetjes smaken naar meer!
Brioche brood zelf maken is vrij simpel en ook nog overheerlijk. Het vergt echter wel wat geduld. Ideaal om in het weekend te maken!
Deze mihoen singapore is om van te smullen! Vanavond maken we hem gewoon thuis. Kwoklyn Wan legt in dit recept uit hoe!
Wentelteefje maken is de lekkerste manier om van je oude brood af te komen. Met dit recept staan ze binnen 15 minuten op tafel.
De Aziatische keuken is niet meer weg te denken. Maak deze spicy kipramen! Lekker, verrassend en makkelijker te maken dan je denkt!
Maak indruk met deze zeebaars! Dit is een toprecept uit het nieuwe kookboek Sharing van de Belgische sterrenchef Benoit Dewitte.
Deze Tunesische Vissoep is een echte aanrader. Een voedzame soep met tomaat en vol warme kruidige smaken. Wat wil je nog meer? Aan de slag met dit recept!
Uit het nieuwe kookboek van Jean Beddington komt dit toffe recept voor pompoensoep met Hollandse garnalen. Een heerlijke combinatie.
Dit tajine recept uit de Marokkaanse keuken wordt gemaakt met mandarijnen, tahini en kabeljauw. Een onweerstaanbare combinatie van smaken.
Schelvis is een echte wintervis die in dit recept helemaal tot zijn recht komt. Volgens kenners zelfs lekkerder dan kabeljauw!
Hét recept voor Italiaans pasta met tonijn. Dit makkelijke, snelle recept voor pasta met tonijn kan ik elke dag wel eten.
Broccolisoep is lekker als lunch, voor- of hoofdgerecht. Yvette van Boven geeft er een bijzondere twist aan door avocado aan haar recept toe te voegen. Haar romige broccolisoep proberen? Hier lees je het recept.
Dit wijting recept met doperwten, zwaardvisspek & baby gem, heeft heerlijke, complexe smaken. Met dit wijting recept bereik jij je culinaire hoogtepunt!
Groenten inleggen is heel hip. Ik weet wel waarom! Als je dit recept voor ingelegde wortels maakt heb je altijd een heerlijk bijgerecht klaar staan.
Het was een jaar vol prachtige kookboeken – en ook onze favoriete auteur bracht weer een kookboek uit! Dit zijn de beste kookboeken van 2018!
Dit pareltje van een kookboek mag je niet overslaan! Ga zelf aan de slag met deze recepten uit de Israëlische keuken. Musthave voor je boekenkast!
Op zoek naar een recept voor Franse uiensoep met een dakje van perfect gesmolten blauwe of belegen kaas? Klik hier voor comfortfood!
Wat zijn de beste kookboeken van 2017? Want het lijkt wel of er elke dag een nieuw kookboek uitkomt. Deze konden wij in elk geval niet meer weg leggen. Lees mee!
Smaakvolle kruidige linzen, warme groenten en verfrissende kurkumayoghurt. Dit recept van Adja Mehmet is er eentje om te onthouden. Maar 15 minuten echt werk!
Met dit chili con carne met chipotle & chorizo recept kom jij de winter wel door! Makkelijk te bereiden en onwijs lekker!
Wat hebben we weer inspirerende kookboeken voorbij zien komen! We hebben 6 van onze favorieten uit 2020 voor je op een rijtje gezet!
Dit chocolade ijs uit het nieuwste kookboek van Yvette van Boven is met stip onze favoriete recept uit het boek. De combinatie van ijs, met zout en olijfolie, is bijzonder en werkt uitstekend.
Kimchi is een populair Koreaans gerecht. Ae Jin Huys leert je een van de vele bereidingswijzen!
Deze salade caprese is eenvoudig te maken en super lekker! Maak salade caprese in 3 simpele stappen. Buon Appetito!
Dit fijne visgerecht van griet in verjus en zuring is snel, makkelijk, gezond en heeft een elegante smaak. Dit griet recept is ook perfect voor op de BBQ!
Köfte is een vleesgerecht dat oorspronkelijk uit Perzië komt. Schrijfster Lees hier een heerlijk, eenvoudig en snel lamsköfte recept.
Vegetarische maaltijd? Met deze kikkererwten curry van The Curry Guy Easy van Dan Toombs is dat een eitje! Heerlijk, eenvoudig en gezond!
The Curry Guy Easy van Dan Toombs. Met meer dan 100 Indiase gerechten, bijgerechten en sauzen, voor elke gelegenheid! Prawn curry? Yes please!
Etentje voor de boeg? Met dit dessert van peer & panna cotta steel je de show!
Zo gepiept! Malse piepkuiken uit de oven gemarineerd in harissa, uit Midnight Chicken van Ella Risbridger. Fijn recept!
Watermeloensalades zijn heerlijk verfrissend, zomers en makkelijk om te maken. Ze vragen weinig tijd dus je kan snel verder met de rest van je BBQ of picknick!
Net als in het vorige boek laat Melissa zien dat koken helemaal niet lang hoeft te duren. We delen deze lekkere bloemkool salade met je! [recept]
Wortels worden enorm onderschat. Met dit indrukwekkende recept van Nicole Pisani kan jij de simpele wortel van al zijn kanten laten zien.
Mijn favoriete comfortfood is pizza en nu kun je het ook eten zonder schuldgevoel! Probeer ook eens deze healthy pleasure: groentenpizza.
Dit Italiaanse toetje is wereldwijd geliefd. Maak tiramisu voortaan zelf klaar, in nog geen kwartier tijd! In dit artikel delen we het originele recept.
Sinaasappel Tiramisu is een heerlijke twist op het klassieke recept. Deze versie maak je met Grand Marnier en is heel makkelijk om te maken.
Deze hemelse witte chocolademoussecarré met frambozen is een feestje om te maken én te eten! Janneke Philippi legt uit hoe je het maakt.
Dessertlovers opgelet! Dit recept voor Zuid-Franse Clafoutis kan je niet missen. Met heerlijke zoete kersen en super makkelijk te maken.
Deze luchtige omgekeerde rabarbertaart maak je in een handomdraai. Perfect voor wie zin heeft in een nagerecht, maar geen mierzoet dessert.
Heerlijke Pasta Alla Parmigiana uit het nieuwe kookboek van de beroemde chef Massimo Bottura. In Brood is Goud wordt met alledaagse ingrediënten gekookt.
Gnocchi – wat is dat precies? En hoe maak je zelf gnocchi? Probeer het eens met dit recept!
Zelf ravioli maken? Dit recept chef Benoit Dewitte (met handige video) helpt je! Naast de raviolivulling van ricotta en spinazie, geven we je nog 3 opties!
Sushi maken kan best een gedoe zijn. Maar deze heerlijke California rolls kan je in een half uurtje klaar hebben! Verwen jezelf met dit recept!
Deze vegetarische couscous is een echte verwennerij! Met dit recept breng je de rijke smaken uit het Midden Oosten bij jou op tafel.
Een heerlijk recept voor chili con carne met een twist. Bekijk hier het recept voor chili con carne met lamsgehakt en pompoen + wijntip!
Kabeljauw is super lekker en zit boordevol met mineralen en vitaminen. Met dit recept leer je kabeljauw bakken als een pro.
Tabouleh is fris, kruidig, gezond en smaakvol. Het heeft het allemaal. Leer hier alles over tabouleh! Maak deze Libanese Salade zelf in een handomdraai.
Zin in een soepje? Zet een stap in de Oosterse keuken. Deze kleurrijke wortel-linzensoep is precies wat je onbewust nodig hebt!
Kaas, kunnen wij als kaaskoppen moeilijk missen. Daarom voor de vegans onder ons: Vegan ‘Kaas’ Balletjes uit het Funky Vegan Bakboek. Hoe?
Gnudi is luchtig, smaakvol en in een handomdraai gemaakt. Vicky Bennison deelt het recept voor deze ‘naakte’ pasta met ons, uit haar boek ‘Pasta Grannies’.
Ook René Redzepi is fan van het mooie kookboek Gather waarin Gill Meyer van River Cottage je 120 recepten voorschotelt. Wij delen vast één heerlijk en makkelijk pompoenrecept met je.
De 13 beste chefs van Antwerpen en hun verhalen. Waar ga jij eten?
Friet recept | Is er iets lekkerder dan een puntzak gloeiend hete friet met je favoriete saus? Niet veel in elk geval. Auteur Bas Robben, bekend van het prijswinnende kookboek Zuur , geeft je het ultieme recept uit zijn nieuwe kookboek ‘VET’. Met dit luie recept heb je goud in handen.
Een lekkere maïskolf op de BBQ mag met mooi weer niet ontbreken! Maar hoe moet je het bereiden en wat is het lekkerste recept voor maïs op de BBQ?
Typisch Elzasser Kässknepfle maak je met kwark en verse cantharellen. Dit is een pastasoort die je moet proberen. En zo klaar, want de pasta is zo lekker dat hij geen saus nodig heeft!
Een van onze nieuwe favoriete kookboeken is Time, een prachtig boek van Gill Meller. We delen vast een recept voor gevulde pompoen met je!
Gevulde mosselen maak je met dit recept voor cozze ripiene! Deze Italiaanse gevulde mosselen smaken naar meer!
Dol op de zomerse smaken van Thaise mosselen? Met dit recept maak je ze zelfs op de BBQ! Al kan het natuurlijk ook gewoon in een wok.[tip!]
Tips voor de meest originele, mooiste en gebruikersvriendelijkste kookboeken, die bij ons op de mat vielen.
Mega smaakdrager ‘rijst’ komt extra goed uit de verf in dit mooie Japanse gerecht. Lekker veel smaak en boordevol groenten. Lekker man!
Verwarmende, smaakvolle knoflooksoep volgens authentiek boerenrecept. Als je knoflooksoep maakt moet je er vol voor gaan. En dat doen we met dit recept!
Wortelsoep? Met de tips van Mikkel Karstad – adviseur van NOMA – maak je deze soep snel en makkelijk, maar bovenal heel origineel van smaak!
Geen zin in een ingewikkeld bijgerecht, maar wel om flink te smullen? Deze heerlijke komkommersalade is het antwoord. Je leest het hier!
Een heerlijk dik bladerboek, deze culinaire inventaris, met prachtige foto’s, tekeningen en infographics. Misschien wel mijn favoriete boek van 2016.
Zonnig recept voor zalmcarpaccio wat je een vakantiegevoel geeft. Recept komt uit het nieuwe kookboek De Keukens Van De Middellandse Zee!
Wildpeper is een gerecht waar je warm van wordt. Een echt feestmaal. De recept van Gérard Goetz uit de Elzas gaat je heel gelukkig maken.
Superfijn soepje uit de Levant. Deze knoflooksoep 2.0 is perfect tegen een kater, maar ook zonder wordt je er erg blij van.
Spareribs mogen niet ontbreken op de BBQ. Maar het bereiden blijft een vak apart. Maak met dit recept de lekkerste die je ooit hebt gegeten.
Foe yong hai is een echte klassieker. Je kunt ingrediënten in en uitwisselen, maar met dit recept ben je sowieso binnen 10 minuten klaar!
Dit recept uit het kookboek Zes Seizoenen is een regelrechte hit. Het is origineel, maar niet moeilijk. Gezond en voedzaam maar vrolijk en feestelijk. (+ wijntip)
Op warme dagen heb wat hulp nodig om af te koelen. Met dit recept maak je een verfrissende komkommersalade die je door alle warme dagen heen helpt.
Weer een fantastisch recept van Jamie, perfect voor meatless maaltijd! Een heerlijke groente tajine met couscous, heel veel groenten en smaakvolle kruiden.
Jamie Oliver laat zien hoe makkelijk en snel – en vegetarisch – lekker eten kan zijn. Zijn Pad Thai maak je dus zonder kip of zelfs vegan!
Dol op gezouten en ingelegde citroen? Je maakt het heel makkelijk zelf met dit recept. Experimenteer ook met andere citrusvruchten en kruiden!
Met dit vegetarische recept kunnen vegetariërs de BBQ flink opstoken. Deze luxe burgers zijn niet alleen voor hen, want iedereen wordt blij van deze burgers!
Ketchup – eigenlijk voor moestuin bezitters met een mega tomatenoogst, die niet meer weten wat ze met al die tomaatjes aan moeten. Homemade!
Maak zo’n prachtige heldere tomatenbouillon als deze. Echt een heel sjiek en zomers voorgerechtje voor een romantische diner in de tuin!
Maak van dit vrij simpele voorgerecht iets van klasse! Wederom een toprecept uit het nieuwe kookboek Sharing van de Belgische sterrenchef Benoit Dewitte.
Hoe maak je summer rolls met tonijn? Bart van Fishtales legt het uit in zijn nieuwe kookboek Vis Uit Blik 2.
Carrot Cake recept van Heel Holland Bakt winnares Anna! Dit recept deed het heel goed in de tent, en nu kun jij deze carrot cake ook maken!
De forel is een iets vettige vis met een neutrale smaak. Door dit recept blijft de vis sappig en krijgt het een heerlijke smaak!
Limoncello: een van onze favoriete digestiefjes! Rechtstreeks uit Italië en verrassend makkelijk zelf te maken.
Sardientjes van de BBQ zijn altijd een succes. Makkelijk om te maken en hoeveel je ook haalt, het gaat altijd op.
Wat is Korean BBQ precies en hoe doe je het thuis? Wij delen vast twee recepten met je en vertellen je de belangrijkste technieken en gebruiken voor deze heerlijke manier van gourmetten. Wij zijn fan!
Recept voor sate van kippendijen voor op de BBQ uit het nieuwe kookboek van de Grillmasters. Met dit makkelijke recept wordt jouw kipsaté heerlijk!
Gourmetten is favoriet in Nederland! Hier lees je originele recepten, gourmet ideeën voor kids, tips & trucjes! Haal het gourmetstel maar van zolder!
De Roze Koek, het jeugdsentiment van velen onder ons. Zo ook voor Emma, hier moest dan ook een vegan variant van komen. Hoe? Lees het hier.
Ossenstaart maken is een verrukkelijke bezigheid. Na dat je alle ingrediënten in de pan hebt, gaat je keuken heerlijk ruiken! Doen!
Deze zoete rijst met kaneel en rode bessen is een Portugese klassieker. Werkt net zo goed als rijstepap en sticky rice. Je maakt het zo!
Haal de bloemetjes in huis met dit heerlijke Italiaanse recept voor courgettebloemen. Een briljant recept dat de zon laat schijnen op je bord!
Dit is Nigella Lawson’s recept voor wildpastei! En zoals we van haar gewend zijn, een heerlijk klassiek basisrecept, zonder te veel gedoe.
Maak zelf porchetta met dit makkelijke recept, de oven doet het meeste werk. Porchetta geeft je jouw kerstdiner een lekker Italiaans tintje.
Vega avondje? Maak deze paddenstoelen stroganoff van Jamie Oliver! Makkelijk, snel, gezond, en de gegarandeerde Jamie kwaliteit.
Pollo Arroz – kip en rijst – in een heerlijke geurige en smaakvol saus gaar gemaakt. Koop mooie rijst en je weet niet wat je meemaakt.
Must read voor iedereen die zichzelf een foodie noemt – ‘Gij zult goed eten’ van Mac van Dinther. Een recensie.
Deze spiraal ratatouille ziet er super indrukwekkend uit. Kijk hoe makkelijk je hem zelf kan maken met deze simpele ingrediëntenlijst!
Een gloednieuw recept uit het Indonesische kookboek Indorock. Maak heerlijke re-soto. Hoe? Dat lees je hier!
Linnen, oesters, cocktails, wild en meer. De beste klassieke adressen van Londen op een rij. Hier wil je eten!
Deze pannenkoeken van lenteui zijn heerlijke Koreaans snack! Makkelijk te maken en heerlijk om op te eten. Klik hier voor het bijzondere recept!
Dit recept uit het kookboek van Aan Tafel Met Floorabella brengt de lente in huis. Een romige en frisse citroenrisotto voor die allereerste lentedagen. Gecombineerd met een mooi glas Pinot Grigio kan De Week Zonder Vlees niet beter beginnen.
Het funky vegan bakboek van Emma Herngreen, wij zijn er gek op! Wat dit boek en de recepten bijzonder maakt, lees het hier!
Sappige rijke smaken van rokerige chorizo met aardappel en paprika, fantastische smaken die je allemaal terugvindt in dit toprecept!
De foodhype van groentenpizza’s is here to stay! Met dit recept maak je sneller dan je ‘even wachten’ kunt zeggen een eigen groentenpizza!
Gado gado! Een topper uit het nieuwe kookboek Indorock. Het is een traditioneel recept, in een nieuw jasje!
Deze Chinese afhaalfavoriet is veel lekkerder als je hem zelf maakt. Hij is makkelijk, en zonder te veel gedoe. Zie hier het recept!
Weet je wat pas echt lekker is? Gegrilde miso aubergine met sesam. Top bijgerecht bij allerlei Oosterse recepten zoals Nasi of gegrilde kip.
Dol op aubergine en op zoek naar een nieuw, origineel en koolhydraatarm recept? Maak deze. Superlekker!
Voer Voor Vrienden is het nieuwe boek van Eva Posthuma de Boer. Wij delen vast een volledig stressvrij kerstmenu met je + wijntips + recepten!
Het nieuwste kookboek van Jamie Oliver staat bomvol kleurrijke vegetarische recepten. Zoals we gewend zijn vrolijk en goed te maken. Hier vind je vast zijn vega chili!
Vegetarisch gerecht uit de Iraanse keuken met pompoen. pomelo en koriander uit het nieuwe kookboek de Gastvrije keuken van het Midden Oosten.
Ons hertenmedaillon recept is sappig & perfect voor feestdagen. Voor iedereen die dol is op de smaken van hertenbiefstuk is dit een aanrader!
Confit de Canard maak je helemaal zelf met dit fijne recept van Bas Robben. Deze klassieker met eendenbout komt uit zijn nieuwste kookboek Vet.
Pasteitjes met kippenragout zijn misschien wel mijn lievelingseten. Niet omdat het culinair zo spannend is, maar om het nostalgisch gevoel.
Dit pot-au-feu recept is een topper in de winter! Maar in elk seizoen kun je de groentes lekker variëren voor jouw ultieme gerecht. Smullen!
Superleuk recept met wilde eend! Eend is een soort wild voor dummies, mild van smaak en niet zo ingewikkeld om klaar te maken. Sjiek hoor!
Dit kwartel recept is heel makkelijk te maken en heb je zo in de oven gezet. Een heel smakelijk, en bijzonder hoofdgerecht voor je kerstmenu!
Probeer ook eens patrijs! Uit het nieuwe kookboek Gather van Gill Meller mochten wij een recept voor dit heerlijke vogeltje met je delen.
Deze bietencarpaccio is een van de lekkerste en makkelijkste voorgerechten voor een bijzonder dinertje! Natuurlijk mét wijntip.
Wij delen een heel kerstmenu uit dit feestelijke nieuwe kookboek met je. Deze Kerst zet je een Midden-Oosterse feestmaaltijd op tafel + wijntips + recepten
Lekker bakken op de zondag, hoe fijn is dat?! Snel de oven aan en de taartvorm uit de kast, want deze smaaksensatie wil je niet missen!
Het was weer een jaar waarin de kookboeken ons om de oren vlogen. Dit zijn onze favoriete kookboeken van 2019!
Bart neemt je in zijn boek mee naar de meest iconische restaurants van Londen. Lees vast een van de spannende verhalen uit zijn boek Biotoop.
Met de kooktips en recepten uit het kookboek Blauw, zet je nu zelf een fantastische rijsttafel in elkaar.
Dit kookboek is het perfecte boek voor foodies die dol zijn op eten, maar nog niet zo goed weten hoe ze dat zelf moeten maken.
Kookboek Winefood helpt jouw bij het kiezen van een wijn die perfect bij jouw gerecht past. Kans maken op dit vette boek? Lees snel verder!
Het nieuwste boek over de wijn en spijs combineren is van Victoria Moore – een van de beste wijnschrijvers van dit moment. Deze wil je hebben!
Breddos Tacos kom d’r maar in! De TACO! Eigenlijk ken ik niemand die niet dol is op taco’s. Al ligt het er natuurlijk wel erg aan wie ze voor je maakt!
‘Koks zijn behaagzieke kunstenaars met een coke verslaving.’ Lees onze review van Expert Aan Tafel, het boek van Hilary Akers voor de restaurantcriticus in spe.
Tijdens de kookboekenweek vindt ook het Foodie Festival weer plaats, een feest voor de kookboeken-fan. Bekijk de waanzinnige line up hier.
Ontdek welke wijn bij jou past met het wijnboek van Nederlands beste sommelier! Jan-Willem’s boek Dat Smaakt Naar Meer kun je hier winnen!
Romantische, grappige en spannende verhalen. Lekker met je voetjes bij de open haard, kaarsjes aan en glas wijn binnen handbereik. Dit vinden wij de leukste wijn-, en eetverhalen.
Wanneer twee Amerikaanse dames een kookschool openen in het Franse Beaune, kijkt de lokale bevolking eerst wat raar op. [tip]
Nick Bril lanceerde afgelopen jaar zijn kookboek, Nick Bril 33. Het boek leest als een lang interview in een zaterdageditie van je favoriete krant. [review]
Er is zelfs een stuk over het combineren van cocktails & spijs. Over opleidingen. Shrubs. Zelfgemaakte tonic, likeur en andere spannende dranken. En heel veel meer. Met dit boek kan het allemaal.
Na 25 jaar lang dag en nacht in de restaurantkeuken te hebben gestaan, heeft topkok Sergio Herman eindelijk de rust gevonden om vaker thuis te koken. [boekrecensie]
Bij elke receptuur staat een persoonlijke ervaring van de chef beschreven, wat zorgt voor intieme gevoel. Alsof je bij hem aan de bar zit met een mooi glas wijn en hij vertelt over zijn bijzondere leven. Een bijzonder boek.
Ja, wij hebben wijntoerisme. Wat nou, reizen door Bordeaux of wijngaard hoppen in de Languedoc? Gewoon lekker op de fiets. Kun je die wijntjes ook allemaal proeven!
En alweer een boek over een voeding. Maar eerlijk, hier zou je zomaar eens wat aan kunnen hebben. In Jongleren Met Voeding gaan voedingsexperts Jaap Seidell en Jutka Halberstadt de strijd aan met verschillende mythes, hypes en andere eet-onzin. [recensie]
Wil je wel gezond doen, maar weet je niet goed hoe en heb je weinig tijd? Maak vrienden met de Hemsley’s. Twee stralende zusjes die bepalen wat bekend Londen in zijn mond stopt. Hemsley + Hemsley – Lekker en snel voor elke dag
Ottolenghi gaat op de zoete tour in zijn allernieuwste kookboek SWEET! Wij delen vast drie prachtige desserts met je. Maak kaneelpavlova met vijgen of fantastische cheesecake… [recept]
Dit vrolijke en kleurrijke kookboek is een aanwinst voor je collectie. Meer dan 480 pagina’s vol met het allerbeste van de Italiaanse keuken.
Voor de liefhebber van wijn én Jamie Oliver is dit een aanrader. Matt Skinner schrijft in zijn wijnboek duidelijk en helder.
Cijn Prins schrijft over luxe visrestaurants, de beste ijssalons en de smakelijkste kibbelingkotten langs de kust van Nederland. Wat zijn haar favorieten?
My Streetfood Kitchen – ‘Het voelt eigenlijk nog het meest, alsof mijn lievelingsrecepten uit 8 verschillende keukens zijn gebundeld in één kookboek.’ Recensie
Het beste wat ik leerde uit Greek – het kookboek van George Calombaris – is geklopte feta. Dat is dus echt net zo lekker als het klinkt. En supersnel.
Anthony Bourdain heeft na 10 jaar ein-de-lijk weer een kookboek uit. De opvolger van Keukenconfessies heet Beter Wordt Het Niet. Levenslessen van een chef.
Kookboeken zijn voor foodies wat Rooie Oortjes voor pubers uit een analoog verleden waren; snoeiharde food porn.
WijnSpijs bespreekt zowel nieuwe kookboeken, als de klassiekers. In deze editie: Sergiology van Sergio Herman.
Het boek dat elke (thuis)kok in de keukenkast moet hebben staan – De Zilveren Lepel – heeft er een nieuw uitgave bij – Napels en de Amalfikust. [review]
BBQ Masters Jeroen Hazebroek & Leonard Elenbaas leren je in hun nieuwe boek Hete Rook alles over Low & Slow BBQ. Heel erg cool!
Sicilië heeft een pure keuken met veel invloeden van buitenaf. Maar weet jij al hoeveel liter wijn de gemiddelde Siciliaan drinkt?
‘Life is short, drink the good wine first.’ Maak het jezelf makkelijk met het nieuwe boek van Harold Hamerma – De Grote Hamersma 2017.
Yvette gooit alles in de oven: groente, vis en uiteraard wordt er ook zoet gebakken. De recepten uit dit foolproof boekje stonden al eerder in Volkskrant.
Je herkent me aan mij fixi in espresso tonen. En een getatoeëerde filterdrager op de onderarm. Zou je misschien denken. Maar nee. [boekrecensie]
Nathalie kookt samen met Nadia en Merijn (de Nederlandse koninginnen van de Arabische keuken) uit hun nieuwste kookboek Souq Tafels Vol Mezze. Ook een tafel vol mezze koken? Wij mochten vast 4 recepten met je delen!