kaneelbroodje

Zweedse kaneelbroodjes [Recept]

Kaneelbroodjes zijn zacht maar knapperig, en moeilijk te weerstaan. Ze zijn ideaal voor bij de koffie, maar even lekker als ontbijt. Met dit eenvoudige recept waan je je even in Zweden.

Lees verder »
Paas-brunch-albert-heijn-paasbox6

[tip] Deze Pasen brunchen we bij jou thuis!

Brunch. Het kan je niet ontgaan zijn, dat is hip. Onbegrijpelijk dat wij dat niet al jaren met z’n allen doen, want er zijn tig voordelen. Zo mag je uitslapen, uren tafelen. En naast koffie(!), zijn er meestal bubbels! Ook doen deze Pasen? Zo fix je dat!

Lees verder »
Gault Millau

Gault Millau 2018

We waren uitgenodigd op het liefdadigheidsdiner van Gault Millau, Mastercard en Famous Flavours. 400 gasten, duizend-en-één punten, alle topkoks van Nederland én Katja Schuurman. ❤️

Lees verder »

Korean BBQ is hot | Gourmetten 2.0

Wat is Korean BBQ precies en hoe doe je het thuis? Wij delen vast twee recepten met je en vertellen je de belangrijkste technieken en gebruiken voor deze heerlijke manier van gourmetten. Wij zijn fan!

Lees verder »

RECEPT | ZO MAAK JE BECHAMELSAUS!

Bechamel is een heerlijk witte basissaus die onmisbaar is in bijvoorbeeld lasagna. Bloem, boter en melk. Meer heb je – afgezien van peper en zout – niet nodig om deze klassieke saus thuis te maken!

Lees verder »

ZELF FOCACCIA MAKEN [RECEPT]

Focaccia is een heerlijk Italiaans plat brood dat prima past als aperitiefhapje of snelle lunch. Half pizza, half brood, zeg maar. Door dit artikel haal je het zonnige Italië in huis!

Lees verder »
emoe ei

Wat is het | Emoe ei

Dit is een emoe ei. Een enorm olijfgroen gevaarte van ruim een halve kilo. Je kunt emoe eieren prima eten en een ei is voldoende voor 5 personen.

Lees verder »

Wat is het | Broodvrucht

Broodbomen, geroosterde broodnoten en de broodvrucht. Deze gifgroene, voetbalvormige vruchten groeien in de tropen waar ze een belangrijke voedselbron zijn.

Lees verder »
Makkelijk Diner

Recept | Doperwtensoep Met Kokos

Recept van Anna Jones en het voorgerecht van ons ‘Het Grote-Gezellige-De-Oven-Is-Je-Beste-Vriend-Diner’. Een 10 persoons 3-gangen diner dat je perfect kunt voorbereiden! Natuurlijk ook lekker om op zichzelf te maken!

Lees verder »
venkelgratin

Recept | Favoriete Venkelgratin

Dit gerecht komt uit een kookboek van de Italianen Antonio Carlucci & Gennaro Contaldo en is een van mijn favoriete gerechten. Probeer maar eens uit, je gaat het zeker vaker maken. (+ Wijntip!)

Lees verder »

Wat Is Het | Snake Fruit

Het ziet eruit als een vijg – maar dan met de huid van een slang – en het smaakt heerlijk naar ananas. Het groeit aan de lelijkste palm, in de donkere moerassen van Bali. Rara, wat is het? -> Snake Fruit.

Lees verder »
Boer Erik

De Grote Lunchboxentest deel 3: Boer Erik

Om HelloFresh kunnen we letterlijk en figuurlijk niet heen. En de Allerhandebox is een slimme zet van de Appie. Maar wist u dat zij lang niet de enigen zijn die een mooie (werk)maaltijd voor elkaar boxen? WijnSpijs test uw lunchbox opties. In deel 3 van de Grote Lunchboxentest: Boer Erik.

Lees verder »
Canistel

Wat is het | Canistel

Deze week in ‘Wat Is Het?’ Canistel. Deze zeldzame vrucht is ook wel bekend als Yellow Sapote – ja, familie van de Black Sapote. Fruit of Immortality en Egg Fruit keuren we ook goed. Lees alles over deze exotische fruitsoort.

Lees verder »
Brave Hendrik

Wat is het | Brave Hendrik

Deze week in ‘Wat Is Het?’ Brave Hendrik. Waar dankt deze bladgroente zijn naam aan. En waarom behoort hij inmiddels bij de ‘vergeten groenten’? Lees het hier.

Lees verder »
Landlunch

De Grote Lunchboxentest deel 2: Landlunch

Om HelloFresh kunnen we letterlijk en figuurlijk niet heen. En de Allerhandebox is een slimme zet van de Appie. Maar wist u dat zij lang niet de enigen zijn die een mooie (werk)maaltijd voor elkaar boxen? WijnSpijs test uw lunchbox opties. In deel 2 van de Grote Lunchboxentest: Landlunch.

Lees verder »

Wat eet jij vandaag?

1001 recepten voor elke dag

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!