
My Asian Kitchen | Spicy kipramen
De Aziatische keuken is niet meer weg te denken. Maak deze spicy kipramen! Lekker, verrassend en makkelijker te maken dan je denkt!
De Aziatische keuken is niet meer weg te denken. Maak deze spicy kipramen! Lekker, verrassend en makkelijker te maken dan je denkt!
Dol op wijnreisjes? Leer van de wijnboer en drink lokale wijn tussen de wijnstokken. Kan gewoon in Nederland, bij deze 4 wijngaarden! Doen!
Het was een jaar vol prachtige kookboeken – en ook onze favoriete auteur bracht weer een kookboek uit! Dit zijn de beste kookboeken van 2018!
Food Unplugged 2017 was weer een feestje! Lotte en Nathalie doen verslag namens WijnSpijs. Bekijk de foto’s waar de handen het niet schoon houden..
Wat zijn dumplings of wontons, hoe maak je ze en wat zit erin? + recept voor garnalendumplings met Spicy Szechuansaus!
Klik voor de beste cadeaus voor foodies, winelovers en thuiskoks! Met deze gids hoef je je huis niet uit & worden je cadeaus lekker thuisbezorgd.
Volgens Laura is het maken van een wijn en spijs iets dat iedereen kan leren. In de nieuwste online cursus verklapt ze de geheimen achter de juiste combinatie.
Een vegetarische biet wellington! Hoe leuk staat dit met de feestdagen op tafel. Waanzinnig lekker vegetarisch recept dat je écht een keer moet maken.
Lees 10 redenen waarom jij een online wijncursus moet doen! Niet alleen drink je voortaan bewuster en met meer achtergrondkennis, ook ga je veel beter begrijpen wat je lekker vindt en waarom!
Dol op wijnreisjes? Leer van de wijnboer en drink lokale wijn tussen de wijnstokken. Kan gewoon in Nederland, bij deze 4 wijngaarden! Doen!
Kaas, kunnen wij als kaaskoppen moeilijk missen. Daarom voor de vegans onder ons: Vegan ‘Kaas’ Balletjes uit het Funky Vegan Bakboek. Hoe?
Zoete aardappel friet maken is simpel en mega lekker! Knapperig, lekker zout en natuurlijk met mayonaise! Het recept vind je hier!
We liepen onlangs heel gelukkig te wezen met een glas Champagne. Vintage Champagne, perfect voor Oud en Nieuw. Klik voor onze tip voor betaalbare Champagne!
Ben jij benieuwd hoe snel de Nederlandse kampioen 30 oesters kan openen? Zoek dan niet verder!
De poké bowl is hip! Met deze 3 recepten maak je thuis ook heel makkelijk een poké bowl. Zalm, tonijn of makreel, wat is jouw favoriet?
Wat eet je tijdens een hittegolf? En wat kun je beter laten staan? Met deze tips en recepten zit je gebakken en kom je de zomer door!
Online vlees bestellen. Iets waar ik al een tijdje nieuwsgierig naar was. Tijd om de daad bij het woord te voegen en koe te kopen.
Wat zijn de beste BBQ’s? In deze koopgids zetten we alle barbecues op een rij met onze favorieten!
Pan con tomate staat of valt met een smakelijke, zeer rijpe tomaat, dus kun je dit hapje het best laat in de zomer maken. Nu dus!
Wil je dit weekend vegetarisch of veganistisch uiteten? Wij zetten de 14 tofste vega hotspots in Nederland voor je klaar!
Het is De Nationale Week Zonder Vlees! Doe ook mee en ontdek hier welke positieve impact geen vlees eten heeft op dierwelzijn, milieu én op jou!
Ze zijn er weer: Op een wit bolletje met ui, zuur of zo aan de staart. Haring dus, maar wat maakt een haring een Hollandse Nieuwe?
Coravin lanceert Model Eleven in restaurant 212. Wat doet de Coravin en heb je het nodig? Je leest het hi
Tahini dressing is onze nieuwe favoriet. Hoe je tahini dressing maakt, waar je deze vegan sesamsaus bij eet en welke variaties lekker zijn lees je hier.
Waterkefir is een bijzondere gefermenteerde drank. Hoe maak je het? En is het gezond? In hier vind je alle info + recept!
Gourmetten is favoriet in Nederland! Hier lees je originele recepten, gourmet ideeën voor kids, tips & trucjes! Haal het gourmetstel maar van zolder!
Benieuwd hoe je zelf kombucha maakt? Kombucha is een populaire gefermenteerde drank, die je prima zelf kunt maken. Hier vind je een uitgebreid recept!
De Roze Koek, het jeugdsentiment van velen onder ons. Zo ook voor Emma, hier moest dan ook een vegan variant van komen. Hoe? Lees het hier.
Vergeet de standaard drankjes na het eten, ga voor een Espresso Martini! Wil je weten hoe je deze after dinner cocktail maakt? Lees het hier!
De Koffiejongens, onze favoriete koffiecups voor de Nespresso machine. Lekker, duurzaam en goedkoper. Het allerbeste? Ze komen via je brievenbus.
De leukste films en docu’s over wijn op een rij. Ga er maar even goed voor zitten, met wijn natuurlijk, want hier kun je wel even mee voort. Van comedy tot het serieuze spul!
Ons voorlopig laatste restaurantbezoek, de WijnSpijs Wandeling Deluxe met de beste restaurants van de Haarlem, waaronder drie Michelinsterren. Een dag met een raar einde.
Thuis zitten saai? Welnee! Ik geef je een overzicht van de 9 beste Netflix tips voor foodies. Daarmee ben je nog uren zoet!
De corona uitbraak heeft een enorme impact op de horeca die moet sluiten. Een moeilijke situatie, maar jij kan helpen! We geven je 8 manieren om je favoriete restaurant te ondersteunen!
Dagje uit? Hier vind je alle foodfestivals, wijnfeesten en toffe dagjes weg op een rij. Het allerbeste? Je kunt tickets winnen! Klik hier!
Minder vlees of vega(n) eten, kan in het begin lastig zijn. Deze 7 bloggers inspireren je dagelijks met de lekkerste vegetarische en vegan recepten!
Wil je dit weekend vegetarisch of veganistisch uiteten? Wij zetten de 15 tofste vega hotspots in Nederland voor je klaar!
Thuis super chique, maar toch makkelijk, eten met gerechten van een sterrenchef? Het kan! En je kookt het (een beetje) zelf.
Een restaurant met een ‘lady steak’ op de kaart wordt afgeslacht op social media.
De countdown voor dit jaar zit er alweer op. Om het makkelijk te maken, hebben wij de tien beste WijnSpijs restaurants op een rijtje gezet!
De countdown van Het WijnSpijs Restaurant Van Het Jaar is begonnen! Op nummer 1 is 1910 geëindigd. Meer weten? Lees snel verder!
Op nummer 4 in lijst “Beste WijnSpijs Restaurants van Nederland” staat, Eten bij Sidney in Hilversum. Hier gaan ze voor het wow-effect.
Hoe kun je chocolademelk beter maken dan met NUTELLA! Met dit super gemakkelijke recept zit je binnen een handomdraai in de zevende hemel.
Het funky vegan bakboek van Emma Herngreen, wij zijn er gek op! Wat dit boek en de recepten bijzonder maakt, lees het hier!
De countdown van Het WijnSpijs Restaurant Van Het Jaar is begonnen! Op nummer 3 is Proefverlof geëindigd. Meer weten? Lees snel verder!
De countdown van Het WijnSpijs Restaurant Van Het Jaar is begonnen! Op nummer 9 is The George geëindigd. Meer weten? Lees snel verder!
De countdown van Het WijnSpijs Restaurant Van Het Jaar is begonnen! Op nummer 7 is Danyel geëindigd. Meer weten? Lees snel verder!
Welkom in Den Bosch Het is zover! Jouw WijnSpijs Wandeling gaat straks beginnen. Vandaag ontdek je verschillende restaurants, van bistro tot chique eetcafe, van fine
Poolparty, verjaardag, zomers feestje? Met deze ‘poptails’ – zelfgemaakte bevroren cocktails maak je de blits! Drie top recepten!
Dukkah is een Egyptisch mengsel van noten en kruiden. Superlekker om te dippen met brood en mooie olijfolie.
Met meer dan 1300 mensen uit de horecawereld alcoholvrij proosten om een wereldrecordpoging doen. Ben jij erbij?
Vandaag zijn de michelinsterren uitgereikt! Een stap vooruit voor de Nederlandse horeca. Er is zelfs een nieuw 3 sterrenrestaurant!
Vandaag zijn de Michelinsterren uitgereikt. Benieuwd naar de uitslagen? Lees dan verder!
Wij delen een heel kerstmenu uit dit feestelijke nieuwe kookboek met je. Deze Kerst zet je een Midden-Oosterse feestmaaltijd op tafel + wijntips + recepten
Deze eerste gedistilleerde non alcoholische spirit – want het mag eigenlijk geen gin genoemd worden – werd in 2015 gelanceerd en mag inmiddels verschillende Michelinchefs en award winning bartenders tot fans rekenen. Eens kijken what the fuss is all about! [review]
In het kader van de kerstgedachte geeft de BurgerBar aan alle dak- en thuislozen in Amsterdam een gratis maaltijd als kerstdiner.
Het was weer een jaar waarin de kookboeken ons om de oren vlogen. Dit zijn onze favoriete kookboeken van 2019!
Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor een mooi gedekte tafel tijdens je kerstdiner? Lees mee!
Geen tijd om je te vervelen deze Kerst, want we hebben alle leuke uitjes voor de kerstvakantie voor je op een rij gezet! Lees wat je niet mag missen!
WINNEN | Een wijnreis twv € 1350 voor twee personen naar prachtig Napels!! Lees hier wat je moet doen om deze luxe wijnreis te winnen!
Op 24 november organiseert WijnSpijs drie speciale WijnSpijs Wandelingen samen met Pays d’OC.
In deze eerlijke en en hoogwaardig restaurantgids vind je geen geen shoarmazaken, maar enkel restaurants waar met liefde wordt gekookt.
WijnSpijs Wandeling Haarlem komt er weer aan en dit keer wordt het een hele bijzondere editie. Lees hier wat we allemaal voor je in petto hebben!
Reserveer hier jouw tickets voor de zeer exclusieve afterparty van de WijnSpijs Wandeling XXL! Restaurant ML* in Haarlem zorgt voor champagne! Vol = vol!
Wil jij ook genieten van het beste wat het alcoholvrije assortiment te bieden heeft? Op zoek naar een tof cadeau voor een zwangere vriendin?
Perfect cadeau voor onhandige wijnlovers – en onmisbaar voor elke gastvrije sommelier – StainAway. Gaat je blij maken in nare situatie. [test]
Het is tijd om in actie te komen. Op deze snelle en betaalbare manier kun jij ook je steentje bijdragen in de strijd tegen de ontbossing.
Walking Dinner – ook bekend als lopend buffet – is een superorigineel en sociaal! Lees in onze Walking Dinner Guide hoe je dit aanpakt!
Ontdek wat er allemaal geserveerd wordt tijdens eens Walking Dinner in dit spetterende fotoverslag. En wat is een Walking Dinner eigenlijk? Klik hier!
Waarom zijn seizoensproducten gezonder? Waarom moet je groenten en fruit in het juiste seizoen eten? Het is natuurlijk véél goedkoper! Plus nog 3 erg goede redenen…
André Gerrits van sterrenrestaurant ‘t Amsterdammertje laat speciaal voor zijn film – zelfde makers als Fucking Perfect van Sergio Herman – een tatoeage zetten.
Umami, wat is het eigenlijk? En in wat voor soort eten vind je deze vijfde smaak? Hier vind je alles wat je wil weten + recepten vol umami.
Poke Bowl en Pho combineren met een just any local craftbeer? Nee, hipster! Het combineren van bier en spijs, daar zit een echte wetenschap achter.
Dit weekend kun je op Umami Park gaan genieten van de meest spannende foodtrends uit de Japanse keuken. Gratis entree!
Brunch. Het kan je niet ontgaan zijn, dat is hip. Onbegrijpelijk dat wij dat niet al jaren met z’n allen doen, want er zijn tig voordelen. Zo mag je uitslapen, uren tafelen. En naast koffie(!), zijn er meestal bubbels! Ook doen deze Pasen? Zo fix je dat!
Ben je dol op de WijnSpijs Wandelingen? Ben je een avontuurlijke foodie? Altijd op zoek naar de leukste uitjes en de nieuwste restaurants? Dan is deze voor jou!
Taste of Amsterdam komt eraan. Jij kunt er bij zijn! Wij mogen tickets weggeven voor dit te gekke foodfestival! Lees hier hoe jij kunt winnen
Taste of Amsterdam, hét culinair festival van Amsterdam. Met topchefs, workshops, tastings en heel veel smakelijke kunstwerkjes. Kom je ook?
‘Koks zijn behaagzieke kunstenaars met een coke verslaving.’ Lees onze review van Expert Aan Tafel, het boek van Hilary Akers voor de restaurantcriticus in spe.
WijnSpijs is een samenwerking aangegaan met BookDinners! Met jouw persoonlijke profiel blijf je op de hoogte van de allerleukste restaurants.
Doorbakken aardappels zijn verleden tijd. Hier lees je waarom we deze bruine lekkernijen niet meer mogen en hoe we ze wel kunnen eten!
De liefde van de man gaat door de maag. Krijg je geliefde op Valentijnsdag precies waar je hem hebben wilt. Hoe? Met lustopwekkende ingrediënten!
Welke artikelen, nieuwtjes en inspirerende recepten werden in 2018 massaal gelezen? Lees het in dit állerlaatste artikel van 2018!
Netflix mustsee voor foodies, Salt Fat Acid Heat! De vrolijke Samin Nosrat neemt je in vier delen mee op sleeptouw en maakt je een betere chef!
Meer leren over wijn maken en meekijken en helpen tijdens het productieproces? Dat kan nu ook gewoon in Amsterdam! Op naar Chateau Amsterdam!
Het verhaal van Frank’s Smokehouse: van snippers rapen in de fabriek tot beste roker van Amsterdam…
Tijdens de kookboekenweek vindt ook het Foodie Festival weer plaats, een feest voor de kookboeken-fan. Bekijk de waanzinnige line up hier.
Wil jij ook weten welke restaurants dit jaar zijn opgenomen in de Lekker 500? Hier lees je het laatste nieuws. {verslag}
Ontdek welke wijn bij jou past met het wijnboek van Nederlands beste sommelier! Jan-Willem’s boek Dat Smaakt Naar Meer kun je hier winnen!
Clare is een rasverteller die met haar harde humor en droge kijk op het leven je hart verovert. Een soort Bridget Jones met een missie.
Niet alleen worden de meest prachtige gerechten onder de neus van de kijker bereid. Ook de keerzijde van een Michelinster komt aan bod.
En alweer een boek over een voeding. Maar eerlijk, hier zou je zomaar eens wat aan kunnen hebben. In Jongleren Met Voeding gaan voedingsexperts Jaap Seidell en Jutka Halberstadt de strijd aan met verschillende mythes, hypes en andere eet-onzin. [recensie]
De nieuwe olijfolie brengt al je gerechten naar een hoger niveau. Sterrenchefs over de hele wereld zijn razend enthousiast over de innovatie.
Jamie en Nigella weten het al lang. Je moet biologische citroenen kopen. Te duur? Lees hier welke chemische troep er allemaal op je citroenschil zit…
Gemiddeld spendeer je 150 minuten(!) per week aan boodschappen doen en sjouw je 300 kilo(!) aan lekkere boodschapjes per jaar mee naar huis. Kostbare tijd en energie die wel beter is te investeren, toch? Hoe? Dat lees je hier!
De Taste Club van GrapeDistrict, ik ben fan! Precies op tijd voor de Kerst mag ik je 20% korting geven op je allereerste TasteClub Wijnbox. Bestel ‘m hier voor jezelf of iemand anders!
Vandaag zijn de Michelinsterren uitgereikt. Nederland doet het weer een beetje beter dan vorig jaar. We hebben er zelfs een drie sterrenzaak bij!
De Luxury Travel Guide Awards zijn weer uitgeroepen. WijnSpijs gaat er voor Nederland vandoor met de Culinary Experience of the Year!
Gezonder, gezelliger en lekkerder? In Parijs zitten alle hipsters aan de natuurwijn. Gaan we ook massaal aan de natuurlijke wijn of is normaal alweer gek genoeg.
Harold heeft een uitgesproken liefde voor natuurlijke wijnen en is sinds 3 jaar de trotse eigenaar van Wilde Wijnen. Een webshop bomvol natuurlijke wijnen.
WijnSpijs bij natuurlijke wijnen. Natuurlijk is dit totaal afhankelijk van welke natuurlijke wijn je kiest. We kregen ‘Ah!Ramon’ van Harold mee en gingen aan de slag.
Jamie en Nigella weten het al lang. Je moet biologische citroenen kopen. Te duur? Lees hier welke chemische troep er allemaal op je citroenschil zit…
Wat we nu toch weer tegen kwamen! Lipgloss in de vorm van een mini wijnfles. Een hilarisch geintje voor de wijnliefhebber.
Oh dear… daar gaan we weer. De Almeerse importeur Bon Import komt met een knalroze wijn. Wordt dit zo’n hype als blauwe wijn?