Spinaziesoep met courgette en knoflookcroutons

0 from 0 votes
Recipe by Meisjes van de Moestuin Difficulty: makkelijk
Voorgerecht

4

porties
Bereidingstijd

30

minutes

Ingrediënten

  • 1 1 ui, gepeld

  • 1 1 middelgrote aardappel, geschild

  • 1 1 kleine groene peper

  • 1 scheut 1 olijolie

  • 1 tl 1 kurkuma

  • 1 tl 1 kerriepoeder

  • 1 1 middelgrote courgette, in blokjes

  • verse peper

  • 2 blokjes 2 groentebouillon

  • 500 ml 500 water

  • 100 ml 100 room

  • 100 gr 100 spinazie

  • Voor de croutons
  • 2 sneetjes 2 wit brood

  • 2 teentjes 2 knoflook, gepeld

  • 1 tl 1 gedroogde Italiaanse kruiden

  • zout

  • 2 el 2 olijfolie

  • Ook handig
  • staafmixer

Bereiding

  • Maak eerst de croutons
    Snijd voor de croutons de sneetjes brood in blokjes. Pers de teentjes knoflook. Meng de blokjes brood met de knoflook, kruiden en wat zout.
  • Zet een pan op de middelhoge stand van je warmtebron. Giet de olie erin. Bak de croutons, wanneer de olie heet is, in een paar minuten knapperig en krokant. Zet in een mooi schaaltje apart tot de soep klaar is.
  • Spinaziesoep
    Snipper de ui en snijd de aardappel in blokjes. Snijd de groene peper in de lengte doormidden en haal de zaadjes eruit (die gebruik je niet). Snijd de peper in plakjes.
  • Neem een middelgrote pan en zet deze op een lage stand van je warmtebron. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan. Voeg de kurkuma, komijn en kerrie toe en laat de kruiden even warm worden.
  • Doe er dan de ui, aardappel, groene peper, en courgette bij. Roerbak de groentes even door in de olie en breng op smaak met verse peper.
  • Voeg de bouillonblokjes toe en roer ze even los. Doe het water erbij en laat ca. 10 minuten koken totdat de aardappel zacht is.
  • Voeg nu de spinazie en room toe. Houd een handje spinazie achter voor de garnering. Maal de soep met de staafmixer fijn. Serveer de spinaziesoep met een paar blaadjes spinazie en de knoflookcroutons of een mooi zelfgebakken broodje.

Tips

  • Heb je te veel spinazie en wil je spinazie bewaren? Dat is lastig en kan niet al te lang. Spinazie houd je ongeveer drie dagen goed in de koelkast - in een plastic zak met gaatjes erin - maar de kwaliteit gaat snel achter uit.
  • Je kunt natuurlijk ook je restjes spinazie verwerken in een ander gerecht. Neem hier een kijkje voor andere recepten met spinazie. Maak bijvoorbeeld spinaziestamppot.
  • Wil je jouw spinazie invriezen? Blanceer de overgebleven spinazie kort en verpak het in een afgesloten bakje in de vriezer. Zo blijft je spinazie wel 12 maanden goed.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

De meisjes van de moestuin

  • Tekst en concept: Amber Carchedi en Reny Muller,
  • Fotografie: Marleen van Es
  • ISBN 978 90 8989 856 2
  • Uitgever: Terra
  • € 26,99
  • 176 pagina's

Dit recept komt net als deze citroencake en pasta met snijbiet uit het kookboek van De Meisjes Van De Moestuin. Een heerlijk boek over kweken, oogsten, koken en eten.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten