Het is jullie waarschijnlijk niet ontgaan, deze week is de week zonder vlees. Hét moment om de groenten in het zonnetje te zetten. En hoe kan dat beter dan met de spiraalsnijder a.k.a. spiralizer. Je kunt hiermee verschillende gerechten maken die boordevol groenten zitten. Dus wie gaat er ook aan de slag met deze te gekke gadget?

Uitleg over deze gadget

Met de spiraalsnijder kun je groente (en fruit) in een bepaalde vorm snijden. Dit zijn vaak lange slierten, maar het kunnen ook linten, krullen, staafjes of plakjes zijn. Het ligt aan het apparaat dat wordt gebruikt en welke vormpjes uit het eten worden gesneden. De gebruiksvriendelijkheid en het schoonmaak gemak is per spiraalsnijder verschillend, maar over het algemeen is het zo gepiept!

Courgette spaghetti

Verschillende soorten

Zoals eerder werd genoemd, zijn er heel veel verschillende soorten spiraalsnijders op de markt. De populairste zijn onder te verdelen in drie soorten:

1. Spiralizer met spoel – Deze spiraalsnijder is een apparaatje met een spoel, waardoor de groentes makkelijk door de mesjes kunnen worden gedraaid. Het gevaar dat je vingers in de mesjes komen is zo geweken. Geen rode courgettespaghetti meer dus 😉

Voordelen:
– Relatief goedkoop;
– Dikke groentes kunnen ook makkelijk gesneden worden;
– Geen elektriciteit nodig.

Nadelen:
– Moeilijk schoon te maken;
– Laatste stukje groente wordt niet versneden;
– Spaghetti valt niet in een kom.

Wil je deze spiralizer aanschaffen? Koop hem hier!


2. Type potlood – Deze spiraalsnijder is eenvoudig in gebruik. Je gebruikt hem net zoals een  potloodslijper. De groente steek je in de gadget en draai je handmatig rondjes door de mesjes. Jouw handen worden zo dus aardig getraind!

Voordelen:
– Relatief goedkoop;
– Compact;
– Geen elektriciteit nodig.

Nadelen:
– Smalle opening;
– Relatief lastig te gebruiken;
– Duurt lang voordat je aanzienlijk portie hebt.

Wil je dit soort spiralizer kopen? Klik dan hier!


3. Elektrische spiralizer – Eigenlijk zegt de omschrijving al genoeg: dit type is elektrisch. Je hoeft dus geen eigen kracht te gebruiken om de groenten in mooie slierten te krijgen. Wanneer je vaker groente of fruit in vormen wilt snijden, dan is deze optie super!

Voordelen:
– Werkt snel;
– Makkelijk in gebruik;
– Fijne sliertjes.

Nadelen:
– Heeft stroom nodig;
– Relatief duurder dan andere opties;
– Laatste stukje groente wordt niet versneden.

Enthousiast geworden en meteen deze spiralizer kopen? Dat kan hier!

Gerechten vol groente

Met de gesneden groenten kun je veel leuke en lekkere gerechten maken. Courgette spaghetti is hierbij natuurlijk de klassieker. Je snijdt de courgette in spaghetti slierten, maakt een lekker sausje en het is net of je echt spaghetti aan het eten bent!

Salade

Je kunt de gesneden groenten ook als decoratie in gerechten gebruiken. Wat dacht je van een salade met spiraalgesneden groenten? Dat ziet er dan meteen leuker uit!

Probeer het bijvoorbeeld met deze salade: super snelle salade van courgette en citrusfruit.