Het wijnhuis waar de apostrof het verschil maakt: Stags’ Leap

WijnSpijs
WijnSpijs

WijnSpijs proeft wijn in the States! 🇺🇸🍷

Deel 2 Stags’ Leap

Het wijnhuis waar de apostrof het verschil maakt: Stags’ Leap – De Sprong Van Het Hert. En we zijn nog steeds in Napa Valley.

“I believe that wine should express the uniqueness of the land.” – Christophe Paubert

Stags' Leap USA

Waarom  jij deze winery wil bezoeken ☺️

Romantisch – o zo romantisch! Ben je fijn met je liefje op vakantie, dan wil je zeker dit wijnhuis bezoeken. Rij door de wijngaarden naar  la maison, waar bij aankomst een glas Viognier én een prachtig uitzicht op je wacht.

Stags' Leap USA

Wat moet je weten over  Stags’ Leap?

 • De mythe:
  Over dit wijnhuis, opgezet in 1893, gaat het verhaal van een heroïsch hert. Het hert sprong over een enorme afgrond sprong om aan een groep jagers te ontsnappen. Met die afgrond worden de wijngaarden van Stags’ Leap bedoeld. Zeer steile wijngaarden, dus!
 • De AVA: 
  Dit wijnhuis ligt in Napa Valley, het district dat als eerste werd bekroond met de Amerikaanse versie van de appellation. De American Viticultural Areas – AVA – zoals deze herkomst benaming ook wel genoemd. Wijnhuizen die de herkomstbenaming willen voeren op hun etiket, moeten 85% van hun druiven binnen de grenzen van de AVA halen.
 • De speakeasy:
  De eerste eigenaren van de Stags’ Leap Winery, Horace en Minnie Mizner Chase, stonden bekend om hun buitengewone gastvrijheid. Het wijnhuis was vroeger een hotel en een postbank. Men kon er hun post kwijt én een (alcoholisch) drankje doen. In de tijden van de drooglegging deed je dat in een speakeasy. Tijdens de rondleidingen kun je de geheime trap naar dit verboden wijnlokaal betreden!
 • De apostrof:
  Stag’s Leap – een wijnhuis om de hoek van Stags’ Leap (let op de apostrof!) is in dezelfde tijd ontstaan. Beide wijnhuizen wilden de naam van de omgeving eer aan doen. Met als gevolg dat ze gelijke namen kozen. Het resultaat was een rechtszaak tot aan de California Supreme Court. Daar bepaalde de rechter dat een apostrof het verschil zou moeten maken voor deze wijnhuizen..

Stags’ Leap bezoeken? ( Heb je de  juiste ingevoerd in de navigatie? 😜)

Ze bieden twee soorten rondleidingen aan 👇

 1. De Estate Tour & Tasting 🍇 🍷
  Een intieme rondleiding van 90 minuten, waar je rondgeleid wordt door de wijngaarden. Je krijgt de wijnen te proeven in het Manor House en komt er achter wat voor fascinerende geschiedenis dit wijnhuis heeft. De speakeasy onder het huis is bijvoorbeeld een van de dingen die je niet wilt missen!
  $65 per persoon –  viermaal daags – reservering is nodig!
 2. De Private Estate Experience 🍇 🍷
  In de traditie van de fameuze gastvrijheid van Horace en Minnie, kun je een Private Estate Experience van zo’n 90 tot 120 minuten doen.
  Prijzen vanaf $125 per persoon afhankelijk van seizoen – reservering is nodig! 

Stags’Leap “
6150 Silverado Trail
Napa, CA 94558

 

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?