Perfect cadeau voor onhandige wijnlovers – en eigenlijk onmisbaar voor elke gastvrije sommelier – StainAway. Dit product gaat je ongetwijfeld ontzettend blij maken in nare situaties.

We noemden het al eerder in onze top 5 wijngadgets en kunnen blij vermelden dat het eindelijk in Nederland verkrijgbaar is. En als je nu denkt, dat klinkt te goed om waar te zijn.. Natuurlijk hebben we getest.

Zo werkt het:

  1. Verwijder overtollig vuil.
  2. Maak de vlek nat met koud water.
  3. Spray StainAway.
  4. Wrijf in.
  5. Spoel na met voldoende koud water en/of was zoals gebruikelijk.

Super makkelijk toch? Maar wij moesten het natuurlijk wel op de proef stellen voor jullie wine lovers. Wij leveren het bewijs. Onze lieftallige collega heeft zich opgeofferd en wij gingen aan de slag!

Stain Away test

No winelovers were harmed in the making of this gif

We konden het StainAway natuurlijk niet te makkelijk maken. Geen ‘druppeltje’ rode wijn vlek, we wilden zien hoe het met een flinke dosis om kon gaan!

En maak je geen zorgen, er is niemand gewond geraakt tijdens deze proef. En het shirt? Dat hangt weer netjes en schoon in de kast.

Bekijk hieronder de voor en na foto.

Het resultaat

De vlek rechtsboven het shirt hebben we toegetakeld met StainAway. De andere rode wijn vlekken zijn door het water iets vervaagd. We hebben precies de instructies gevolgd.

Shirt wijnvlek
Shirt wijnvlek

Zoals je ziet, de vlek is weg! En het werkt niet alleen op kleding. Je tapijt, meubels, gordijnen (geen idee hoe je wijn daar komt, maar oke) en overig textiel zijn nu wine resistant. Pas wel op met zijde, hout, marmer, graniet en andere poreuze oppervlakken. Daar is hij niet zo dol op.

StainAway kopen?

StainAway heeft 2 versies: de spray en de doekjes. Allebei compact dus je kan ze lekker overal mee naartoe nemen. In principe werken ze beiden hetzelfde.

Ook heel fijn: StainAway bevat geen chloren en bleekmiddel. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je favoriete blouse het niet overleefd en je hem alsnog weg kan gooien.

En als kers op de taart verwijdert hij niet alleen rode wijn. Gras, koffie en bloedvlekken zijn er ook makkelijk mee te verwijderen!

Hij staat bij ons al permanent in de kast, dit is een blijvertje! Ook hebben? Bekijk de webshop. 

Dit is een gesponsord artikel.