De Strawberry Daiquiri Cocktail: Het Recept

WijnSpijs
WijnSpijs

Cocktails zijn altijd lekker om te drinken en geven vaak dat ultieme vakantiegevoel! Dat geldt natuurlijk ook voor de heerlijke strawberry daiquiri.

Deze verrukkelijke frisse frozen cocktail geeft je een instant zomer gevoel en je waant je zo weer even op vakantie. De belangrijkste ingrediënten van de frozen strawberry daiquiri zijn rum, aardbeien, limoen en suikerwater.Een pluspuntje, de strawberry daiquiri cocktail is heel gemakkelijk te maken. Lees vooral verder want dit gaan we je uitleggen!

strawberry daiquirie

De ingrediëntenlijst 

Dat suikerwater is dus gewoon siroop die je gemakkelijk zelf kunt maken. Wanneer je een deel water met twee delen suiker mengt, krijg je namelijk deze siroop. Dit kan door de suiker te verhitten of even te roeren totdat de suiker zich mengt met het water. Voor een sterkere en zoetere aardbeiensmaak, gebruik je het best aardbeiensiroop.  

Witte rum is het hoofdingrediënt van de strawberry daiquiri. De cocktail wordt niet altijd gemaakt met aardbeien, er zijn namelijk veel varianten bedacht op de daiquiri zoals de triple sec daiquiri, de banana daiquiri of de daiquiri met siroop. De recepten van deze daiquiris komen later in dit artikel aan bod. Ze komen natuurlijk allemaal van het originele daiquiri recept, de cocktail van Ernst Hemingway. 

De klassieke Daiquiri Cocktail

De daiquiri kwam tot leven rond 1898 in een bar, genaamd Venus, in Santiago. De Amerikaanse mijningenieurs waren 37 kilometer verderop in in ijzermijn genaamd Daiquiri aan het werk. Het gerucht gaat dat de daiquiri cocktail is uitgevonden toen deze groep Amerikanen zonder gin kwam te zitten terwijl ze Amerikaanse gasten ontvingen. De daiquiri is daar geleidelijk tot stand gekomen door de overvloed aan suiker en limoen. 

Klassieke daiquiri

 • 50 ml witte rum
 • 25 ml limoensap 
 • 25 ml suikersiroop 
 • 1/2 schijfje limoen 

Je serveert een klassieke daiquiri in een martini glas zonder ijs. Doe, op de limoen na, alle ingrediënten  in een shaker. Vul met ijsblokken en shake tot op de buitenkant van de shaker rijp te zien is. Gooi de ijsblokken uit de shaker en schenk de cocktail door een zeefje in het gekoelde martiniglas. Het schijfje limoen komt op de rand. 

Zo werd de Daiquiri populair 

De daiquiri werd tot 1909 alleen lokaal gedronken. Totdat een U.S. Navy, Lucius W. Johnson het drankje probeerde en het introduceerde op de Army and Navy Club in Washington, D.C. Het drankje werd nog populairder in de jaren ’40. Door de rantsoenering was er vrijwel geen whiskey en wodka te krijgen. Door de Good Neighbor Policy van Roosevelt was er wél  voldoende witte rum beschikbaar. 

strawberry-daiquirie

Frozen Strawberry Daiquiri recept 

Later werden hier dus allemaal lekkere variaties op bedacht, zoals deze strawberry daiquiri. Deze frozen cocktail maak je in de blender. Let op dat je blender ijsblokken aan kan. Niet elke blender is sterk genoeg. 

Dit heb je nodig voor 1 echte strawberry daiquiri: 

 • 20 ml  suikersiroop
 • 45 ml witte rum
 • 6 rijpe aardbeien (kan ook uit de vriezer!) 
 • 30 ml limoensap 
 • 1 handje ijsblokjes 
 • een aardbei, blaadje munt of schijfje limoen ter garnering

Zo maak je deze heerlijk zomerse cocktail:

Stop alle ingrediënten in de blender – op de garnering na. Blender en blend er op los. Neem een mooi cocktailglas en doe hier geen ijs in. Dit is natuurlijk al mee geblenderd. Schenk de daiquiri in het glas en gebruik een losse aardbei, schijfje limoen en/of takje munt als garnering. 

aardbeien daiquirieAndere CocktailsBen je benieuwd naar onze andere cocktail recepten? Een paar van onze favorieten zijn de Negroni, Cosmopolitan en de Pina Colada!

Banana Daiquiri recept 

De banana daiquiri is lekker romig en wordt vaak geserveerd als aperitief, maar kan ook prima door als toetje. In plaats van ijs wordt in deze cocktail (bevroren) banaan gebruikt om het geheel romiger te maken. Dit combineert goed met de rum. Dus, heb je nog een overrijpe banaan op je fruitschaal liggen? Hak in stukken en vries in. Zo heb je altijd een banana daiquirie binnen handbereik. Voelt goed, toch? 

Dit heb je nodig voor 1 Banana Daiquiri: 

 • 45 ml witte rum
 • 20 ml limoen sap
 • 5 ml suikersiroop 
 • 1/2 (bevroren banaan) 
 • Beetje ijs

Zo maak je een banana daiquiri:

Plaats alle ingrediënten in een blender en blend totdat je een romig geheel krijgt. Dit kan ongeveer 30 seconden duren. Serveer in een gekoeld martini of ander cocktail glas en garneer met een schijfje limoen of een randje (bruine) suiker rond het glas. 

banana-daiquirie

Triple Sec Daiquiri 

Ben jij ook fan van de sinaasappel achtige smaak van Triple Sec? Dan is deze variatie op de daiquiri echt iets voor jou. Serveer je deze variatie aan je gasten voor een etentje? Dip het glas dan eerst even in citroensap en vervolgens in suiker voordat je de cocktail inschenkt. Zo creëer je net dat beetje extra. 

Dit heb je nodig voor 1 Triple Sec Strawberry Daiquiri: 

 • 5 (bevroren) aardbeien 
 • 30 ml witte rum
 • 30 ml triple sec
 • sap van 1 limoen
 • 1 el suikersiroop 
 • ijsblokjes 

Zo maak je een tripe sec daiquiri:

Maak eerst de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan een blender en blend totdat er een gladde massa ontstaat. Serveer in een cocktail glas met een randje suiker om het helemaal af te maken en plaats een schijfje limoen aan de zijkant van het glas. Cheers! 

Geef je mening!
recipe image
Recept
Frozen Strawberry Daiquiri
Geschreven door
Gepubliceerd op
Koken
Beoordeling
4.51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?