Cocktails zijn altijd lekker om te drinken en geven vaak dat ultieme vakantiegevoel! Dat geldt natuurlijk ook voor de heerlijke strawberry daiquiri.

Deze verrukkelijke frisse frozen cocktail geeft je een instant zomer gevoel en je waant je zo weer even op vakantie. De belangrijkste ingrediënten van de frozen strawberry daiquiri zijn rum, aardbeien, limoen en suikerwater. Een pluspuntje, de strawberry daiquiri cocktail is heel gemakkelijk te maken. Lees vooral verder want dit gaan we je uitleggen!

De klassieke Daiquiri Cocktail

4 van 2 Beoordelingen
Gerecht: CocktailsKeuken: Amerikaans
Portie

1

Personen
Bereidingstijd

10

minuten

Dat suikerwater is dus gewoon siroop die je gemakkelijk zelf kunt maken. Wanneer je een deel water met twee delen suiker mengt, krijg je namelijk deze siroop. Dit kan door de suiker te verhitten of even te roeren totdat de suiker zich mengt met het water. Voor een sterkere en zoetere aardbeiensmaak, gebruik je het best aardbeiensiroop.
 
Witte rum is het hoofdingrediënt van de strawberry daiquiri. De cocktail wordt niet altijd gemaakt met aardbeien, er zijn namelijk veel varianten bedacht op de daiquiri zoals de triple sec daiquiri, de banana daiquiri of de daiquiri met siroop. De recepten van deze daiquiris komen later in dit artikel aan bod. Ze komen natuurlijk allemaal van het originele daiquiri recept, de cocktail van Ernst Hemingway. 

Ingrediënten KLASSIEKE DAIQUIRI

  • 50 ml witte rum

  • 25 ml  limoensap 

  • 25 ml suikersiroop 

  • 1/2 schijfje limoen

  • INGREDIËNTEN FROZEN STRAWBERRY DAIQUIRI
  • 20 ml suikersiroop

  • 45 ml witte rum

  • 6 rijpe aardbeien (kan ook uit de vriezer!)

  • 30 ml limoensap

  • 1 handje ijsblokjes 

  • een aardbei, blaadje munt of schijfje limoen ter garnering

  • INGREDIËNTEN BANANA DAIQUIRI
  • 45 ml witte rum

  • 20 ml limoen sap

  • 5 ml suikersiroop 

  • 1/2 (bevroren) banaan

  • Beetje ijs

  • INGREDIËNTEN TRIPLE SEC DAIQUIRI
  • 5 (bevroren) aardbeien

  • 30 ml witte rum

  • 30 ml triple sec

  • sap van 1 limoen

  • 1 el suikersiroop

  • ijsblokjes 

Bereiding klassieke Daiquiri

  • Je serveert een klassieke daiquiri in een martini glas zonder ijs.
  • Doe, op de limoen na, alle ingrediënten  in een shaker. Vul met ijsblokken en shake tot op de buitenkant van de shaker rijp te zien is. 
  • Gooi de ijsblokken uit de shaker en schenk de cocktail door een zeefje in het gekoelde martiniglas. Het schijfje limoen komt op de rand. 
  • BEREIDING FROZEN STRAWBERRY DAIQUIRI
  • Later werden hier dus allemaal lekkere variaties op bedacht, zoals deze strawberry daiquiri. Deze frozen cocktail maak je in de blender. Let op dat je blender ijsblokken aan kan. Niet elke blender is sterk genoeg. 
  • Stop alle ingrediënten in de blender – op de garnering na. Blender en blend er op los. 
  • Neem een mooi cocktailglas en doe hier geen ijs in. Dit is natuurlijk al mee geblenderd.
  • Schenk de daiquiri in het glas en gebruik een losse aardbei, schijfje limoen en/of takje munt als garnering. 
  • BEREIDING BANANA DAIQUIRI
  • De banana daiquiri is lekker romig en wordt vaak geserveerd als aperitief, maar kan ook prima door als toetje. In plaats van ijs wordt in deze cocktail (bevroren) banaan gebruikt om het geheel romiger te maken. Dit combineert goed met de rum. Dus, heb je nog een overrijpe banaan op je fruitschaal liggen? Hak in stukken en vries in. Zo heb je altijd een banana daiquiri binnen handbereik. Voelt goed, toch? 
  • Plaats alle ingrediënten in een blender en blend totdat je een romig geheel krijgt. Dit kan ongeveer 30 seconden duren
  • Serveer in een gekoeld martini of ander cocktail glas en garneer met een schijfje limoen of een randje (bruine) suiker rond het glas. 
  • BEREIDING TRIPLE SEC DAIQUIRI
  • Maak eerst de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes
  • Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan een blender en blend totdat er een gladde massa ontstaat.
  • Serveer in een gekoeld martini of ander cocktail glas.
  • TIP: Serveer in een cocktail glas met een randje suiker om het helemaal af te maken en plaats een schijfje limoen aan de zijkant van het glas. Cheers! 

Zo werd de Daiquiri populair 

  • De daiquiri kwam tot leven rond 1898 in een bar, genaamd Venus, in Santiago. De Amerikaanse mijningenieurs waren 37 kilometer verderop in in ijzermijn genaamd Daiquiri aan het werk. Het gerucht gaat dat de daiquiri cocktail is uitgevonden toen deze groep Amerikanen zonder gin kwam te zitten terwijl ze Amerikaanse gasten ontvingen. De daiquiri is daar geleidelijk tot stand gekomen door de overvloed aan suiker en limoen. 
  • De daiquiri werd tot 1909 alleen lokaal gedronken. Totdat een U.S. Navy, Lucius W. Johnson het drankje probeerde en het introduceerde op de Army and Navy Club in Washington, D.C. Het drankje werd nog populairder in de jaren ’40. Door de rantsoenering was er vrijwel geen whiskey en wodka te krijgen. Door de Good Neighbor Policy van Roosevelt was er wél  voldoende witte rum beschikbaar. 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid

 •  •  •  •

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten