Stroganoffsaus heeft de perfecte smaakcombinatie van romig, mild pittig, umami en zuur. Ik vind 'm fantastisch lekker met rundvlees, maar varieer gerust met bijvoorbeeld kip of maak een vegetarische versie, zoals in dit recept voor Jamie Olivers vegetarische paddenstoelen stroganoff!
Ben je geïnspireerd en wil je zelf verse Stroganoffsaus maken? Dat doe je snel en gemakkelijk met dit recept. Met dit stroganoffsaus recept zet je deze Russische klassieker zó zelf op tafel!
Hoe bewaar je stroganoffsaus?
Trust me, dit recept ga je dezelfde dag willen opeten! Wil je hem toch bewaren? Dat doe je zo:
- In de koelkast blijft Stroganoffsaus maximaal 3 dagen goed.
- In de vriezer blijft deze saus tot drie maanden goed. Zorg er wel voor dat je de bakjes goed afsluit om ijskristallen en ongewenste bacteriën buiten de deur te houden.
Het lekkerste is natuurlijk om deze saus dezelfde dag op te eten, want dan is hij nog lekker vers en zijn de smaken optimaal!