Kookboek 'Vis uit blik 2' door Bart van Olphen
Over vis uit blik
Seafood chef en auteur Bart van Olphen brengt in zijn nieuwste boek een ode aan duurzaam gevangen vis uit blik. Vis uit blik 2 laat je kennismaken met de verrassende culinaire mogelijkheden van deze klassieker uit de voorraadkast.
Deze geheel nieuwe editie vol lekkere recepten bewijst dat je eindeloos kunt variëren met vis uit blik. Denk aan ansjovisdumplings, risotto met paddenstoelen en makreel, pita met uni of waterkerssalade met krab en venkel.
De kwaliteit van vis uit blik doet niet onder die van verse vis en het is super makkelijk om mee te koken! Aldus Bart.
Het boek biedt meer dan veertig verrassend lekkere en eenvoudige gerechten waarbij verse ingrediënten worden gecombineerd met onder andere tonijn, zalm, krab, garnalen, makreel en sardines uit blik. De foto's van David Loftus, bekend van Jamie Olivers boeken, zijn bloedmooi.
Naast héél veel kookplezier biedt het boek een kijkje in de levens van vissers die met respect voor de natuur vissen. Bart van Olphen zet zich al jaren in voor de consumptie van duurzaam gevangen vis. Zijn reizen naar visserij gemeenschappen over de hele wereld inspireerde hem om visproducten met een verhaal te ontwikkelen.
Over Bart van Olphen
Visexpert en auteur Bart van Olphen brengt onder het merk Fish Tales duurzaam gevangen vis op de markt. Vis in blik 2 is zijn negende kookboek. In 2014 kwam vis uit blik uit, dat meteen werd genomineerd voor kookboek van het jaar.
Vis uit blik 2
- Auteur | Bart van Olphen
- Uitgever | Kosmos Uitgevers
- Omvang | 144 pagina's
- ISBN | 9789021570778
- Prijs | € 9,99