WijnSpijs Magazine Logo

Surinaamse recepten | Van easy tot pittig

Surinaams eten, ben jij er ook zo dol op? Wij wel! De Surinaamse keuken is zo divers door zijn geschiedenis. De inwoners komen uit alle windstreken. Daarom heeft Surinaams eten invloeden uit Nederland, Portugal, India, China en Afrika.

Hindoestaans, Javaans, Chinees, Creools. De keukens beïnvloedden elkaar en nu mogen wij genieten van heerlijke gerechten als pom, roti, bakkeljauw.

Is het moeilijk, is het makkelijk? Pittig of niet? Het ligt er maar net aan, er is voor ieder wat wils.

Wij hebben een paar Surinaamse recepten voor jou uitgezocht om van te watertanden. 

Alle 3 Surinaams op een rij

Sranang kukru

Oftewel: Surinaamse keuken. Vanaf 1650 kwamen de eerste Europeanen naar Suriname. De oorspronkelijke bewoners van Suriname waren niet geschikt voor het zware werk op de plantages. In de 18de eeuw werden slaven uit Afrika gehaald en later uit China, India en Java.

De plantagehouders hielden de verschillende slaven apart. Zo wilden zij opstanden voorkomen. Nadat de slavernij in de 19de eeuw werd afgeschaft, bleef de bevolking lang apart van elkaar leven. Hierdoor behield elke cultuur veel van zijn oorspronkelijke recepten. 

Op zoek naar lekkere recepten?

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram