Utrecht Highlights

Tessa Schippers
Tessa Schippers

Welkom in Utrecht

regenboog-zebrapad-utrecht

Het is zover! Jouw culinaire avontuur gaat straks beginnen.

Vanavond ontdek je verschillende restaurants. Welke dit zijn, blijft nog steeds een verrassing. Misschien een bistro? Of een chique eetcafe? Fine dining? Of juist een klassieke wijnlokaal… Eén ding hebben ze gemeen, en dat is ‘de liefde voor lekkers’. 

Met dit overzichtje krijgt je culinaire beleving ook een cultureel tintje. Sommige highlights kom je tegen tijdens de route. Anderen zijn leuk voor wanneer je voor- of achteraf de stad in duikt!

Ben je er klaar voor? 

Veel plezier vandaag en laat ons weten wat je vindt in de app!
Je vindt ons ook op Facebook en op Instagram. Deel je leukste foto’s met ons en tag @wijnspijs.

Of houd die telefoon lekker in je zak. 

De Oudegracht

Grachten maken de stad compleet! En deze gracht in Utrecht is uniek. Hij is bijna twee kilometer lang en ligt door de hele binnenstad. 

Via smalle trappetjes baan je jezelf een weg naar beneden, waar je gezellige terrasjes van horeca-gelegenheden vindt. 

Wat wij ook leuk vinden aan de grachten, zijn de karakteristieke bruggetjes. Een sprookjesachtig gezicht! 

gracht-utrecht

De Bierverteller

Sinds 2012 is De Bierverteller gevestigd in Utrecht. Deze bierboetiek heeft meer dan 600 bieren in het assortiment. Wat deze winkel echt speciaal maakt, is dat ze je hun kennis op een entertainende wijze bijbrengen. Echt een beleving!

De biervertellers geven je adviezen over alle soorten bieren, van het geven van een bijzonder cadeau, tot over het combineren van bier met gerechten. Naast de gebottelde bieren, heeft de bierboetiek ook een growler. Hiermee wordt het bier direct uit het fust getapt in een fles.

Daarnaast organiseren ze proeverijen in de boetiek, op locatie of tijdens een boottocht door de Utrechtse grachten! De bierboetiek is donderdag open tot 19:00 uur, dus wip even langs voordat je begint aan je diner!

Domkerk

Niet te missen, het meest iconische gebouw van Utrecht, de Domkerk! De bouw van deze prachtige historische kerk duurde 270 jaar! in 1525 was hij eindelijk af!

Oorspronkelijk Rooms-Katholiek, maar sinds de reformatie in Protestantse handen. Tijdens de beeldenstorm zijn vele beelden, altaren en monumenten verwoest.

Door een tornado in 1674 is een deel van de kerk ingestort. De kerk en de toren zijn nu van elkaar gescheiden. Wil je meer weten over deze bijzondere kerk? Hij is vandaag te bezoeken van 12:30 tot 16:00 uur!

Cacao

Chocoladeliefhebbers kunnen hun geluk niet op bij dit leuke zaakje aan de Oudegracht! 

De chocolade wordt zelfgemaakt, aan de achterzijde van de winkel. De geur van chocolade komt als een fijne walm over je heen bij binnenkomst. 

Je kan hier zelf ook leren hoe je chocolade maakt. Tijdens de workshops krijg je zowel theorie-, als praktijkkennis mee. En het fijnste: alles wat je maakt, mag je meenemen voor thuis. 😉

chocoladesplinters

Centraal Museum

Ga je ‘s middags wat eerder de stad in? Breng dan zeker een bezoekje aan het Centraal Museum. Het museum vertelt je meer over de geschiedenis van Utrecht, heeft een uitgebreide collectie oude en moderne kunst, mode en design. 

Het Centraal Museum is open tot 17:00 uur. 

schilderij-kunst

Goed om te weten!

Nog even alles op een rij over jouw Surprise Dinner?

Klik hier!

Heb je de app nog niet gedownload? Download hem dan hier voor Apple en hier voor Android!

Jouw feedback is super waardevol voor ons! Hiermee kunnen wij onze producten verbeteren en nog beter op jouw wensen afstemmen!
Laat je mening hier achter.

Tips

  • Deel je ticket (in de WijnSpijs app) met je medewandelaars. Zo heeft iedereen direct de route en een geldig ticket bij zich.
  • Drink genoeg water tussendoor! Wijn is fijn, maar zonder genoeg water geeft het venijn. 😉
  • Toch een flinke kater opgelopen? Lees dit artikel!

Heel veel plezier namens het WijnSpijs team!

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!