Tabouleh is fris, kruidig, gezond en smaakvol. Deze Libanese peterselie salade heeft de Arabische wereld allang veroverd. En mijn hart ook! 

Het fijne aan tabouleh is dat het enorm veelzijdig is. Deze lichte salade past eigenlijk overal bij. Mocht het niet helemaal passen dan kan je de tabouleh net weer even anders maken. Of heb je nog wat groenten in huis die op moeten? Snijd ze fijn en gooi ze door de salade.

Lekker. Probeer ook andere salade receptenYum

Zelfgemaakte tabouleh

0 van 0 Beoordelingen
Gerecht: Bijgerecht, Voorgerecht, LunchKeuken: Libanees
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

20

minuten

Tabouleh is extra lekker als je het een dag van tevoren maakt. Zo kunnen de smaken goed intrekken. Voeg de olie en het citroensap altijd pas op het laatste moment toe.

Ingrediënten

  • 200 gr bulgur

  • ½ granaatappel

  • 1 bosje bladpeterselie, blaadjes gewassen, gedroogd en fijngesneden

  • ½ bosje verse munt, blaadjes gewassen, gedroogd en fijngesneden

  • 3 tomaten, zaad verwijderd, in kleine blokjes

  • 1 rode ui, heel fijn gesnipperd

  • 1 bosje lente-uien, in schuine ringen

  • 1 komkommer, in een kleine blokjes

  • Geraspte schil en sap van 1 citroen

  • Zout en versgemalen zwarte peper

  • 8 el olijfolie (of citroenolie)

Zo maak je tabouleh!

  • Doe de bulgur in een kleine kom en voeg zoveel kokend water toe dat de bulgur onderstaat. Laat afgedekt 10 minuten wellen.
  • Halveer de halve granaatappel en pulk de pitten eruit (zonder witte vliesjes).
  • Meng de bulgur met de granaatappelpitten, peterselie, munt, tomaat, rode ui, lente-ui, komkommer en citroenrasp en breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de tabouleh goed door elkaar zodat alle smaken gemengd worden. Besprenkel vlak voor het serveren met het citroensap en de citroenolie.

3 tabouleh Tips!

  • Als je wat meer tijd hebt kan je de gesneden tomaat, komkommer en ui alvast mengen met wat zout en een tijdje in een vergiet zetten. Het zout trekt namelijk het vocht uit de groenten. Op deze manier wordt je tabouleh minder nat. Als je het vocht opvangt kan je dit ook weer gebruiken om de bulgur te koken. Extra smaakvol!
  • Zelf vind ik een kruidige tabouleh heerlijk bij mijn pita shaorma. Je kunt altijd kruiden toevoegen als je op het punt staat alle ingrediënten met elkaar te mengen. Een goede mix om mee te beginnen is een half theelepeltje van zowel gemalen kaneel, komijn als piment. Maar ook hier is het de moeite waard om zelf dingen te proberen.
  • De schil van ingelegde citroen, limoen of sinaasappel kan een hele extra laag smaak toevoegen. Probeer dit eens in plaats van verse citroenschil. Je zult versteld staan. Zeker als de citrusvruchten met dit recept zelf maakt!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Lekker Arabisch van Mounir Toub

De passie van Mounir Toub is het inspireren van jong kooktalent. Hij geeft les, schrijft kookboeken en is te zien op omroep MAX en 24kitchen. Zijn boek ‘Lekker Arabisch’ leert je de Arabische keuken te ontdekken.

Wij mochten vast het recept voor tabouleh delen uit zijn nieuwe boek. 

Chef Toub Tabouleh
  • Lekker Arabisch
  • Mounir Toub
  • ISBN: 9789021575940
  • Kosmos Uitgevers
  • € 24,99 

🍴Gang

🍾 Gelegenheid

 •  •

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten