Zelfgemaakte tacosaus is misschien wel honderd keer lekkerder dan die uit een potje. De geur is uitgesproken, de structuur fris en knapperig en de pepers vurig en vol smaak.

Ik droom weleens over een dikke pantosti gevuld met tallegio. En dan deze salsa.
Man! Het water loopt mij nu wéér in de mond.

Het is dus zeker de moeite waard om hier even wat tijd in de stoppen, want daarna wil je het overal bij eten. In elk geval 1 week houdbaar in de koelkast, maar dat bakje is daarvoor sowieso al leeg.

Daar gaan we.

Top Taco Saus

0 from 0 votes
Recipe by Rosa Cienfuegos Course: BijgerechtenCuisine: MexicanDifficulty: Makkelijk
1 pot

300

ml
Bereidingstijd

25

minutes

Ingrediënten

  • 300 gr 300 tomatillo's, vers of uit blik

  • 0,5 0,5 witte ui,

  • 2 tenen 2 knoflook

  • 1 1 tomaat

  • 100 ml 100 olie

  • 2 2 gedroogde guajillo pepers

  • 10 gr 10 gedroogde chile de àrbol

  • 10 gr 10 zout

  • Ook handig:
  • vijzel, blender of staafmixer

Bereiding

  • Verwijder als je het geluk had om verse tomatillo's te vinden, de omhulsels van de tomatillo's en was het fruit grondig.
  • Doe een halve witte ui, de knoflook, tomaat en tomatillo's in een pan, giet er 1 eetlepel olie en 500 ml water bij en breng aan de kook op hoog vuur. Kook de groenten 3 minuten, haal de pan van het vuur, leg het deksel op de pan en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan op laag vuur. Bak de guajillo peper al roerend, 3 minuten aan beide kanten en let op dat de pepers niet verbranden. Schep met een schuimspaan de peper uit de pan en voeg ze bij de groenten in de pan.
  • Herhaal deze voorgaande stappen met de andere peper.
  • Hak intussen de overgebleven ui fijn. .
  • Giet de inhoud van de pan in een grote vijzel of blender, voeg zout toe en maal de groenten een stamper of in een blender tot een grove salsa.
  • Schep de salsa in een kom, roer de fijngehakte ui erdoor en serveer hem/

Tips

  • Bewaar deze taco saus ongeveer tot 1 week in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast.
  • In Mexico worden meer dan 150 verschillende soorten pepers gebruikt. Zowel vers als gedroogd. De populairste zijn de welbekende jalapeño, chipotle, en chile de àrbol. Je kunt ze het beste online bestellen, dit bedrijf heeft echt heel veel keus.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Comida Mexicana van Rosa Cienfuegos

Dit recept voor chilisaus komt uit dit boek van de Mexicaanse Rosa Cienfuegos. Een zeer uitgebreid en kleurrijk kookboek met alle klassiekers, maar ook modernere gerechten uit de Mexicaanse kijken. We delen vast dit recept, maar ook Rosa's kippenvleugels, fruitsalade en ceviche met je.

Comida Mexicana
  • Titel: Comida mexicana
  • Auteur: Rosa Cienfuegos
  • Uitgever: Good Cook
  • ISBN: 9789461432520
  • Prijs: 25,95

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten