Tahini dressing is onze nieuwe favoriete dressing. Of saus.
Hoe je precies een tahini dressing maakt, waar je deze vegan sesamsaus bij eet (spoiler: alles van Ottolenghi & co) en welke variaties lekker zijn – bijvoorbeeld tahini yoghurt dressing – lees je in dit artikel. Haal maar vast zo’n potje sesampasta in huis, want dit wordt onderdeel van je basis keukenproviand.
Wat is tahini?
Tahini is een pasta gemaakt van sesam en in Arabische keuken net zo normaal als pindakaas hier. Sesamzaadjes zijn gezond. Ze zitten vol eiwitten, vezels, fosfor, calcium, magnesium, ijzer en kalium. Een potje tahini wordt gemaakt van sesamzaadjes en is superlang houdbaar in je koelkast. Verder zit er misschien ook wat zout in, maar dat is het dan ook.
Wanneer de zaadjes voor tahini licht geroosterd worden krijg je een fijne en lichtgeroosterde smaak. Wanneer je zaadjes langer worden geroosterd krijg je een donkere tahini die meer doet denken aan pindakaas.