Waan jezelf in de Japanse keuken met deze snack. Tamagoyaki is in Japan zeer geliefd als snack. Het is een opgerolde omelet met veel laagjes.
In Izakaya-bars wordt Tamagoyaki als borrelhap geserveerd: in stukjes gesneden gaat de rol in de sushi.
Lees snel verder voor het recept!
Mijn Japanse Keuken
De schoonheid zit hem voor een groot deel in de recepten, maar toch vind ik dat het uiterlijk van dit boek ook wat aandacht verdiend. Geen foto van een gerecht of van de auteur op de voorkant. Steven Paul heeft gekozen voor een plaatjes vrije kaft van een ruwe textuur, dit maakt ons nieuwsgierig!
Deze auteur omschrijft in zijn boek meer dan 80 recepten op basis van zijn persoonlijke ervaringen in deze tijdloze keuken. Hij presenteert naast klassieke Japanse gerechten ook eigen variaties, ideeën en specifieke culinaire gewoonten van Japanners. Deze recept-ontwikkelaar weet dat de Japanse keuken ontzettend veelzijdig is, daarom zijn voor minder gangbare ingrediënten, diverse alternatieven aangegeven, handig!
De mensen in Japan hebben het gebruik van seizoensproducten en het vermijden van pakjes en zakjes hoog in het vaandel staan, dit zie je terug in de recepturen. Om je dan toch een beetje te helpen geeft Stevan je basisrecepten en praktische tips om bijvoorbeeld zelf Teriyakisaus te maken. Wie nog steeds denkt dat Japans eten vooral bestaat uit sushi, weet na het lezen van dit boek wel beter. Een duidelijk kookboek en makkelijk voor thuisgebruik, dit wil je!
Mijn Japanse Keuken
Auteur: Stevan Paul
Uitgever: Karakter Uitgevers BV
ISBN: 9789045213286
Prijs: €29,99