Ken je het verhaal al achter die oh zo lekkere tarte tatin met appel? Het schijnt dat er ooit twee zusjes waren genaamd Stephanie en Caroline Tatin. Ze runden samen een druk hotel-restaurant dat ze over namen van hun vader.
Dag in dag uit werkten ze zich kapot om de hongerige gasten te verzorgen. Op een extreem hectische dag was een van de zusjes druk in de weer met een dessert. Wat er precies is gebeurd is niet duidelijk, maar het dessert kwam met het deeg bovenop de appels uit de oven. De tarte tatin was geboren!
Maak je liever de appeltaart met het deeg op de bodem, dat mag natuurlijk ook.
Tarte tatin met appel en rozemarijn uit Sugar, I Love You van Ravneet Gill
Deze tarte tatin met appel en rozemarijn komt uit dit kookboek. Ook deze rabarber cheesecake en deze Japanse cheesecake zijn hierin te vinden.
De schrijfster van dit boek, Ravneet Gill, nam een aantal jaar geleden de banketbakkersafdelingen over van toprestaurants in Londen. Haar eerste kookboek schreef ze in 2020: 'The Pastry Chef's Guide: The secret to succesful baking every time'. Nu komt ze met haar tweede boek vol zoete lekkernijen.
In Sugar, I Love You laat ze je zien hoe en wanneer je suiker moet gebruiken om je zoete gerechten er het beste uit te laten komen. Op haar grappige manier legt Ravneet je op een eenvoudige manier de lekkerste en zoetste gerechten uit.
Til je toetjes naar een hoger niveau met dit kookboek!
- Auteur | Ravneet Gill
- Uitgever | Fontaine Uitgevers
- ISBN 9789464041798
- Bekijk de prijs hier op Bol.com
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak
🍉 Ingredienten