Teriyaki saus is een echte traditionele Japanse saus. Teri (glans) en yaki (grill). En dan weet je meteen hoe de saus gebruikt wordt.
De Japanse keuken is namelijk een lichte keuken. Veel verse, rauwe vis en groente. Daarnaast wordt ook veel gegrild, dus met geen of weinig vet.
Om toch zoveel mogelijk smaak mee te geven aan datgene wat je grillt, gebruik je bijvoorbeeld deze teriyaki saus. Hij is heerlijk bij zowel groente, vlees als vis. Zoals bij deze kip teriyaki en beef teriyaki.
Teriyaki saus zelf maken is ook nog eens doodsimpel, wat wil je nog meer?
Verschil Yakitori en Teriyaki
Het verschil tussen yakitori en teriyaki? Eerlijk gezegd wist niemand op kantoor van WijnSpijs het verschil.
Natuurlijk is Google je beste vriend, dus speciaal voor jou zocht ik het uit.
Yakitori is alleen voor kip. En er wordt naast sojasaus en suiker ook mirin (Japanse kookwijn) toegevoegd voor een wat lichtere smaak. Yakitori is ook bedoeld als snack of streetfood. Een recept voor yakitori vind je hier.
Yaki = grillen/roosteren
Tori = kip
De Teriyaki versie mag je dus overal op smeren, een hele kip, koe of vis. De saus is iets voller van smaak.
Teri = glans
Yaki = grillen/roosteren